Scroll to top

Casa cu Pereti din Sticla – Idei pentru Design Interior


Transparent Design - ianuarie 23, 2019 - 0 comments

Intr-un articol anterior v-am prezentat scurta istorie a sticlei, mituri si legende, precum si modul de prelucrare a acesteia. Dar cum poate fi utilizata sticla in amenajarile interioare?

Amenajarile interioare din sticla nu se limiteaza doar la vitrine si diferite tipuri de mobilier din sticla. Amenajarile din sticla pot fi nelimitate, aceasta putand fi utilizate in orice incapare: un perete delimitator, usi, trepte, pardoseala, etc, toate acestea putand transforma spatiul intr-unul luminos si aerisit.

Colaj amenajari interioare cu pereti din sticla

(Sursa: Pinterest)

Desi sticla este considerata un material fragil, in realitate, prin securizarea acesteia, sticla poate fi folosita atat in interior, cat si in exterior, putand face fata oricarei cerinta. Securizarea sticlei reprezinta procesul termic de incalzire a acesteia pana la 700-740 C˚ si de racire rapida pana la temperatura camerei – prin intermediul caruia materialul devine de 5 ori mai dur, fara a-si pierde elasticitatea. Mai multe informatii despre acest proces si beneficii, gasesti aici.

Cum poti folosi peretii din sticla in amenajarile interioare?

Peretii din sticla vor permite luminii naturale sa patrunda in orice incapare, putand fi folositi ca o solutie flexibila de delimitare a spatiului. Poti delimita usor bucataria de spatiul de luat masa sau de living, poti avea in curte propria ta bucatarie de vara cu pereti din sticla sau poate chiar un dormitor din sticla in care lumina sa patrunda natural. Poti opta atat pentru pereti din sticla ficsi sau pereti mobili ce pot fi utilizati doar in caz de nevoie. Posibilitatile sunt nelimitate.

Peretii din sticla sunt realizati din geam securizat cu grosime 8-10 mm, existand o multitudine de profile si sisteme de prindere pentru executia unei game diverse de compartimentari sticla cu usi batante sau glisante incorporate. Pentru o mai buna izolare fonica, poti opta pentru pereti dublu vitrati, acestia putand avea intre foile de sticla sisteme de jaluzele pentru reducerea vizibilitatii spatiului interior.

Design interior cu peretii din sticla din geam securizat

(Sursa: Pinterest)

Pereti despartitori pliabili

Pentru o mai buna compartimentare a spatiului, poti opta pentru pereti despartitori pliabili. Poti delimita bucataria de camera de zi, astfel, nu vei permite mirosului de mancare sa se raspandeasca in toate incaperile, iar lumina naturala va putea sa patrunda cu usurinta. Mai mult, vei lasa impresia de spatiu cu o nota de eleganta.

pereti despartitori pliabili pentru delimitarea bucatariei de camera de zi

(Sursa: Pinterest)

Bucatarie de vara din sticla

Daca dispui de o curte, de ce sa gatesti in interiorul casei pe timp de vara? Folosind pereti din sticla, iti poti amenaja o superba bucatarie de vara care va atrage privirile tuturor.

bucatarie de vara cu pereti si tavan din sticla

(Sursa: Pinterest)

Dormitor cu pereti din sticla

Nu dispui de un spatiu foarte extins? Vrei sa lasi lumina naturala sa iti inunde incaparile? Poti opta pentru un dormitor cu pereti din sticla. Mai mult, poti alege pereti dublu vitrati cu un sistem de jaluzele care va reduce vizibilitatea in spatiul interior.

dormitor cu pereti din sticla si usa din sticla

(Sursa: Pinterest)

Baie cu pereti din sticla

Des intalnit in hoteluri, trendul bailor cu pereti din sticla poata sa ajunga si in dormitorul tau principal. Astfel, spatiul va parea mult mai mare si aerisit. Daca iti doresti mai multa intimitate, poti opta pentru sticla colorata sau opaca.

baie in dormitor cu pereti din sticla securizata colorata

(Sursa: Pinterest)

Birou cu pereti din sticla

Daca obisnuiesti sa lucrezi si de acasa este important ca biroul tau sa fie separat de orice lucru care ar putea sa iti distraga atentia, dar in acelasi timp sa fie confortabil si luminos. O solutie ideala ar fi peretii din sticla.

birou in zona de zi cu pereti despartitori din sticla

(Sursa: Pinterest)

Crama futuristica din sticla

Esti iubitor de vinuri? De ce sa nu ai propria ta crama in interiorul casei? Pentru o nota futuristica, poti opta pentru o crama eleganta cu pereti din sticla. Nu dispui de foarte mult spatiu? O poti amenaja chiar sub scari.

crama futuristica cu pereti din sticla sub scarile interioare

(Sursa: Pinterest)

Dressing elegant

Daca iti doresti un dressing dar iti lipseste spatiul necesar, poti crea un dressing cu pereti glisanti din sticla.

 dressing cu pereti glisanti din sticla

(Sursa: Pinterest)

Daca ti-am starnit interesul cu amenajarile interioare din sticla, poti apela cu increde la fabrica noastra de sticla si visul tau va deveni realitate. Orice ideee ai avea, echipa noastra o va pune in practica. Spor in tot ceea ce intreprinzi!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis