Scroll to top

Culoarea anului 2022 in Amenajari Interioare – Very Peri


Transparent Design - decembrie 28, 2021 - 0 comments

Noul an vine cu o  noua nuanta in materie de amenajari interioare, si nu numai. Precum v-am obisnuit, in luna Decembrie venim cu mai multe idei legate de culoarea anului 2022 aleasa de catre institutul Pantone. Care este nuanta aleasa? Ce inseamna? De ce a fost aleasa? Cum poate fi integrata in amenajarile interioare? Afla in articolul urmator. 

Care este nuanta anului 2022?

Daca in 2021, au fost selectate pentru prima data nu una, ci doua nuante ale anului – „Ultimate Grey” si „Illuminating”, in anul 2022, conform Pantone, culoarea anului va fi “Very Peri” (Pantone 17-3938), o nuanta care nu a mai existat pana acum in paletarul Pantone. Pentru aceasta nuanta au fost combinate tonuri de albastru si rosu-violet, imbinand astfel fidelitatea si constanta albastrului cu energia si entuziasmul rosului.  Nuanta “Very Peri” este descrisa  ca „o nuanta de albastru brebenoc”, probabil cea mai calda nuanta de albastru. “Very Peri” este o nuanta asemanatoare cu a florilor de levantica sau cu penajul violet deschis al unor pasari.

Ce semnificatie are nuanta Very Peri?

“Very Peri” reflecta fuziunea vietii moderne si a modul in care tendintele de culoare din lumea digitala se manifesta in lumea fizica, si invers. Reprezentantii Pantone declara ca „designul digital ne ajuta sa extindem limitele realitatii, deschizand usa catre o lume virtuala dinamica in care putem explora si crea noi posibilitati de culoare. Cu tendintele din gaming, popularitatea in ascensiune a metaverse-ului si comunitatea artistica in continua crestere in spatiul digital, Very Peri ilustreaza fuziunea vietii moderne  si modul in care tendintele de culoare din lumea digitala se manifesta in lumea fizica si invers.”

“Pe masura ce ne miscam intr-o lume in schimbare fara precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o noua perspectiva si viziune asupra indragitei familii a culorii albastru. Ingloband calitatile albastrului, avand in acelasi timp o nuanta violet-rosu, Pantone 17-3938 Very Peri afiseaza o atitudine spirituala si vesela si o prezenta dinamica ce incurajeaza creativitatea curajoasa si exprimarea imaginativa.”

Leatrice Eiseman, CEO Color Institute al Pantone

Culoarea anului 2022 in Amenajari Interioare

Sursa: bestinteriordesigners.eu

Cum poate fi integrata nuanta Very Peri in amenajarile interioare?

Decor Very Peri

Daca nu ai luat in calcul reamenajarea interiorului in acest an, dar iti doresti sa ramai in tendinte, poti alege cateva piese de decor in nuanta Very Peri, precum: o perna decorativa, o patura, draperii, o veioza sau chiar un covor. 


Mobilier Very Peri

Daca iti doresti o piesa mai mare care sa puna in valoare nuanta anului 2022, poti opta pentru o canapea, fotolii, un dressing, o noptiera sau chiar un set de scaune de bucatarie in nuanta Very Peri.

Amenajari cu sticla Very Peri

Prin adoptarea noilor tehnologii, la Transparent Design putem produce sticla colorata in nuanta “Very Peri”, atat pentru amenajari interioare, cat si pentru amenajari exterioare. Datorita utilajului VITRO JET putem reproduce pe sticla orice design grafic, modele sau fotografii cu cerneluri ceramice speciale. Acest proces se bazeaza pe cerneluri speciale pe baza de ceramica, acestea putand reproduce cu acuratete maxima modelul dorit. Mai mult, atat transparenta, cat si nivelurile de transluciditate si opacitate, dar si alegerea culorilor si rezolutia imaginii pot fi controlate cu precizie datorita acestei noi tehnologii.

Cu ajutorul sticlei colorate poti integra cu usurita nuanta Very Peri in orice incapere. Poti opta pentru usi din sticla, pereti, placari cu sticla, cabine de dus la comanda, balustrade, dar si blaturi de bucatarie si mobila din sticla. Iata cateva idei:

Daca ai in plan amenajarea locuintei tale sau chiar a spatiului in care lucrezi, apeleaza cu incredere la echipa de specialisti de la Transparent Design pentru sfaturi practice si idei inovatoare.  

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce isi propune inca din 2015 sa impuna pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea cu strictete a termenelor de productie si montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticla plana din Romania, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla si print ceramic, laminare sticla si securizare sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis