Scroll to top

Culoarea Anului 2019 in Design Interior


Transparent Design - decembrie 12, 2018 - 0 comments

Daca in articolul trecut v-am prezentat tendinte in Designul Interior pentru 2019, acum va punem in tema cu tendintele in materie de culori. Astfel, daca planuiesti sa iti redecorezi caminul, venim in ajutorul tau cu o serie de idei cromatice si combinatii de culori.

Daca anul 2018 a fost dominat de culoarea Ultraviolet, specialistii de la institutul Pantone au ales doua palete care vor domina anul 2019: “Cravings” si “Classico” si au desemnat marele castigator – “culoarea anului”.

(Sursa: Pinterest)

Nuante inspirate din gastronomie – “Cravings”

Perfecta pentru gurmanzi, paleta “Cravings” este inspirata din gastronomie si include nuante menite sa iti trezeasca usor apetitul si sa te pofteasca la masa.

Paleta este formata din nuante care fac aluzie la diverse alimente, precum: rosu picant, verde crud, portocaliu dulce, purpuriu plin, precum si nuante care iti vor face pofta de ciocolata.

(Sursa: Pinterest)

Pentru a nu exagera, tempereaza nuantele din paleta “Cravings” cu nuante clasice, neutre.

Nuante cu inspiratie scandinava – “Classico”

In 2019 vor ramane la putere si nuantele clasice, nuante perfecte pentru a le tempera pe cele bogate, puternice. Nuantele “Classico” precum albul, griul, negrul caviar sau cappuccino pot fi scose din anonimat in combinatie cu cele din paleta “Cravings”.

(Sursa: Pinterest)

Pentru un design interior care sa iti incante privirea, nu trebuie sa lipseasca nuantele clasice, dar nici cele bogate.

2019 aduce o nuanta plina de viata in casa ta

Conform specialistilor de la institutul Pantone, anul 2019 va fi dominat de o nuanta cu adevarat vibranta si energica, care va evidentia idea de confort si caldura. Aceasta nuanta se numeste “Living Coral” si va fi noul trend in designul interior.

Cum poti folosi nuantele de corai in designul interior

Nuanta Living Coral iti va fascina ochii si mintea, astfel, aceasta va fi perfecta pentru persoanele care isi doresc sa isi energizeze caminul

Sufragerie

Living Coral este o nuanta ideala pentru redecorarea sufrageriei. Daca nu iti doresti sa schimbi nuanta peretilor, poti opta pentru diferite piese de decor sau mobilier in culoarea anului 2019.

(Sursa: Pinterest)

Bucatarie

Alege nuantele de corai in bucataria ta! Acestea te vor indemna sa gatesti des deoarece iti vor da energie si chef de viata.

(Sursa: Pinterest)

Baie

Deoarce inspira confort si caldura, Living Coral este nuanta ideala in baie. Foloseste-o in orice forma si baia ta va deveni oaza perfecta.

(Sursa: Pinterest)

Spatiul de luat masa

Perfecta pentru spatiul de luat masa, nuanta Living Coral iti va trezi apetitul pentru mancare. Poti opta intre vopsirea peretiilor in nuante de corai sau a unor piese de mobilier, precum masa sau scaunele.

(Sursa: Pinterest)

Dormitor

Tranforma-ti dormitorul intr-un paradis boem. Diferitele nuante de corai te vor ajuta sa obtii un aspect vibrant si calduros.

(Sursa: Pinterest)

Spatiul de studiu

Nuanta Living Coral iti va oferi energia necesara pentru a studia.  Poti opta pentru un birou sau poate chiar un perete vopsit in aceasta nuanta.

(Sursa: Pinterest)

Sticla si culorile anului

Sticla vopsita va reprezinta si in 2019 un element ideal pentru a da culoare. Poti alege fie blaturi, rafturi sau chiar usi din sticla in nuante Cravings, Classico sau chiar Living Coral.

Bucati de sticla vopsita

Poti opta pentru placarea peretilor cu sticla colorata, aceasta fiind o alternativa moderna si rapida pentru “clasica” faianta. Panourile de sticla pot fi vopsite intr-o gama larga de culori utilizandu-se vopsele speciale pe baza de apa. Panourile de sticla pot fi colantate cu folii speciale de buna calitate (printuri) ce pot reda o multitudine de imagini, precum modele inspirate din natura.

Pentru o rezistenta sporita, poti opta pentru emailarea si serigrafierea sticlei pentru placarea peretilor exterior sau chiar cei interior sau a usilor din sticla.

Tine cont de gusturile tale si de nuantele care te inspira, indiferent de trendurile și culorile anului 2019 in designul interior!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis