Scroll to top

6 Motive Pentru a Alege Trepte si Balustrade din Sticla


Transparent Design - februarie 27, 2020 - 0 comments

Atunci cand demaram amenajarea unui spatiu, fie rezidential, fie comercial, incercam sa bifam toate aspectele de pe lista designer-ului de interior sau a arhitectului cu care lucram, aspecte ce tin de functionalitate, design, ambient si stare de spirit. 

Inainte de a opta pentru fie pentru o scara din sticla, fie doar pentru trepte sau balustrade din sticla sunt cateva aspecte care trebuie luate in considerare.

Cu timpul, scarile din sticla au capatat din ce in ce mai multa popularitate, inlocuind traditionalele scari din lemn sau beton, datorita multiplelor avantaje ale acestui material.

pardoseala si trepte de sticla

Scarile din sticla reprezinta un element pe cat de functional, pe atat de spectaculos, mai ales datorita dezvoltarii tehnologiei care permite acum ca sticla sa fie printata ceramic, emailata, laminata, sablata sau vopsita.

Impactul vizual al scarii alese pentru proiectul tau se reflecta asupra spatiului ales, de multe ori reprezentand chiar punctul de interes al intregului proiect.

Scarile de sticla – transparenta si originalitate

Transparenta si versatilitatea sticlei pot crea efecte surprinzatoare, care-i sporesc simplitatea. Paneluri de sticla orizontale sau verticale pot fi utilizate pentru a inchide un balcon, o terasa sau o scara, pentru a profita de lumina naturala si de priveliste, dar si pentru aspectul functional.

balustrade sticla

O scara estetica si ergonomica este definita de mai multe aspecte. Designul este un factor important, ca si balustradele, care au evoluat in timp dintr-un element strict functional menit sa ofere siguranta, intr-un detaliu de design care nu poate fi trecut cu vederea.

Balustrada din sticla se poate integra usor in designul scarii sau poate reprezenta ea-insasi, un detaliu accentuat prin anumite elemente, pentru a iesi in evidenta.

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti inainte de a face o astfel de achizitie este daca vrei sa adaugi doar cateva elemente din sticla scarii tale sau intregul design al acesteia sa fie din sticla.

Scari din sticla – un plus de siguranta

Din cauza fragilitatii traditionale a acestui material, exista preconceptia ca sticla nu este chiar sigura, in special pentru copii. Insa, sticla securizata si rezistenta este produsa in ziua de azi astfel incat sa poata fi utilizata in conditii de siguranta 100%, indiferent de locatarii spatiului.

Procesul de productie al acestui tip de sticla permite ca materialul sa devina de cel putin 5 ori mai dur, insa fara a-si pierde elasticitatea.  Un element esential in vederea reducerii probabilitatii ca sticla sa se sparga in momentul procesului de securizare o reprezinta atenta prelucare a muchiilor sticlei. In cadrul fabricii de sticla Transparenmt Design, atentia la detalii si finisaje este unul dintre aspectele cele mai importante in lucrul cu acest material.

Aspect estetic, spatii luminoase

Lumina si vizibilitatea sunt printre principalele preocupari cand vine vorba de renovarea casei sau desenarea unui spatiu nou. O scara din sticla cu o balustrada complementara adauga un aer contemporan oricarui spatiu. Liniille clare si transparenta maresc vizual incaperea, lasand lumina sa treaca dintr-o parte in alta a spatiului.

Fie ca optezi doar pentru trepte din sticla, fie pentru o balustrada din sticla colorata este important sa stii ca poti personaliza designul scarii pentru a fi pe gustul tau.

trepte sticla multi strat

 

 

Sticla este un material durabil sau mai degraba, a devenit mai durabil datorita prelucrarilor tehnice si a echipamentelor care au transformat-o intr-un material foarte permisiv pentru tot felul de amenajari.

Tipul de sticla potrivit pentru trepte si balustrade

Diferite tipuri de sticla sunt potrivite pentru diferite proiecte de design interior sau exterior. Este bine sa iei in considerare anumite caracteristici pentru a te asigura ca ai facut alegerea potrivita pentru proiectul tau.

  

Sticla securizata este tipul cel mai utilizat in constructii, in ziua de azi. Desi este aproape imposibil, daca se sparge, sticla securizata se sparge in bucatele atat de mici incat este imposibil sa fie periculoase.

Sticla laminata este o alta optiune interesanta. Laminarea este o finisare care poate fi aplicata sticlei securizate astfel incat sa devina si mai sigura. Pentru a intelege cum functioneaza acest tip de sticla imaginati-va parbrizul spart al unei masini, care nu se imprastie intr-o mie de bucati, ci isi mentine forma, cu cateva fisuri asemanatoare celor unei panze de paianjen.

Consultantii Transparent Design iti vor detalia caracteristicile fiecarui tip de sticla pentru a se asigura ca il vei alege pe cel mai potrivit pentru proiectul tau.

Rezistenta in timp

Cu timpul, scarile realizate din materiale mai traditionale capata diverse probleme, cum ar fi acarienii in cazul scarilor din lemn. Insa, calitatea sticlei nu se deterioreaza in timp, nefiind nevoie de reparatii sau imbunatatiri.

Unul dintre avantajele treptelor si balustradelor din sticla este acela ca sunt rezistente la umezeala, ceea ce le face incredibil de igienice, iar costurile de intretinere in timp sunt aproape inexistente. Treptele si balustradele din sticla nu colecteaza atat de mult praf ca cele din lemn, lucru destul de important pentru persoanele alergice.

balustrada de sticla

 

Chiar daca optezi pentru lemn ca material predominant pentru proiectul tau, asta nu inseamna ca intreaga scara ar trebui sa fie realizata din lemn. Poti adauga elemente din lemn in designul scarilor, care sa complimenteze sticla. Poti crea iluzia de sticla plutitoare, daca optezi si pentru instalarea balustradelor de sticla.

Insa si sticla se poate murdari usor, in principal de la atingere sau diferite pete, un dezavantaj minor fata de multiplele avantaje estetice si functionale. Insa, poti opta pentru sticla care se curata singura, o aditie importanta de timp pentru persoanele ocupate.

Design personalizat

Unul dintre avantajele acestui material este faptul ca poate fi usor personalizat, fie prin culoare, fie prin forma sau textura sticlei. Daca vrei sa optezi pentru mai multa intimitate, poti inlocui sticla transparenta cu cea opaca sau sablata. Treptele si balustradele din sticla pot fi montate fie pe structuri metalice, de inox, fie direct pe scara de beton deja existenta.

In cazul in care creezi un proiect nou de design interior sau renovezi un spatiu si vrei sa faci o schimbare importanta in designul acestuia sau pur si simplu vrei sa inlocuiesti vechea scara din lemn, ia in considerare un sistem de trepte si balustrade din sticla sau adaugarea unor elemente din sticla scarii deja existente. Ia legatura cu unul dintre consultantii nostrii pentru idei creative si sfaturi utilie!

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis