Scroll to top

Compartimentari cu Sticla Pline de Viata


Transparent Design - iulie 30, 2016 - 0 comments

Compartimentarile cu sticla au o multime de avantaje, de la maximizarea eficientei spatiului pana la crearea unui spatiu luminos; iar efectele acestor aspecte asupra costurilor si eficientei, respectiv asupra sanatatii angajatilor sunt notabile (mai multe despre subiect poti citi in articolul nostru Compartimentari Sticla si Avantajele Acestora in Spatiile Comerciale). Insa, in majoritatea cazurilor partitiile cu sticla pot fi considerate in cel mai bun caz monotone. Dar lucrurile nu trebuie sa fie intodeauna asa. In cele de mai jos vom descoperi metode creative prin care compartimentarile din sticla pot deveni piese de rezistenta in designul interior al birourilor.

Partitii sticla combinate cu un decor colorat

Monotonia perceputa in ceea ce priveste compartimentarile cu sticla este datorata si lipsei generale de culori in birouri. Din fericire din ce in ce mai multe companii apeleaza la arhitecti sau designeri de interior atunci cand amenajeaza spatiul in care angajatii vor petrece cel putin 40 de ore pe saptamana. O colaborare cu un architect sau cu un designer de interior poate duce la solutii despre care nici nu-ti imaginai: spatii creative ca in imaginea de mai jos, unde covoarele, scaunele si “whiteboard”-urile colorate atrag imediat nu numai atentia, ci si buna-dispozitie.

Partitii de sticla cu decor colorat rosu, galben, albastru

In imaginea de mai jos, peretii si usile din sticla combinate cu pereti vopsiti in portocaliu si o mocheta portocalie asortata, parca lumineaza biroul unde culorile predominante sunt gri, negru si alb (ca in majoritatea birourilor, de altfel).

Pereti din sticla combinate cu mocheta portocala

O pata de culoare in compartimentarile cu sticla

Una dintre cele mai usoare metode de a da culoare unui spatiu de birouri o reprezinta combinarea partitiilor din sticla cu sticla printata sau cu folie autoadeziva. Exemplele de mai jos dau dovada de creativitate in a folosi aceasta metoda, in unele cazuri grafica a fost gandita strategic pentru a folosi parte din elementele de brand al companiei.

Forme geometrice albastre pe peretele din sticla Culoare in compartimentarile din sticla

Fum colorat pe partitiile de sticla

Depinzand de industria in care activeaza firma, respectiv de marca acesteia, in loc de elemente de culoare pot fi alese diferite elemente de grafica.

Sticla combinata cu alte materiale

Atunci cand culorile stridente sau vioaie nu sunt compatibile cu brandul companiei, spargerea monotoniei poate fi indeplinita prin folosirea unor materiale mai traditionale. Credem ca alegerea unui perete din sticla si unul care imita lemnul, impreuna cu o usa asortata cu peretele “din lemn” (vezi imaginea din stanga de mai jos), este o alegere eleganta pentru birourile din sectorul bancar sau financiar de exemplu, unde spre deosebire de industria IT este nevoie de o anumita solemnitate.

De asemenea, un decor industrial (care a devenit un trend tot mai des intalnit) se poate obtine prin juxtapunerea sticlei cu caramida (imaginea din dreapta).

Compartimentari cu sticle in combinatie cu lemn Partitii din sticla in combinatie cu caramida

Compartimentari sticla cu un plus de functionalitate

Stiati ca sticla poate fi folosita si pe post de tabla sau whiteboard? Ei bine, se poate, iar pentru aceia dintre voi care doresc compartimentari cu sticla extra-practice, sticla colorata inclusa in partitiile din sticla este o varianta demna de luat in considerare. Sau puteti sa scrieti cu markere pur si simplu pe peretii din sticla, insa noi va recomandam sa optati totusi pentru sticla colorata, datorita faptului ca scrisul pe o sticla vopsita este mult mai lizibil decat pe cea transparenta.

Perete sticla folosit ca whiteboard Partitii din sticla pe post de tabla

Tie care varianta iti place cel mai mult? Contacteaza-ne sa discutam cum te putem ajuta sa creezi un spatiu de birouri modern, plin de inspiratie!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis