Scroll to top

Compartimentari Sticla si Avantajele Acestora in Spatiile Comerciale si de Birouri


Transparent Design - februarie 10, 2016 - 0 comments

Nu este de mirare ca in ultimii ani compartimentarile din sticla isi gasesc din ce in ce mai mult locul in spatiile comerciale, in special in spatiile de birouri. Avantajele pe care astfel de amenajari din sticla le ofera sunt net superioare fata de compartimentarile traditionale efectuate folosindpereti din rigips si usi din mdf sau lemn.

In cazul in care va ganditi compartimentati spatiul deschis, mai jos sunt avantajele partitiilor de sticla de care trebuie sa tineti cont in luarea deciziei:

Maximizarea eficientei spatiului
Usile si peretii despartitori din sticla ofera posibilitatea maximizarii eficientei spatiului in cazul unui spatiudeschis, mentinand transparenta necesara si totodata oferind intimitate cand este nevoie (de exemplu in cazul salilor de sedinta). A avea birouri intr-un spatiu deschis are multe avantaje (cele mai importantefiind cresterea numarului de interactiuni intre angajati si reducerea numarului de sedinte ), insa un astfel de spatiu poate Perete mobil sticla folosit in restaurantdeveni adesea galagios.Compartimentarile din sticla pot veni in contracararea acestei deficiente prin protectia fonica si termica a sticlei securizate sau a geamului duplex, dupa caz.

Maximizarea eficientei spatiului prin compartimentari de sticla nu este valabila doar in cazul spatiilor de birouri. Restaurantele pot beneficia de partitiile din sticla prin crearea unui spatiu pentru evenimente particulare, care poate fi folosit si atunci cand nu sunt evenimente speciale.  Chiar si cabinetele medicale pot beneficia de avantajele compartimentarilor cu sticla prin crearea unei sali de asteptare practice si moderne. Iar exemplele pot continua.

Mai multa lumina naturala

Un spatiu de birouri care are multe geamuri si usi, respectiv pereti din sticla, sunt mult mai luminoase decat birourile traditionale unde predomina peretii din rigips/caramida, respectiv usile din lemn ori mdf. Amenajarile din sticla permitpatrunderea luminiinaturale in spatii unde altfel ar trebui folosita intr-o mare masura lumina artificiala. Pe langa beneficiile legate de costurile de electricitate pe termen lung, studiile arata ca expunerea angajatilor la mai multa lumina naturala are avantaje si asupra sanatatii angajatilor si productivitatii acestora. Printre efectele luminii naturale se pot numara:Perete sticla partial sablata

–  imbunatatirea cantitatii si calitatii somnului in timpul noptii;

–  cresterea energiei fizice si mintale, care conduce si la crestrea dorintei de a face mai multa miscare.

Iar angajatii sunt constineti de beneficiile luminii naturale: un studiu arata ca „jumatate dintre angajatii romani sunt nemultumiti de cantitatea de lumina naturala de care beneficiaza la locul de munca”. Iar pe considerentul ca un angajat sanatos si fericit este mai productiv, expunerea la lumina naturala impacteaza indirect si productivitatea angajatilor.

Rentabilitate din punct de vedere costuri

Instalarea peretilor si usilor din sticla reprezinta doar o fractiune din costul instalarii partitiilortraditionale. In plus, acestea pot fi asamblate usor, reducand si timpul necesar pentru punere in functiune. In plus, daca de exemplu se ia decizia de reamenajare a spatiului, acest lucru se poate face repede si fara probleme, deoarece dezasamblarea peretilor si usilor din sticla este la fel de usor de finalizat ca si asamblarea acestora. Aditional, in cazul schimbarii locatiei, peretii si usile din sticla pot fi demontate cu usurinta si pot fi transportate in noua locatie, iar daca sunt necesare anumite modificari in cazul acestora pentru a se potrivi in noul spatiu, contactati-ne pentru a discuta despre variantele posibile.

Compartimentare sticla camera de sedinteIntimitate
Multi considera ca intimitatea are de suferit in cazul compartimentarilor cu sticla, ceea ce este departe de adevar. Pe langa protectia fonica a sticlei securizate/duble, sticla poate fi sablata sau chiar si colorata partial/total pentru a oferi intimitatea necesara salilor de sedinte sau birourilor individuale.

Design atractiv

Peretii si usile de sticla denota o eleganta superioara fata de solutiile traditionale de compartimentari in spatiile comerciale, iar imprimarea logo-ului companiei pe acestea cu siguranta va avea un impact deosebit asupra potentialilor clienti (pana la urma imaginea vinde).

Varietate

Sunt multe variante de pereti si usi din sticla disponibile, astfel cu siguranta se vor gasi solutiile de amenajare din sticla care satisfac orice necesitati functionale sau cerinte estetice. Peretii mobili din sticla se preteaza atat spatiilor de birouri, cat si magazinelor si zonelor comerciale, hotelurilor si cafenelelor. In materie de usi din sticla existao varietate de usi glisante sticla, batante si pe toc de aluminiu.In ceea ce priveste tipul sticlei, aceasta poate fisticla float clear sau ultraclara, sablata, sticla laminata clara sau cu folie mata la interior, printata ori colantata cu model.

Pentru a discuta despre beneficiile compartimentarilor din sticla in cazul dvs., contactati-ne!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis