Scroll to top

Ce este si unde se utilizeaza sticla rezistenta la foc?


Transparent Design - august 27, 2021 - 0 comments

Datorita multiplelor avantaje pe care le ofera, sticla este un material esential in constructii. Desi considerata un material sensibil si fragil, in realitate, datorita noilor tehnologii, sticla a evoluat in timp, devenind astfel mai sigura, mai rezistenta in timp, putand asigura chiar si protectie impotriva incendiilor. Anterior, sticla rezistenta la foc a fost utilizata cu precadere pentru seminee si cuptoare, insa, aceasta poate fi folosita in prezent si pentru pereti si usi din sticla, aceasta prevenind ca focul, fumul, precum si gazele emise sa se raspandeasca in alte incaperi. Sticla antifoc poate fi folosita ca parte a unei strategii integrate de siguranta impotriva incendiilor, atat in spatii rezidentiale, cat si spatii comericale si cladiri de birouri. 

sticla rezistanta la foc

Ce este sticla rezistenta la foc?

sticla rezistanta la foc

Sursa: agc-pyrobel.com

Denumita si sticla termorezistenta sau sticla antifoc, sticla rezistenta la foc este un tip special de sticla laminata prin adaugarea unei sau a mai multor folii ‘intumescente’, rolul acestora fiind de a preveni ca focul, fumul, precum si gazele emise sa se raspandeasca in caz de incendiu.

Care sunt clasele de sticla antifoc?

Sticla rezistenta la foc se clasifica in 3 categorii, in functie de performanta si durata de pentru care ofera protectie (in minute): 

Sticla antifoc – Clasa E (Integrity)

Sticla rezistenta la foc din clasa E a fost creata pentru a oferi protectie impotriva focului si a fumului, insa fara a reduce radiatiile termice si fara a oferi o izolare termica. 

sticla rezistanta la foc

Sticla antifoc – Clasa EW (Radiation Control)

Sticla termorezistenta din clasa EW ofera protectie impotriva focului si a fumului, avand in plus avantajul de a reduce radiatia termica. Mai mult, datorita unei depuneri speciale pe una din fetele foii de geam, sticla rezistenta la foc din clasa EW reduce transmiterea caldurii.


Sticla antifoc – Clasa El (Integrity and Insulation)

Sticla antifoc din clasa EI este o sticla realizata din doua sau mai multe folii securizate, ce se leaga printr-un gel transparent. Acest tip de sticla ofera protectie pentru foc si fum, dar si o izolare termica fata de focar. 

sticla rezistanta la foc

Cum functioneaza sticla termorezistenta?

Atunci cand temperatura atinge circa 100 grade Celsius, folia intumescenta din interiorul sticlei multistrat se comporta ca un scut de protectie care are rolul de a impiedica patrunderea flacarilor, in plus, putand reduce sau bloca transmiterea caldurii.

sticla rezistanta la foc

Sursa: agc-pyrobel.com/ 

Ce tipuri de sticla rezistanta la foc sunt disponibile la Transparent Design?

In 2020, fabrica noastra de sticla a devenit distribuitor autorizat AGC de sticla rezistenta la foc PYROBEL si PYROBELITE . La Transparent Design detinem toata tehnologia necesara pentru procesarea sticlei rezistenta la foc. In plus, deoarece suntem procesator unic in Romania, putem oferi cele mai bune termene de executie si livrare.

PYROBELITE

Ce este sticla PYROBELITE?

Sticla rezistenta la foc PYROBELITE este cea mai subtire sticla antifoc capabila sa asigure protectie in caz de incendiu pentru maxim 60 min. Sticla PYROBELITE raspunde cu succes criteriilor claselor de siguranta EW30, EW60 si EI20.

Unde poate fi utilizata sticla PYROBELITE?

Datorita grosimii sale scazute (7.9-12.3 mm), sticla antifoc PYROBELITE este deseori utilizata pentru partitii si usi. Pentru a avea efectul dorit, feroneria trebuie, de asemenea, sa fie una speciala, cu grad de protectie impotriva focului.

PYROBEL

Ce este sticla PYROBEL?

PYROBEL este un nou tip de sticla laminat prin folosirea a mai multor folii intumescente, asigurand un grad de protectie ridicat impotriva emisiilor toxice, blocand in acelasi timp transferul de caldura, intre 30 si 120 de minute (EI 30 –EI 120).

Unde se poate utiliza sticla rezistenta la foc PYROBEL?

Sticla rezistenta la temperatura poate fi utilizata atat pentru amenajarile interioare, cat si pentru cele exterioare. Sticla antifoc PYROBEL este recomandata pentru ferestre, pereti si usi din sticla. In plus, sticla PYROBEL HORIZONTAL poate fi folosita si pentru pardoseli si plafoane din sticla, aceasta asigurand o protectie ridicata, conform clasei de siguranta EI pentru 30, 45, respectiv 60 de minute. In ceea ce priveste compartimentarea, recomandam PYROBEL VISION LINE deoarece acest tip de sticla permite folosirea mai multor panouri PYROBEL, acestea putand fi interconectate cu un silicon special transparent, obtinand astfel pereti din sticla cu rezistenta la foc de dimensiuni mari, fara profile verticale.

De ce sa alegi sticla PYROBEL sau PYROBELITE?

Sticlele rezistente la foc PYROBEL si PYROBELITE vin cu o serie larga de avantaje. In primul rand, acest tip de sticla are o calitate superioara, iar transparenta poate fi totala. In plus, precum am mentionat anterior, are aplicatii multiple. Sticla PYROBEL/PYROBELITE este personalizabila, aceasta putand fi taiata la cerere, iar termenul de livrare este unul redus deoarece aceasta poate fi prelucrata direct in fabrica Transparent Design. 
Daca esti in cautarea unei solutii optima pentru protectie impotriva incediului, contacteaza astazi specialistii nostri pentru a afla mai multe detalii despre sticla antifoc PYROBEL si PYROBELITE.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis