Scroll to top

Creativitate in Amenajarea Spatiului de Lucru: Compartimentarea cu Sticla


Transparent Design - ianuarie 25, 2017 - 0 comments

Ti s-a intamplat sa fii la birou si sa-ti lipseasca cheful de munca? Si nu doar intr-o zi, ba chiar mai multe sau o perioada mai indelungata? Da, cu siguranta ai dat vina pe vreme, sau pe orice altceva. Te-ai gandit ca si spatiul in care lucrezi poate avea o influenta?

Venim cu un nou articol despre cum sa amenajezi spatiul de lucru folosind compartimentarea cu sticla, articol dedicat managerilor si nu numai, ce au in plan amenajarea sau reamenajarea spatiului de lucru. Totodata, iti adresam o intrebare: alaturi de buget, viziunea personala, colaborarea cu un designer de interior, ce alte aspecte mai iei in calcul?

Potrivit oamenilor de stiinta, biroul perfect ar trebui sa contina urmatoarele elemente: tavanele inalte, spatiul sa aibe multe culori, mobilier rotund si nu in ultimul rand, plante.

Va propunem 4 sfaturi utile pentru crearea spațiului de lucru perfect

      1. Confort

Indiferent care este spatiul tau de lucru (birou, o cafenea, un atelier, etc.) fa-l sa fie confortabil, astfel incat sa te simti bine atat fizic, cat si psihic. Daca scaunul pe care stai nu e destul de moale adauga o perna, daca simti ca iti amortesc picioarele, poti achizitiona un suport pentru picioare, iar problema este rezolvata. Confortul poate fi sinonim cu intimitate, chiar si la locul de munca: o sala de sedinta, un spatiu de relaxare. Acesta se poate amenaja simplu cu ajutorul unor pereti de sticla, foloinsdu-se sticla sablata: elegant, luminos, dar si confortabil.

pereti sticla discretie

       

      2. Culori

Daca in cazul locuintelor, culorile se aleg pentru a da senzatia de spatiu mai mare, pentru a face anumite combinatii cromatice, in cazul spatiului de lucru, culorile joaca un alt rol: acestea pot afecta starea de spirit dar si performantele. Cateva exemple in acest sens: culoarea albastra stimuleaza creativitatea, rosu ajuta sa fii mai motivat, roz pal ajuta la o concentrate mai buna si sa gandesti mai bine, mai limpede. Cum pot fi folosite aceste culori in cadrul unui spatiu de birouri? Folosind pereti de sticla colorata.

 

      3. Senzatia de spatiu

In toata euforia decorarii, un element esential ce nu trebuie ignorat este senzatia de spatiu. Tindem sa umplem spatiile cu cat mai multe lucruri si uitam sa pastram un loc, un colt de incapere mai liber, mai aerisit. Peretii din sticla pot fi o alta solutie, in special daca birourile necesita sa fie impartite. In acest fel, nu se ma pierde spatiu, ca si cu peretii din rigips, se creaza senzatia de spatiu si cu siguranta incaperile vor fi mai luminoase.

pereti si usi de sticla matuita prin sablare chimica

 

      4. Adauga o nota personala

O nota personala (a ta, a echipei) in ceea ce priveste amplasarea mobilierului, a obiectelor pe rafturi, tablouri/board-uri pe pereti, plante, iar lista poate continua, aduce un plus incaperii. Iar atunci cand ai in plan o amenajare neconventionala, sticla poate fi aliatul tau: alaturi de pereti de sticla colorata si mobilier colorat, podeaua din sticla poate si un alt element de originalitate si creativitate.

Pardoseala sticla

 

In momentul in care si echipa este implicata in acest proces, cu siguranta se vor simti mult mai bine, vor veni la birou cu mai mult drag, iar efortul depus, creativitatea de care vor da dovada, vor fi vizibile.

Cum arata biroul ideal din punctul tau de vedere? Asteptam cu interes parerile si sugestiile tale pentru a completa ideile prezentate.

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis