Scroll to top

Compartimentari din Sticla Pentru Birou: Beneficii si Idei Utile


Transparent Design - iunie 22, 2020 - 0 comments

Probabil cu totii am intrat in birouri prost compartimentate, fara lumina naturala, inghesuite si cu un design care lasa de dorit. Spatiul destinat birourilor trebuie sa fie unul in care elementul uman este pus in valoare si este ajutat prin alegerile de design pentru a reflecta valorile companiei si cultura sa organizationala, printr-o separare eficienta pentru ca spatiul sa fie valorificat la maxim. 

Pandemia de COVID-19 a inceput deja sa reconfigureze modul in care lucram, mai ales de la biroul companiei, de aceea se impune atat respectarea regulilor de siguranta si distantare sociala, cat si o mai mare atentie asupra angajatului si a oferi solutii adaptate acestor timpuri, pentru cresterea productivitatii.

compartimentari birouri sticla

Sursa: Pinterest

Avantajele compartimentarilor din sticla

Sigur, sunt multe solutii de design si multe materiale din care putem alege, insa in ultimii ani sticla s-a distantat destul de mult de restul materialelor datorita versatilitatii sale, datorita tehnologiilor nou- aparute, dar si utilitatii deosebite a acestui material. 

Nevoia de spatiu, de luminozitate, siguranta sunt cateva dintre motivele pentru care putem alege sticla ca material pentru pereti si compartimentari din sticla.

Siguranta

panouri sticla pentru birou

Pentru a respecta normele de siguranta si distantare sociala la locul de munca, multi angajatori cauta solutii usor de implementat si fara costuri prea mari pentru reinventarea spatiilor de lucru in aceasta perioada. 

Exista multe variante pentru a crea compartimentari din sticla in spatiile de birouri, prin utilizarea panourilor de protectie de sticla, a peretilor si usilor din sticla. 

Peretii mobili din sticla se preteaza perfect spatiilor de birouri, dar si magazinelor si zonelor comerciale, hotelurilor si cafenelelor, care au nevoie de un plus de siguranta pentru angajati in vremuri de pandemie. 

In materie de usi din sticla exista o varietate de usi glisante sticla, batante si pe toc de aluminiu. In ceea ce priveste tipul sticlei, aceasta poate fi sticla float clear sau ultraclara, sablata, sticla laminata clara sau cu folie mata la interior, printata ori colantata cu model. 

Stim, e greu sa te decizi, de aceea consultantii nostri iti stau la dispozitie pas cu pas, pentru a transforma in realitate viziunea ta..

Lumina naturala

Pe langa faptul ca ofera eleganta spatiului, lasa lumina naturala sa patrunda si ofera un aspect modern, compartimentarile din sticla pentru birouri creeaza spatii de lucru inspirationale, cu o estetica deosebita. 

Mergand pe ideea ca interiorul perfect arata ca un spatiu exterior si ca organismul uman functioneaza dupa ritmul circadian zi-noapte, fiind sensibil la oricare dintre modificarile spectrului solar, cu ajutorul spatierilor din sticla orice incapere capata deschidere totala catre sursele de lumina.

Versatilitate

Un avantaj al folosirii partitiilor de sticla pentru spatiile de birouri ar fi acela ca pot fi create configuratii modulare diverse. Aceste sisteme pot integra si alte materiale, cum ar fi lemnul sau metalul, pot include usi de sticla sablata sau colorata, cu modele grafice originale pentru a da si spatiului din personalitatea companiei. 

De asemenea, compartimentarile din sticla, usile si peretii din sticla, asigura o maxima vizibilitate pentru ca nu exista profile verticale sau conexiuni vizibile intre piesele de sticla.

Compartimentarile din sticla pot fi mobile si compacte, cu posibilitatea de a fi rearanjate oricand, oferind oportunitatea de a planifica dupa bunul plac, impartirea spatiului si amplasarea birourilor.

Transparenta

Compartimentare birou cu sticla sablata securizata

Fabrica noastra de sticla va ofera un sistem propriu de compartimentare cu sticla dubla FULL GLASS 80. Sistemul de compartimentari sticla a fost dezvoltat pentru a raspunde cerintelor arhitecturale contemporane de a crea medii de lucru moderne, asigurand atat transparenta, cat si integritate spatiilor delimitate.

Material prietenos cu mediul si usor de intretinut

De asemenea, trebui avut in vedere si faptul ca sticla este un material prietenos cu mediul, nu emana mirosuri neplacute, poate fi curatat fara aplicarea de produse chimice sofisticate, pentru intretinere in timp. 

Curatenia, durabilitatea si siguranta partitiilor de sticla pentru birouri sunt de asemenea, aspecte de luat in considerare. Asemenea configuratii sunt realizate din sticla dubla securizata, imposibil de spart accidental si pot fi personalizate in multiple feluri.. 

Partitiile de sticla in spatiile de birouri contribuie indirect la cresterea productivitatii echipei, ceea ce contribuie la bunul-mers al companiei, deci investitia este una de durata si cu beneficii imediate.

Flexibilitate

Poate cel mai important beneficu financiar al utilizarii partitiilor de sticla este acela al flexibilitatii configuratiilor realizate din sticla. 

Daca la o renovare, de exemplu, montarea de pereti traditionali este o actiune de durata si cu costuri mari, in cazul utilizarii partitiilor de sticla, peretii se pot demonta usor si se muta muta in alt spatiu, in cazul in care se doreste crearea unui alt segment sau extinderea unui spatiu deschis.

Sticla este un material rezistent, tocmai de aceea nu trebuie inlocuit in timp, in cazul in care vrei sa modernizezi spatiul echipei tale, periodic. 

Intretinere usoara

Partitiile din sticla sunt foarte usor de intretinut si curatat, o simpla solutie de curatat geamuri fiind suficienta, alaturi de o laveta din microfibre. Sigur, in aceste vremuri, o curatare aditionala cu un produs dezinfectant este recomandata.

Eficienta energetica

compartimentare birouri sticla

Sursa: Pinterest

Prin instalarea compartimentarilor de sticla se poate minimiza nevoie de lumina artificiala in timpul zilei, dependenta redusa de aceasta aduce cu sine o factura mai mica si iti permite sa faci economii. 

Pe langa beneficiul financiar, un consum redus de energie electrica are un impact pozitiv asupra mediului inconjurator, contribuind la eficientizarea energetica.

Intimitate

Compartimentare sticla sablata

Contrar anumitor mituri, instalarea unor compartimentari din sticla in spatiul tau de birouri nu afecteaza neaparat intimitatea angajatilor, aspect ce determina unele persoane sa stea departe de functionalitatile evidente ale unui astfel de design. 

Exista nenumarate modalitati de personalizare a sticlei astfel incat sa fie pastrata si intimitatea angajatilor, dar si sa lase sa intre lumina naturala si sa dea impresia unui spatiu deschis si modern, separat de geamuri si usi din sticla. 

Valoare estetica

compartimentare sticla

Odata cu cresterea competitiei globale in majoritatea domeniilor de business, castigarea de noi clienti devine din ce in ce mai dificila, multe comapnii profitand de aceasta perioada pentru a se reinventa. De aceea, un aspect estetic impresionant si o eficienta administrativa devin factori din ce in ce mai importanti pentru o companie.

Fara doar si poate, compartimentarile din sticla pentru mediile de birouri ofera o estetica eleganta, moderna si practica, care complimenteaza orice spatiu.

Durabilitate

Pe langa faptul de a fi cea mai versatila varianta de compartimentare, standardul corect al grosimii sticlei pentru o partitie de birouri face ca aceasta sa devina rezistenta la uzura, cu o intretinere adecvata de-a lungul timpului. 

Avantajul fonic

Cu o adancime de doar 80 mm si fara profile intermediare pe verticala, sistemul de compartimentari din sticla ofera o vizibilitate maxima si asigura in acelasi timp, datorita utilizarii a doua foi de sticla groasa, un confort fonic sporit. Se pot folosi usi din sticla fara rame pivotante sau usi din sticla cu toc din aluminiu pentru obtinerea unui grad mai mare de izolare fonica.

In absenta zgomotului care distrage atentia, angajatii isi mentin concentrarea mai mult pe taskurile zilnice, in acelasi timp, conversatiile ramanand confidentiale. Intr-o atmosfera linistita, creativitatea infloreste.

Spatierile din sticla pentru salile de conferinta ofera acelasi nivel de intimitate, fara a parea inchise.

 

Sticla poate fi utilizata pentru configuratii ale unor statii de lucru atent amenajate, cu atentie la siguranta, mai ales pe timpul pandemiei. Daca este dificila alegerea tipului de sticla pentru spatiul tau de birouri, consultantii Transparent Design sunt tot timpul la dispozitia ta, pentru intrebari si sfaturi utile. 

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis