Scroll to top

Avantajele inchiderii balconului cu sticla


Transparent Design - iulie 30, 2021 - 0 comments

Cu totii ne dorim sa ne bucuram de natura, de mediul exterior, cateodata insa chiar fara a pasi in afara locuintei. Care este solutia in acest caz? Balconul. Prin amenajarea acestuia, balconul poate fi o oaza urbana de recreere, relaxare, indiferent de dimensiunile acestuia. Daca iei in vedere posibilitatea inchiderii balconului, iata care sunt principalele avantaje ale inchiderii cu sticla. 

inchidere balcon geam securizat

Care sunt principalele avantaje ale unui balcon inchis fata de cel deschis?

  • Este utilizabil tot timpul anului, nu doar in sezonul cald – Spre deosebire de un balcon deschis care este folosit cu precadere in zilele calde de vara. Prin inchiderea balconului, acesta va putea fi folosit pe tot parcursul anului, fiind mereu protejat de ploaie, vant sau vremeazz rece. 
  • Protectie impotriva zgomotelor stradale  – Prin inchiderea balconului vei putea reduce considerabil zgomotul stradal, oferindu-ti astfel somnul linistit de care ai nevoie.
  • Control asupra temperaturii – Balcoanele inchise nu permit temperaturii scazute de afara sa vina in contact direct cu peretele casei tale, astfel, nu se va pierde caldura din interior.
  • Spatiu extra – Un balcon inchis iti va oferi posibilitatea de a avea un spatiu extra in casa, indiferent de vremea de afara. Acesta poate fi folosit fie pentru relaxare, fie pentru depozitare.
  • Mai putin praf – Balconul inchis va actiona precum o bariera pentru praful venit de afara, acesta nu se va mai depune constant, prin urmare nu va mai fi necesara stergerea constanta a acestuia. 
inchidere balcon cu geam glisant securizat
Sursa: Pinterest

De ce sa alegi un sistem de inchidere al balconului cu sticla?

Pe piata exista multiple solutii pentru inchiderea balconului, insa cele mai des intalnite sunt fie sunt geamurile termopan, fie geamurile glisante. Specialistii Transparent Design va recomanda geamurile glisante, iata de ce:

  • Panorama completa – datorita sistemului de inchidere cu geamuri glisante, privelistea nu va fi obstructionata de ramele de geam, aceasta fiind completa, neintrerupta de obstacole.
  • Functionalitate – acest sistem de inchidere iti va permite sa te bucuri de vantul cald si razele directe ale soarelui pe timp de vara, dar si de un spatiu sigur, adapostit in zilele de iarna, sau in cele ploioase. In timpul verii iti vei putea savura cafeaua la fel ca intr-un balcon deschis, iar in restul anului il vei putea folosi ca un spatiu de depozitarea sau de ce nu, un spatiu dedicat hobby-urilor tale.
  • Energie economisita – prin inchiderea balconului cu sticla, vei beneficia de o izolare completa. Se va evita lovirea direct in peretii casei tale a temperaturii de afara, iar caldura dinauntru nu se va pierde. In plus, prin folosirea geamurilor glisante, in timpul verii, acestea pot ajuta la o mai buna ventilatie in interiorul casei.
  • Siguranta – odata inchise, geamurile glisante nu permit ploii si frigului sa patrunda printre elemente. In plus, acest sistem nu permite deschiderea accidentala. Astfel, copii se pot juca linistiti langa geamuri, neexistand posibilitatea ca acestia sa cada.
avantaje inchidere balcon geam securizat
Sursa: Pinterest

Un aspect important pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand iti doresti sa inchizi balconul este autorizatia, aceasta fiind absolut necesara, deoarece indiferent de sistemul utilizat, acesta va schimba proiectul initial al cladirii.

Daca esti in cautarea solutiei perfecte pentru inchiderea balconului, specialistii Transparent Design iti stau la dispozitie cu sfaturi utile si solutii creative. Contacteaza-ne astazi pentru mai multe detalii. 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis