Scroll to top

Cum alegem usile de interior sau exterior?


Transparent Design - mai 6, 2021 - 0 comments

Cu totii ne dorim ca locul in care traim sa fie cat mai aproape de personalitatea noastra si cat mai potrivit cu stilul nostru de viata. De aceea, ne alegem designul interior cu deosebita atentie, fie ca o facem singuri, fie ca apelam la serviciile unui designer de interior.

Elementele alese pentru decor ar trebui sa ne reprezinte, insa in aceeasi masura, sa aiba utilitate si sa fie incadrate natural in spatiu, fie ca este vorba de piese de mobilier, decoratiuni sau usi.

Modele traditionale de usi de interior si de exterior incep sa-si piarda din utilitate, alegand pentru spatiile noastre, din ce in ce mai mult, variante moderne de design cu functionalitati sporite.

Usile de sticla – Beneficii

Alegand usi de sticla atat pentru un spatiu rezidential, dar si pentru unul comercial oferim o atmosfera diferita si o estetica contemporana, transformand vizual, spatiul.

Usile din sticla sunt versatile, elegante si durabile, permitand o intretinere usoara, datorita sticlei securizate din care sunt fabricate, cu o buna izolare fonica si termica. De asemenea, prin utilizarea usilor de sticla se aduce un plus de lumina naturala in interior.

Varietatea de usi de sticla este foarte larga, se intinde de la usi batante si usi glisante de sticla cu actionare manuala la usi automate, de la usi clare si mate, la usi colorate si personalizate cu sigle si logo-uri, pentru spatii de birouri.

Atunci cand vine vorba de alegerea usilor de interior, atentia se indreapta, de cele mai multe ori, catre caracteristicile practice ale acestora – gradul de izolare fonica si termica, siguranta si functionalitate.

Sursa: Pexels

Termoizolare si izolare fonica

Sticla este un material care isi pierde izolarea termica pe masura ce suprafata creste. In functie de modelul ales se pot realiza diverse izolari termice si fonice ale materialului.

Principalul element in alegerea usilor de sticla este ca acestea sa se inchida si sa izoleze perfect si dupa multi ani de utilizare, nu doar la momentul montajului. Exploatarea corecta si intretinerea conform recomandarilor producatorului cresc eficienta in utilizare si durabilitatea in timp a usilor de sticla.

La Transparent Design, sticla folosita este importata exclusiv de la compania Saint Gobain din Franta, iar garantia calitatii sticlei sta in experienta acumulata de aceasta companie inca din anul 1655. Feroneria utilizata poarta semnatura marcii Dorma Germania si este importata direct de catre compania noastra.

Sursa: Unsplash

Alegerea usilor pentru fiecare incapere

Alegerea usilor potrivite pentru fiecare camera, dar si pentru locurile in care se face legatura cu spatiul exterior poate da batai de cap, mai ales daca nu avem sfatul unor profesionisti.

In cazul bailor, alegerea este destul de simpla – usile alese trebuie sa pastreze intimitatea, sa fie fabricate din materiale rezistente la factori de umezeala, dar si la schimbarile de temperatura. Iar, daca vorbim de usile de exterior,trebuie sa se potriveasca cu materialul ales pentru placare si cu stillul general al locuintei.

Insa, alegerea se complica atunci cand vine vorba de alegerea usilor pentru living, dining si dormitoare. Aici este necesara potrivirea acestora din punct de vedere estetic, dar si functional, cu parchetul si plinta de pardoseala, precum si cu tamplaria ferestrelor, urmand ca mai apoi sa fie alese restul elementelor, cum ar fi mobilierul, decoratiunile si accesoriile.

Usi din sticla securizata sala de fitness

Ce sa alegem: usi pe dreapa sau pe stanga?

Pentru a determina pozitionarea sensului de deschidere a usilor pe stanga sau pe dreapta este util sa observam usa si sa vedem pe care parte este asezata clanta acesteia, astfel dandu-ne seama si pe ce parte sunt montate balamalele si sa determinam cum se va deschide aceasta.

Pentru spatiile in care usile se schimba si nu se monteaza de la zero, este recomandat ca usile noi sa fie montate exact in acelasi fel si loc ca cele vechi. Trebuie avut in vedere acest lucru pentru ca, daca este schimbat locul sau modul montarii acestora, este nevoie sa se intervina si asupra planurilor locatiei si sa fie informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, deoarece, in caz de interventie, acesta trebuie sa cunoasca cum se poate face accesul in locuinta dvs.

De asemenea, realitatea din teren trebuie sa corespunda cu cea din planurile initiale de proiectare. Sigur, de aceste detalii se va ocupa echipa de montaj, in momentul realizarii masuratorilor pentru a determina exact toate detaliile care tin de felul in care trebuie confectionate usile alese.

Sursa: Unsplash

Sunt usile de sticla rezistente?

In primul rand, usile de sticla pot fi batante, glisante sau pe toc de aluminiu.

Usile batante sunt ideale atat pentru spatii publice cu trafic intens, dar sunt utile si in locuinte private. Acestea sunt disponibile si in combinatie cu pereti din sticla securizata.

Panourile din sticla pentru usile batante sunt realizate in fabrica noastra in baza masuratorilor efectuate la fata locului. Transparent Design executa usi din sticla securizata sau laminata cu grosimi diverse de 8-12 mm. Materialul este tratat in cadrul procesului de fabricatie pentru a rezista la impact, fiind foarte dificil de spart.

toalete usi sticla mata

Usile glisante de sticla ofera un aspect modern, fara rama si ajuta la optimizarea spatiilor inguste. Transparent Design executa usi glisante din sticla personalizate, inclusiv usi cu dimensiuni atipice potrivite pentru deschideri largi si cu o greutate maxima de 150 kg.

usi de sticla glisante duble

In fabrica noastra sunt create si usi glisante din sticla securizata sau laminata cu grosimi diverse 8-12 mm, cu o gama variata de culori si finisaje.

Larga utilizare a usilor glisante sau batante in spatiile comerciale si corporate, cu trafic intens si aglomerate demonstreaza siguranta si durabilitatea acestora, cu un confort sporit.

Un avantaj important pentru utilizarea usilor de sticla in astfel de spatii este faptul ca acestea isi pastreaza aspectul nou pe toata durata utilizarii, iar feroneria acestora (balamalele, clantele, manerele, amortizoarele, etc.) confera un plus de durabilitate in timp, mai ales daca sunt de o calitate superioara.

In ceea ce priveste usile de sticla montate pe toc de aluminiu este bine de stiut ca acestea ofera o izolare fonica si etanseizare superioara datorita garniturilor siliconice si sunt disponibile si in combinatie cu panouri fixe din sticla securizata. Datorita balamalelor cu prindere laterala, aceste usi pot avea dimensiuni maxime de 900×2700 mm.

Usa sticla cu feronerie Dorma

Sticla securizata in realizarea usilor de sticla

Securizarea sticlei reprezinta procesul termic de incalzire a acesteia pana la 700-740 C˚ si de racire rapida pana la temperatura camerei – prin intermediul caruia materialul devine de 5 ori mai dur, fara a-si pierde elasticitatea.

In comparatie cu sticla normala, sticla securizata se sparge in bucatele mici si nu in bucati mari si ascutite. Aceasta este folosita atunci cand se doreste rezistenta la socuri mecanice, rezistenta termica si protectie impotriva riscului de spargere, deci o calitate sporita conferita prin securizare termica.

In acelasi timp, sticla securizata ofera noi posibilitati si forme tot mai avansate de a pune in valoare aptitudinile designerilor de interior. Astfel, conferind un grad sporit de luminozitate precum si o senzatie de spatiu curat si aerisit, sticla securizata este utilizata din ce in ce mai mult de catre designeri.

usa din sticla colorata

Usile sunt componente importante fara de care o casa nu poate fi complet functionala, asadar procesul de selectie a acestora are nevoie de maxima atentie.

Datorita calitatilor sale – conductivitate termica redusa – sticla asigura o protectie sporita impotriva excesului de caldura sau de frig.

Noile tehnologii de prelucrare a sticlei au permis fabricarea unor usi de sticla cu performante ridicate, foarte rezistente, cu un design estetic si functional, cu o paleta cromatica variata. In utilizarea acestui material, zgomotul, dar si pericolul de incendiu sunt diminuate considerabil.

Pentru a vedea ce fel de usi de sticla de potrivesc cu proiectul dvs. de constructie sau renovare, consultantii Transparent Design, dar si echipa de montaj va stau la dispozitie!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis