Scroll to top

Cum va Schimba Sticla Viitorul


Transparent Design - octombrie 15, 2018 - 0 comments

Sticla a fost si este cel mai versatil material din lume, fiind prezent aproape peste tot. Totodata, este printre putinele materiale fabricate de catre om care este atat de util si ofera oamenilor un numar mare de posibilitati in ceea ce priveste utilizarea. Sticla poate fi folosita in intreaga lume, in mai multe discipline si industrii.

Sticla inteligenta si viitorul acesteia

Legatura intre sticla si tehnologie

Este foarte greu sa te gandesti la tehnologie fara sticla. Aceasta este considerata una dintre componentele centrale ale tuturor tehnologiilor care ne aduc, de fapt, inovatii incredibile, fie ca este vorba de un telefon inteligent, de televizoare de ultima generatie sau de notebook-uri. Se considera ca in urmatorii ani, sticla va fi componenta principala a tuturor tehnologiilor (de la gadget-uri, electrocasnice, la industria auto si nu numai).

Sute de companii si organizatii care produc gadget-uri, precum si alte obiecte inteligente, lucreaza la viitoarea revolutie a sticlei. Sticla devine, de asemenea, o parte a strategiei de regenerare si un numar tot mai mare de companii farmaceutice si alte aplicatii medicale si stiintifice folosesc sticla pentru produsele lor.

 

Viitorul sticlei

Fara doar si poate, viitorul sticlei este vast, dat fiind ca este un material nelimitat a carui utilizare si numar de aplicatii sunt in continua crestere si evolutie la nivel mondial. Datorita proprietatilor unice ale sticlei care ajuta in toate aspectele vietii, tot mai multe aplicatii si companii se bazeaza din ce in ce mai mult pe aceasta.

Putem lua ca si exemplu cercetarea medicala care joaca un rol important in tehnologia sticlei. Se preconizeaza ca vor exista oglinzi in viitorul apropiat, care vor putea sa evalueze starea de sanatate a persoanei cand se afla in fata ei.

Cercetarile in domeniul sticlei sunt numeroase, iar rezultatul acestora a deschis oportunitati extraordinare pentru dezvoltarea diverselor industrii si a companiilor care utilizeaza sticla in produsele lor. Daca in prezent ne bucuram de modele noi de telefoane a caror sticla este mereu imbunatatita pentru a ne face experienta mai placuta, iar acesta este un exemplu singular, existand mult spatiu pentru intelegerea si dezvoltarea utilizarii substantei din sticla. Este nevoie de investitii substantiale din partea companiilor, iar cercetarea va contribui, cu siguranta, la descoperirea unor tehnologii din sticla care vor fi de mare ajutor pentru omenire.

 

Sticla inteligenta si domeniile de utilizare

Prin tehnologia inovatoare a sticlei si industria automotive va avea de castigat: se preconizeaza ca va exista o trapa fotovoltaica care va furniza electricitate vehiculelor hibride si electrice care sunt in mod evident ecologice, ieftine si usor de utilizat.

Sticla ca si recipient de alimente si bauturi: sticla este utilizata pe scara larga ca recipient de alimente in intreaga lume, deoarece este sigur si igienic. Toate marcile multinationale de diverse produse, alimentare si bauturi folosesc cel mai bun tip de sticla, deoarece produsul lor ramane perfect proaspat si sanatos in el.

Sticla in transport: si in acest domeniu sticla joaca un rol important. Fiecare tip de vehicul contine sticla sub diferite forme. Paharul plat este utilizat in automobile pentru lumini de fundal, oglinda frontala si ferestre. Companiile folosesc sticla de siguranta in diverse vehicule pentru confortul calatorilor, cum ar fi in tren si alte tipuri de transport public.

Utilizarea sticlei in constructii si aplicatiile sale: la nivel mondial, ideile de constructie devin inovatoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca in arhitectura se utilizeaza o varietate de materiale si se joaca cu diferitele lor forme, iar sticla nu face exceptie. Datorita diverselor sale forme (sticla colorata, sticla reflectorizanta, sticla securizata, balustrade din sticla, trepte si pardoseli din sticla, si lista continua) care sunt folosite de catre constructori aceasta este in centrul atentiei. In prezent, exista acoperiri speciale pentru cladiri: oglinzile inteligente si ferestrele cu geam termoizolant care sunt fotosensibile, geamuri care sunt comutate sau electro-cromate. Iar acesta este un exemplu si cu siguranta lista poate continua.

Sticla inteligenta a viitorului va avea proprietati mai complexe si mai performante, care pot fi utilizate in diverse echipamente electrice, medicale si tehnologice. Vor exista o multime de nevoi energetice care vor fi indeplinite de viitoarea sticla inovatoare, care va face viata oamenilor mai confortabila si mai utila. In acest sens, va inivitam sa urmariti un video care ne prezinta numeroasele utilizari ale sticlei.

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis