Scroll to top

Culoarea anului 2023 in Amenajari Interioare – Viva Magenta


Transparent Design - decembrie 29, 2022 - 0 comments

Un nou an, o noua nuanta in ceea ce priveste amenajarile interioare. Precum in anii trecuti, in luna Decembrie iti prezentam culoarea anului 2023, aleasa de catre Pantone. Daca in anul 2022 a fost aleasa nuanta Very Peri, ce nuanta a fost desemnata culoarea anului 2023? Afla in articolul urmator.

Care este culoarea anului 2023? 

Culoarea anului 2023 a fost desemnata, de catre Institutul Pantone Color, nuanta – “Viva Magenta – PANTONE 18-1750”, o nuanta vibranta, o combinatie intre rosu pasional si violet energic. “Viva Magenta” simbolizeaza armonia dintre echilibrul emotional, mental si spiritual. In plus, “Viva Magenta” este vazuta ca o nuanta curajoasa si neinfricata, vesela si optimista.

Originile organice ale Viva Magenta provin din gandacul cochineal; o insecta care produce colorant de carmin, unul dintre cele mai pretioase, mai puternice si mai stralucitoare din familia de coloranti naturali.

Ce este Institutul Pantone Color?

Institutul Pantone Color a creat initial programul educational “Pantone Color of the Year” in anul 1999 pentru a implica comunitatea de design, precum si pasionatii de culoare din intreaga lume intr-o conversatie despre culoare. Insa, istoria Pantone a inceput in anul 1963, iar de atunci a furnizat neincetat solutii de culoare pentru toate nevoile de culoare ale clientilor sai. Pana si in zilele noastre, limbajul de culoare Pantone este des folosit de catre designerii din intreaga lume, pentru a accesa tendintele de culoare, a comunica optiunile de culoare si a controla consistenta culorii pe fiecare suprafata, textura, si material.

De ce a fost selectata “Viva Magenta” culoarea anului 2023?

„Este o nuanta neconventionala pentru niste timpuri neconventionale, aduce o noua viziune si o alta vibratie. Aminteste de natura si se trage din grupul de nuante de rosu ca sa dea un semnal puternic de forta si vigoare. Prin alegerea Viva Magenta, Pantone exploreaza dinamica relatiei dintre Inteligenta Artificiala si creativitatea umana ca sa creeze Magentaverse. PANTONE 18-1750 Viva Magenta rescrie povesti.

Curajoasa si exuberanta, promoveaza optimismul si bucuria, puterea, exprimarea sinelui fara limite. Este o culoare statement si care imbratiseaza fiecare personalitate, incurajand manifestarile spiritelor rebele. Este o culoare hibrid, care leaga fizicul de virtual si care nu domina agresiv, ci mai degraba imbraca pumnul intr-o manusa de catifea. Este o nuanta de rosu al carei design este menit sa creeze un viitor mai pozitiv”, a declarat Leatrice Eiseman, Director Executiv, Pantone Color Institute

Cum poate fi integrata nuanta Viva Magenta in amenajarile interioare?

Sursa: dezeen.com

Pereti

Daca “Viva Magenta”  se afla si pe lista preferintelor tare si doresti sa adaugi o pata de culoare in incaperea ta, poti opta pentru vopsirea sau chiar placarea cu sticla a peretilor

Sursa: deavita.net

Mobilier 

Daca nu iti doresti sa faci schimbari majore, poti opta pentru piese de mobilier in nuanta “Viva Magenta”. Poti fie vopsi o piesa veche de mobilier, fie achizitiona o piesa noua, precum o masa din sticla la comanda. Aceasta nuanta poate functiona ca un accesoriu – asociati-o cu nuante de gri pal, albastru sau pasteluri. Sau, daca doriti sa incercati tendinta monocromatica, combinati-o cu alte nunate de roz pentru a complimenta o incapere. Pentru contrast, putem juxtapune aceasta culoare cu negru clasic. Juxtapunerea de roz inchis cu verde va arata, de asemenea, interesant.

Sursa: archdaily.com

Sursa: Pinterest.com

Cabine de dus

Nuanta “Viva Magenta” poate fi de asemenea folosita in amenajarea baii, poti placa peretii baii cu panouri din sticla vopsite sau printate in nuanta “Viva Magenta” sau chiar opta pentru o cabina de dus la comanda

Obiecte de decor

De asemenea, daca iti doresti sa adaugi doar o simpla pata de culoare care sa fie in tendinte, poti opta pentru mici obiecte de decor, precum o oglinda, perne decorative, vaze, etc. 

Sursa: Pinterest.com

Spatiu de lucru

In ceea ce priveste spatiile de birouri, nuanta “Viva Magenta” poate fi cu usurinta integrata prin utilizarea unor pereti despartirori din sticla. 

Sursa: Pinterest.com

Sursa: Pinterest.com

Prin adoptarea unor noi tehnologii, la Transparent Design putem produce sticla colorata in nuanta “Viva Magenta”, atat pentru amenajari interioare, cat si pentru amenajari exterioare. Utilajul VITRO JET ne poate ajuta sa reproducem, cu acuratete maxima, pe sticla, orice design grafic, modele sau fotografii cu cerneluri speciale, pe baza de ceramica.

Daca ai in plan amenajarea locuintei tale sau chiar a spatiului in care lucrezi, apeleaza cu incredere la echipa de specialisti de la Transparent Design pentru sfaturi practice si idei inovatoare. 

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce isi propune inca din 2015 sa impuna pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea cu strictete a termenelor de productie si montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticla plana din Romania, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla si print ceramic, laminare sticla si securizare sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis