Scroll to top

Cabine de dus din sticla la comanda – idei si sfaturi


Transparent Design - noiembrie 28, 2019 - 0 comments

Amenajarea locuintei presupune luarea unor decizii importante deoarece trebuie sa iei in considerare atat spatiul, functionalitatea, cat si bugetul. Aceleasi aspecte se aplica si in cazul bailor. Cand spatiul este limitat, amenajarea acesteia poate reprezenta o problema. Care este solutia pentru a optimiza o baie de mici dimensiuni? Cabinele de dus din sticla. Pe langa functionalitate si abilitatea de a optimiza spatiul, acestea dau in acelasi timp un aspect elegant bailor. In plus, acestea se pliaza perfect cu stilul de viata alert al omului modern. Desi nu ofera acelasi confort ca o cada de baie, cabinele de dus nu prezinta alte dezavantaje in utilizare. Intr-un articol anterior am discutat despre motivele pentru care este recomandat sa alegi o cabina de dus la comanda.

cabina de dus din sticla la comanda

Cum aleg cabina de dus?

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul cand alegi cabina de dus este suprafata baii. La Transparent Design, specialistii in prelucrarea sticlei pot executa o larga varietate de modele: cabine cu usi batante sau glisante, atat pe drept, cat si pe curb, paravane dus din sticla. Mai mult, poti opta atat pentru două sau chiar trei laturi de panouri de sticla, cu una sau chiar cu doua usi. Tipul cabinei de dus alese va avea un impact asupra designului intregii incaperi si asupra functionalitatilor suplimentare pe care ti le doresti in cadrul baii. De exemplu, optiunile se schimba daca iti doresti atat o cabina de dus, cat si o cada in acelasi spatiu sau daca opteze pentru o cada care sa serveasca si ca o cabina de dus.

cabina de dus din sticla

Ce tipuri de cabine de dus exista?

Daca iti doresti o cabina de dus, este bine de stiut ca exista doua tipuri de cabine: cu cadita sau cu rigola. Cabina cu cadita este alegerea perfecta daca iti doresti o cabina de dus simpla, usor de instalat, cu un aspect clasic. Daca optezi pentru aceasta optiune, este bine de tinut minte, din punct de vedere calitate-pret, ca cel mai bun material este acrilul. Daca iti doresti un aspect modern, poti opta pentru cabina de dus cu rigole. Acest tip de cabina este usor de intretinut si in acelasi timp, complet personalizabil. Daca in cazul cabinei de dus cu cada esti conditionat de marime, asezare si de spatiu, in cazul cabinei de dus cu rigola, nu ai aceste restrictii, aceasta putand fi integrata oriunde se doreste. 

In cazul in care optezi petru o cabina de dus cu usa, deschiderea se poate face atat la interior, cat si la exterior. De asemenea, in cazul spatiilor reduse, poti opta si pentru usa glisanta. 

cabine de dus din sticlacabine de dus din sticla

Ce sticla sa aleg?

“Alegerea sticlei pentru o cabina de dus este foarte importanta. Cu cat este mai groasa sticla, cu atat mai rezistenta va fi si cabina. Pentru a putea oferi o siguranta sporita, este recomandat sa optezi pentru o sticla securizata de 8mm. Sticla securizata ofera o mai buna rezistenta la socurile mecanice, dar si la socurile termice. In plus, in caz de spargere, sticla securizata are un comportament special, aceasta spargandu-se in bucati mici si nu in bucati mari si ascutite, astfel reducand semnificativ riscul de ranire. Daca vrei sa faci lucrurile si mai interesante sau daca consideri ca baia ta e prea mica poti opta pentru sticla reflectorizanta care reflecta intr-un mod diferit, lumina si da senzatia de spatiu marit.

Pot personaliza cabina de dus din sticla?

In cazul in care pe piata nu gasesti dimensiunile sau forma dorita, este important de stiut ca personalizarea cabinelor de dus poate fi realizata pana in cel mai mic detaliu. Pe langa forma si dimensiuni, poti opta, de asemenea, pentru sticla vopsita sau chiar sablata.  alegere populara pentru baile contemporane este cabina de dus cu sticla fara rame. Aspectul ei simplu, transparent, minimalist, dar chic va oferi baii tale o nota aerisita si mult mai spatioasa. Lipsa ramelor traditionale ale cabinelor de dus clasice creeaza un aspect impresionant si este potrivit pentru baile mici sau din care lipseste lumina. Asta nu inseamna ca pentru baile spatioase, aceasta cabina de dus nu este potrivita, dimpotriva, aceasta va fi si mai bine pusa in evidenta si integrata in spatiu.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis