Scroll to top

7 Ponturi pentru Amenajarea Bucatariei cu Sticla Colorata


Transparent Design - noiembrie 24, 2016 - 0 comments

Daca ai in plan amenajarea sau reamenajarea bucatariei, atunci acest articol vine la fix cu idei si solutii pentru a te ajuta. Bucataria nu mai este demult acel loc unde gospodina casei isi are locul, aceasta conceptie este de domeniul trecutului. Putem considera bucataria, si aici ne referim la amenjarea acesteia, o arta. Ce este pentru tine bucataria? Acel loc unde miresmele culinare iti pun la incercare papilele gustative, este acel loc in care familia se intalneste cu mare drag si serveste masa, sta la povesti si petrece timp cu cei dragi? Cu siguranta puteti confirma si voi ca bucataria este mult mai mult decat un simplu spatiu in care se prepara mancarea. SI atunci, de ce sa nu incercam si altceva in materie de amenajare? Chiar daca sunteti mai conservatori, va plac liniile simple, culorile neutre, exista numeroase elemente ce se pot folosi astfel incat incaperea sa iasa din normele traditionale.

Propunerea noastra este folosirea sticlei colorate. Sticla nu mai este considerata un simplu material transparent, ea poate fi folosita pentru multe idei de amenajare a locuintei (compartimentari cu sticla pentru mai multe spatii din casa, se poate realiza mobilier din sticla sub diverse forme si culori).

In cele ce urmeaza iti prezentam principalele avantaje pentru a folosi sticla colorata in bucatarie:

1.Sticla colorata se gaseste sub diverse culori si nuante.

2.Designul este unic, cu atat mai mult daca vrei sa combini anumite modele si culori care sa reflecte personalitatea ta sau, de ce nu, sa imprimi poze din vacante sau poze cu cei dragi.

3.Panourile din sticla colorata au marele avantaj de a reflecta lumina, ceea ce contribuie la efectul vizual de marire a spatiului, un avantaj important in special pentru bucatariile mici.

4.Dimensiune ideala. Cand vine vorba de anumite zone cu multe unghiuri sau spatii inegale, unde de cele mai multe ori trebuie facute compromisuri si alipite mai multe bucati de faianta sau bucatile de faianta trebuie sectionate, ceea ce nu da bine si nu este estetic. In cazul sticlei, poti uita de compromisuri: placarile cu sticla sunt foarte recomandate din acest punct de vedere: se realizeaza la comanda, pe baza unor dimensiuni specifice, drept urmare se vor incadra perfect in orice spatiu.

5.Usor de curatat si de intretinut. Indiferent de tipul de suprafata: blat de sticla, mobilier din sticla, acestea se intretin foarte usor, la fel ca orice fereastra. Totodata, suprafetele din sticla sunt si igienice. De exemplu, faianta unde sunt rosturi si se aduna mizerie si praf si de cele mai multe ori se curata destul de greu. In cazul sticlei, scapi si de aceasta problema.

6.Aspecte tehnice. Nu este de neglijat nici partea tehnica. Ce trebuie sa stii despre sticla ce o folosesti in bucatarie, indiferent ca ia forma de blat de bucatarie sau pereti de sticla, este ca se poate mentine in mediu umed perioade lungi de timp, fara restrictii, nu se contracta si nici nu se dilata, nu preia miros si nici nu degaja miros.

7.Elemente de iluminat ce pot fi integrate. Pentru ca munca sa mearga mai usor, se pot integra becuri LED in peretii de sticla.

Acum ca ai o idee mai ampla a ceea ce inseamna amenajarile din sticla in bucatarie, cu siguranta te vei intreba cum anume sa folosesti sticla? Alaturi de avantajele prezentate, iti oferim si o serie de idei in speranta ca te vor inspira pentru urmatorul tau proiect:

Faianta poate fi scoasa de pe lista si inlocuita cu pereti de sticla colorata.

perete-sticla-printata placa-perete-bucatarie-sticla-colorata

Pentru a lucra mai usor, blatul din sticla este o optiune de luat in calcul. Si pentru a-l asorta si blatul mesei poate fi realizat din sticla.

blat-sticla-masa sticla-colorata

 

De cate ori nu vi s-a intamplat sa va notati ce aveti nevoie si sa pierdeti hartia? Am gasit alternativa la biletele: simpla, practica si de efect: tabla de sticla unde poti nota ce ai nevoie si de ce nu, poate fi folosita si de catre cei mici. O alta optiune poate fi un tablou din sticla colorata care sa fie pata de culoare a incaperii.

tablou-sticla-colorata

Daca v-am convins, va asteptam cu mare drag sa ne contactati! Voi veniti cu ideile, iar noi va vom oferi tot ce aveti nevoie pentru noul proiect: experienta in domeniu, servicii de calitate si nu in ultimul rand furnizori renumiti si materiale de calitate.

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis