Scroll to top

Cum poti integra culoarea anului 2020 – “Classic Blue” in amenajarile interioare


Transparent Design - decembrie 19, 2019 - 0 comments

In fiecare an, la inceputul lunii decembrie, Institutul Pantone, autoritatea internationala in domeniul culorilor si a sistemelor de culori, stabileste culoarea anului urmator. Daca in anul 2019 nuanta predominanta a fost “Living Coral”, o nuanta cu adevarat vibranta si energica, care a evidentiat idea de confort si caldura, in 2020 se face trecerea catre o culoare rece, o cromatica cu personalitate care poate fi interpretata si utilizata in multple feluri.  “Living Coral” a avut menirea de a iti fascina atat ochii, cat si mintea. Daca printre rezolutiile tale pe anul viitor se numara si redecorarea caminului, cu siguranta culoarea anului 2020 va reprezenta o adevarata sursa de inspiratie. 

culoarea anului 2020 albastru clasic

Sursa: Unsplash

De ce “Classic Blue”?

Din punct de vedere vizual, albastrul are menirea de a te induce intr-o stare de relaxare, de destindere. Albastrul stimuleaza senzatia de calm, reverie si instaureaza linistea interioara. Albastrul este deseori considerat simbolul spiritualitatii deoarece acesta favorizeaza amplificarea proceselor de inhibitie si in acelasi timp incetineste ritmul activitatii, dand senzatia de detasare, de departare in spatiu, de infinit, facilitand astfel meditatia spontana. 

culoarea anului 2020 classic blue

Sursa: Pinterest

“Classic Blue” in amenajarile interioare

Fiind o nuanta clasica, albastrul poate fi integrat cu usurinta in orice incapere din caminul tau, incepand de la dormitor, bucatarie, pana la holul de la intrare. In amenajarile interioare, culorile joaca un rol important. In fiecare an, tendintele in materie de nuante se schimba. Daca nu iti doresti sa schimbi intregul decor, poti adauga doar accente de culoare prin piese de mobilier, de decor, etc. Astfel, venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi despre cum poti instaura starea de liniste in caminul tau folosind culoarea anului 2020.

idei amenajari interioare nuanta classic blue

Sursa: Pinterest

In baie poti folosi faianta in nuante de albastru. Alternativ, o noua tendinta o reprezinta placarea peretilor cu sticla colorata, aceasta fiind o optiune moderna si rapida pentru ‘clasica’ faianta.

baie placata cu sticla colorata albastra

Sursa: Pinterest

Daca nu iti doresti sa modifici culoarea peretilor, poti alege piese de mobilier in culoarea albastra. Acestea vor oferi aceeasi senzatie de calmitate si spiritualitate. Poti opta pentru o canapea albastra sau chiar pentru o masa simpla din sticla albastra. Cu ajutorul meselor de sticla poti oferi o tenta de stil si modernism incaperilor in care iti petreci timpul.

masa din sticla colorata classic blueliving cu canapea in nuanta classic blue

Sursa: Pinterest

Daca nu ai luat in calcul schimbari majore precum inlocuirea mobilei, poti opta pentru placarea cu sticla colorata in zonele de lucru din bucatarie. 

bucatarie placata cu sticla colorata albastra

Sursa: Pinterest

Deoarece, in general ne dorim ca in dormitor sa predominea linistea, nuanta “Classic Blue” este ideala pentru pereti sau chiar doar un perete accent. De asemenea, tapetul sau stickerele pentru perete in nuante sau imprimeuri de “Classic Blue” pot schimba atmosfera unei incaperi, fiind mult mai usor de aplicat, decat varianta traditionala.

dormitor cu pereti vopsiti in classic blue

Sursa: Pinterest

Deseori holul ramane incaparea neglijata. De ce sa nu apelezi la creativitate pentru ca intrarea in caminul tau sa iti arate personalitatea? Combinatia de alb-albastru te duce cu gandul la Santorini, de ce sa nu profiti de ea? Aceasta nuanta de albastru aminteste de culoare vasta si infinita a cerului si a oceanului, incuranjandu-ne sa privim dincolo de ceea ce este evident, sa gandim mai profund si sa ne largim perspectiva.

amenajari interioare usa intrare albastra

Sursa: Pinterest

Datorita beneficiilor ei psihologice, nuanta “Classic Blue” este ideala si pentru spatiile de birouri, fiind o nuanta atemporala, eleganta prin simplitatea sa.. Albastrul stimuleaza gandirea, astfel, este perfecta pentru salile de sedinta, de relaxare, etc. Classic Blue ofera o infuzie de creativitate spatiilor, transformandu-le, prin unicitatea combinatiilor de culori si tonalitati. Fiind usor de incorporat cu diferite materiale, texturi si finisaje, Classic Blue este acel albastru pe care te poti baza, transmitand eleganta, traditie si curaj.

birou din sticla colorata albastra

Sursa: Pinterest

Indiferent de noile tendinte, cel mai important este da dai o nuanta personala spatiului. Specialistii de la Transparent Design iti stau oricand la dispozitie cu sfaturi utilie si creative despre cum poti integra sticla in caminul tau.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis