Scroll to top

Avantaje ale Utilizarii Pardoselilor din Sticla


Transparent Design - mai 27, 2019 - 0 comments

Sticla a devenit un material din ce in ce mai utilizat in proiectele de arhitectura si design interior, dincolo de utilizarea ei clasica. Versatilitatea acestui material, care cu ajutorul tehnologiei poate fi transformat in elemente surprinzatoare de design, ofera posibilitatea crearii unor spatii impresionante.

Principalul avantaj al folosirii sticlei securizate in cadrul amenajarilor interioare rezidentiale sau comerciale depaseste scopul estetic si poate fi utilizat ca element de inovatie.

pardoseala din sticla

Photo: Unsplash.com

Principalele avantaje ale pardoselilor din sticla

Pardoselile de sticla pot fi utilizate ca un element structural de design, functional si decorativ si sunt specifice cu precadere, stilului contemporan. Pardoselile de sticla sunt folosite in spatiile inchise care nu beneficiaza de lumina naturala, insa utilizarea lor depaseste astazi acest scop.

Sticla este disponibila sub diferite forme, texturi si culori, sticla colorata a devenit din ce in ce mai utilizata in utlima perioada in spatiile comerciale si publice. Pe langa faptul ca sticla este considerata un element sofisticat de design de catre arhitecti, celelate calitati ale sale vorbesc de la sine.

Sticla securizata utilizata in amenjarea pardoselilor de sticla este rezistenta la umezeala, se curata usor si este mult mai sigura in ziua de azi, datorita tehnologiei. In acest fel dispar intrebarile “Este sigura, este prea alunecoasa, se zgarie usor, ce se intampla daca se sparge?”

Principalele avantaje ale pardoselilor din sticla

Photo: Pinterest

Beneficii ale utilizarii pardoselilor de sticla:

  • permit o ampla dispersie a luminii naturale;
  • sunt durabile si rezistente la zgarieturi datorita utilizarii geamului sablat;
  • sunt estetice, functionale si usor de curatat;
  • pot fi personalizate in functie de spatiu, prin adaugarea de culoare sau prin forme surprinzatoare.

Cum alegi pardosela de sticla potrivita pentru spatiul tau?

Pasul 1: Stabileste daca ai nevoie de sticla transparenta sau mata – un mit des intalnit cu privire la utilizarea sticlei pentru pardoseli este aceea ca toate sunt transparente si nu ofera senzatia de intimitate, ceea ce este gresit. Desi multi isi doresc ca podeaua de sticla sa fie transparenta, poate pentru a-si arata colectia de arta, crama de la subsol sau o camera interesanta de la etajul superior sau inferior, acesta nu este intotdeauna intentia utilizarii unei pardoseli de sticla. Pentru multe proiecte de design interior, obiectivul este transferul luminii la un nivel inferior fara a sacrifica intimitatea celor care merg pe ea. Iar, obiectivul este indeplinit atunci cand pardoselile de sticla sunt sablate, adica laminate cu sticla mata.

Pasul 2: Alege sticla potrivita pentru proiectul tau – sticla laminata saustratificata cu ajutorul foliei elastice tip Eva (transparenta, mata sau colorata) cu intrebuintari diverse datorita proprietatile sporite de siguranta reprezinta o solutie excelenta indiferent daca obiectivul proiectului este transparenta si patrunderea luminii sau intimitatea si delimitarea creative a spatiilor. Se pot utiliza si pavajele de sticla groasa, circulara sau patrata, cu o structura de aluminiu sau fier.

Pasul 3:  Alegerea structurii de siguranta – cel mai important aspect al alegerii pardoselilor de sticla este siguranta, de aceea managerii proiectelor de design interior trebuie sa se asigure ca au recomandat un sistem arhitectural anterior testat pentru a indeplini toate conditiile de siguranta.

design interior cu pardoseala si balustrada din sticla

Photo: Pinterest

Pasul 4:  Alegerea tipului de suprafata a sticlei – in cadrul deciziei de a instala o pardosela de sticla in spatiu tau rezidential sau chiar in unul comercial sau public este importanta stabilirea suprafetei. In unele cazuri se pot alege suprafete fine pentru spatii cu trafic scazut si pentru situatiile in care nu se doreste o obstructie vizuala a spatiului, Insa, in cele mai multe  cazuri este recomndata folosirea unei suprafete anti-alunecare, emailata cu ajutorul unei vopsele speciale ceramice, urmata imediat de procesul de securizare al sticlei. Stratul de vopsea astfel aplicat devine mult mai rezistent si are un aspect uniform, iar pardoseala de sticla devine mult mai sigura si mai rezistenta la zgarieturi.

 

sistem interior de pardoseli de sticlaPhoto: Pinterest

Pasul 5:  Stabilirea impermeabilitatii – Daca ai nevoie de un sistem exterior de pardoseli de sticla sau de o simpla pardosea intre doua nivele ale interiorului tau, in general nu vei avea nevoie de o sticla impermeabila. Insa, daca vrei sa folosesti o pardosea de sticla la nivelul superior sau pe acoperis atunci devine esentiala impermeabilizarea sticlei folosite.

Pasul 6: Potrivirea pardoselilor de sticla cu restul proiectului architectural – stilul de design interior folosit in amenjarea spatiului va determina si modalitatea de utilizare a pardoselilor de sticla. Daca folosesti pavele de sticla patrate atunci este recomandata o structura de beton, iar pentru un stil industrial sau retro sunt recomandate structurile de fier sau aluminiu. Pentru un spatiu contemporan, un panou de sticla de mari dimensiuni este cea mai buna alegere. Pentru un impact vizual mai mare se poata adauga un sistem de iluminare cu un efect spectaculos, mai ales pe timp de noapte.

pardoseala si trepte de sticla

Pardoselile de sticla ofera o combinatie interesanta de stil si functionalitate, avand un impact dramatic de cele mai multe ori, atat in spatiile comerciale, cat si in cele rezidentiale.

Daca ai in plan un astfel de proiect in care intentionezi sa utillizezi pardoseli de sticla, ia legatura cu unul dintre consultantii nostri pentru a-ti oferi solutii creative si sigure de amenajare.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis