Scroll to top

Cum Alegi o Cabina de Dus la Comanda?


Transparent Design - august 21, 2017 - 0 comments

Sa amenajezi sau sa remanejezi un spatiu din locuinta este o provocare, cu atat mai mult cand spatiul nu are dimensiuni generoase. Acest lucru se aplica si in cazul bailor. Iar aici intervin numeroase intrebari, printre care cea mai des intalnita: cabina de dus sau cada? Fiecare are avantajele si dezavantale sale si in mare parte decizia depinde si de stilul de viata. Insa, in baile mici recomandarea designerilor este de a folosi cabina de dus. In mod firesc, urmatoarea intrebare va fi legata de alegerea cabinei: cabina de dus la comanda sau cea luata direct din magazine? In acest articol va vom oferi un mic ghid cu informatii utile pentru a face alegerea corecta in materie de cabine de dus.

Cabina dus sticla facuta la comanda

Inainte de toate, venim cu o lista de intrebari pe care le consideram esentiale si de la care iti recomandam sa incepi documentarea noului proiect:

– Ce forma va avea cabina de dus? Patrata sau ovala, rotunda sau arcuita, cu sau fara rama, cu sau fara profile, cu usi glisante sau cu sticla fixata direct de perete, cabinele de dus se gasesc intr-o gama variata de forme si dimensiuni pentru a satisface toate nevoile.

– Unde va fi montata cabina de dus? Poti opta intre urmatoarele variante: cabina de dus pe colt, pe perete sau intr-o nisa. Acesta este un alt aspect ce trebuie luat in calcul.

– Cum se va face accesul in cabina de dus astfel incat sa economisesti spatiu? Poti opta pentru una dintre urmatoarele tipuri de usi: culisanta, pivotanta sau batanta.

– Pretul cabinei de dus. Pretul este mereu un factor important si, pentru unii, decisiv in procesul de achizitie. Desigur ca pretul reflecta si calitatea produsului, dar nu lasati pretul sa primeze inaintea celorlalte aspecte.

– Presiunea apei, canalizarea si partea electrica. Sunt aspecte ceva mai tehnice ce nu trebuie neglijate.

– Nu in ultimul rand, nu uita sa iei in calcul cabinele de dus la comanda: acestea se vor potrivi ca o manusa in baia ta si vei fi sigur ca ai facut alegerea cea mai buna.

 

4 motive sa alegi cabine de dus la comanda:

Etanseitatea

Etanseitatea reprezinta o caracteristica esentiala a cabinelor de dus, iar tu, ca si client este bine sa te asiguri ca modelul ales se inchide etans. Aceasta caracteristica se aplica pentru modelele cu sau fara cadita si nu depinde de modul in care sunt imbinate panourile (cu sau fara rama, cu profile verticale, etc). Indiferent ca ne referim la imbinarea dintre cadita si usi sau dintre perete si panou aceasta trebuie sa fie facuta impecabil pentru a nu avea neplaceri pe viitor (apa ce se scurge pe gresie spre exemplu).

Totodata, un rol foarte important il joaca garniturile si feroneria.

Feronerie Dorma

Forme si dimensiuni

Marele avantaj cand vine vorba de cabinele de dus la comanda consta in faptul ca poti alege atat forma, cat si dimensiunile in functie de nevoile tale si spatiul pe care il ai la dispozitie. Recomandarea noastra este sa alegi o cabina de dus suficient de mare incat sa iti permita sa amplasezi si alte obiecte sanitare, fara sa dea senzatia de baie aglomerata.

Deschiderea usilor

Usile pot fi batante sau glisante. Care este diferenta intre ele? Usile glisante folosesc putin spatiu si nu incomodeaza atunci cand le deschizi, pe cand usile batante sunt mai durabile, mai elegante, insa ce trebuie sa iei in calcul este pozitionarea corecta a cabinei de dus, astfel incat sa ramana suficient spatiu pentru a deschide usile fara a lovi obiectele din jur.

Cabina dus facuta la comanda

Sticla folosita

Toate materialele ce intra in compenenta unei cabine de dus sunt importante si trebuie sa fie calitative, iar sticla nu face exceptie. Sticla utilizata la fabricarea panourilor trebuie sa fie securizata. Sticla securizata reprezinta un alt criteriu esential atunci cand alegi o cabina de dus. Grosimea geamului de sticla poate incepe de la 3 mm si poate ajunge pana la 8 mm. Indiferent ca alegi sticla clara, semiopaca sau serigrafiata, asigura-te ca este securizata si tratata anticalcar.

Acum ca ai toate informatiile la indemana, iti dorim spor in noul tau proiect! Iar daca esti hotarat sa optezi pentru o cabina de dus la comanda, echipa Transparent Design iti sta la dispozitie.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis