Scroll to top

Amenajari Cu Sticla: Balustrade Din Sticla


Transparent Design - septembrie 20, 2019 - 0 comments

Cand vine vorba de scarile interioare sau exterioare, unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare sunt balustradele. Acestea pot fi realizate atat din sticla, cat si din metal sau lemn. Balustradele din sticla au numeroase avantaje, acestea fiind un element architectural ce are ca scop atat siguranta, cat si estetica. Potrivite pentru orice tip de spatiu (rezidential, comercial, etc), balustradele din sticla vin in completarea scarilor interioare sau exterioare, dar si pentru inchiderea balcoanelor.

balustrada sticla spatii rezidentiale balustrada sticla

De ce balustrade din sticla?

Balustradele de sticla au multiple beneficii, printre acestea numarandu-se:

  • Decor unic

In amenajarile interioare, balustradele de sticla reprezinta o optiune care nu se demodeaza in timp, aducand mereu un plus de eleganta. Designerii de interior opteaza din ce in ce mai des pentru acest tip de balustrade, deoarece rezultatul final este intotdeauna un decor de efect, dar si rezistent in timp. Balustradele de sticla sunt usor de personalizat, sticla folosita putand fi atat transparenta, cat si sablata sau colorata. In plus, in functie de preferintele clientului, balustradele pot fi comandate conform dimensiunilor si specificatiilor cerute.  

  • Lasa lumina sa patrunda

Sticla lasa lumina sa patruna in locuinta ta, astfel lasand senzatia de spatiu marit. Chiar daca scarile sunt amplasate intr-o zona in care lumina naturala nu poate sa patrunda, prin amplasarea corecta a luminilor artificiale, balustradele de sticla pot reflecta lumina, dand astfel senzatia de mai mult spatiu.

  • Rezistenta

Desi sticla pare a fi un material sensibil, in realitate, prin noile tehnologii, sticla securizata este capabila sa atinga standarde moderne de siguranta. Indiferent daca balustrada este fabricata din sticla laminata sau sticla float securizata, aceasta va avea un nivel de siguranta sporit.. De exemplu: in cazul balustradelor din sticla laminata in eventualitatea in care sticla s-ar sparge, bucatile sparte din foaia de sticla sunt tinute impreuna de folia laminata. Mai mult, balustradele din sticla securizata, pe langa faptul ca sunt mai greu de spart, in eventualitatea spargerii, sticla se sparge in bucati mici, comparativ cu bucati mari si ascutite.

  • Usor de intretinut

Balustradele din sticla sunt si usor de intretinut; ramele balustradelor pot fi curatate cu un detergent bland, in timp ce sticla propriu-zisa se curata usor cu produse de curatenie destinate sticlei/ geamurilor.

balustrada sticla

Care sunt elementele esentiale in alegerea unei balustrade de sticla?

In alegerea balustradelor de sticla, este necesar sa te decizi asupra modalitatii de prindere, grosimea si tipul sticlei fiind stabilita pe baza acesteia.    

Care sunt tipurile de prindere?

·         Balustrade cu prindere in puncte:

Sunt recomandate in special pentru scarile interioare, cu tronsoane in urcare, deoarece sticla fiind prinsa pe lateralul vangului, nu se va ingusta zona de trecere.

Avantaje principale

o   Design atractiv si personalizat

o   Aspect modern fara rama, cu prinderi metalice minimalistice

o   Sistem potrivit pentru interior si exterior

o   Usurinta in utilizare

balustrada sticla

·         Balustrade sticla cu montanti:

Sistemul cu montanti din inox /aluminiu poate fi utilizat atat la exterior, cat si la interior. Balustradele cu montanti sunt mai putin elegante, insa sunt mai putin costisitoare.

Avantaje principale

o   Sistem robust – ideal pentru spatii publice si zone de trafic intens

o   Design personalizat si gama variata de modele

o   Sistem potrivit pentru interior si exterior

o   Usurinta in utilizare

Balustrada din sticla pentru exterior

·         Balustrade din sticla cu profil aluminiu:

Sunt recomandate pentru scarile exterioare, deoarece contin elemente speciale de fixare a sticlei care permit inlocuirea unui panou in caz de spargere.

Avantaje principale

o   Balustrada din sticla are un aspect modern fara rama

o   Modalitati multiple de montaj: pe pardoseala, pe vang lateral sau profil ingropat

o   Sisteme diverse cu aplicatii pentru exterior si pentru zone cu trafic intens

Care sunt tipurile de sticla?

Atat tipul sticlei si grosimea ei este stabilita in functie de sistemul de prindere si utilitatea acesteia:

·         Sticla float securizata

Sticla float poate fi utilizata la balustrade doar in cazul in care este securizata. Fata de sticla normala, sticla securizata este de 5 ori mai rezistenta. In cazul spargerii (doar daca este atinsa in cant), aceasta se va sparge in fragmente mici, nu in bucati mari care pot pune viata in pericol. In general, pentru balustradele interioare cu prindere in puncte, grosimea minima recomandata pentru sticla securizata este 12 mm pentru a avea siguranta necesara, iar pentru balustradele cu montanti inox/aluminiu, se poate folosi sticla securizata mai subtire, respectiv 8-10 mm.

balustrada sticla spatii rezidentiale

 

·         Sticla laminata      

 

Sticla (multistrat) laminata este cea mai buna optiune in cazul balustradelor din sticla datorita sigurantei oferite. In general, sticla laminata este formata din doua foi de sticla ce sunt unificate in cuptorul de laminare. Chiar daca sticla laminata se va spage, aceasta va ramane pe pozitie. In functie de sistemul de prindere dorit, sticla poate fi si securizata inainte de laminare. Se recomanda securizarea in cazul in care se folosesc sisteme de prindere mecanice (prinderi punctuale) sau sistemele cu profil in partea inferioara, mai ales daca sticla nu se rigidizeaza cu mana curenta.

·         Sticla duplex

Sticla duplex este o sticla laminate cu folie PVB la mijloc, insa aceasta nu poate fi si securizata. Cu toate acestea, sticla duplex ofera siguranta, aceasta putand fi folosita atat la peretii din sticla, cat si la balustradele de sticla daca fixarea acestora se face fara prinderi mecanice (prindere cu motanti sau rame).       

balustrada sticla

Daca ti-am starnit interesul cu amenajarile interioare din sticla, echipa Transparent Design iti sta la dispozitie pentru mai multe informatii.

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis