Scroll to top

De ce sa optezi pentru pereti din sticla la exterior?


Transparent Design - aprilie 26, 2020 - 0 comments

Spatiile in care locuim si chiar cele in care muncim sunt delimitate de pereti construiti din materiale care nu permin luminii naturale sa patrunda in incapere, devenind astfel o bariera vizuala intre spatiul exterior si cel interior. Deoarece sticla securizata reprezinta una dintre cele mai moderne si practice solutii de amenajare interioara, cat si exterioara, arhitectii apeleaza tot mai des la acest material indispensabil in constructii.

casa cu pereti exteriori din sticla

Sursa: pexels.com

O alternativa la peretii clasici din caramida, BCA sau lemn o reprezinta peretii exteriori din sticla, o solutie ideala pentru crearea unui spatiu practic, contemporan si modern.

Exista numeroase metode prin care peretii din sticla se pot folosi in amenajarile exterioare, precum: perete de sticla fix (cu sau fara usa de acces) sau chiar printr-un perete mobil din sticla, ce poate fi utilizat doar in caz de nevoie.

Peretii mobili din sticla reprezinta o solutie inteligenta de acces facil din exterior in interior, avand totodata un grad de flexibilitate ridicat prin inchiderea partiala sau totala a acestora. Peretii pot fi prevazuti cu usi de acces din sticla, asigurandu-se astfel accesul facil si in momentul inchiderii integrale a peretelui. In functie de preferinte, dar si de spatiu, poti opta pentru pereti pliabili sau pentru pereti glisanti. 

sticla in amenajarile exterioare

Sursa: pexels.com

In ceea ce priveste amenajarea exterioara, sticla are numeroase beneficii.

Care sunt beneficiile peretiilor din sticla?

 • Crearea unui mediu sanatos. Peretii exteriori din sticla pot ajuta la imbunatatirea starii de sanatate, oferind un mediu sanatos prin stimularea productivitatii, imbunatatirea somnului, dar si prin cresterea nivelului de concentrare. 
 • Lasa lumina naturala sa patrunda. Peretii din sticla inunda incaperile cu lumina naturala, astfel, acestea devenind mult mai luminoase, mai spatioase, iar pe termen lung vei putea bucura de economisirea baniilor pentru facturile de energie electrica. In plus, lumina naturala poate imbunatati somnul, nenumarate studii indicand faptul ca lumina naturala are capacitatea de a regla ritmul cardiac, ceea ce poate duce la un ciclu de somn mai bun si, in general, un somn mai profund. Mai mult, accesul la lumina naturala poate stimula starea de spirit pe toata durata zilei, studiile aratand faptul ca o iluminare necorespunzatoare poate afecta nu doar starea de spirit, ci si vederea, astfel aparand tensiuni oculare si chiar migrene.

apartament cu pereti interiori si exteriori din sticla

Sursa: pexels.com

 • Ofera o priveliste spectaculoasa. Peretii din sticla pot deschide noi orizonturi, avand posibilitatea de a-ti oferi o priveliste spectaculoasa, fie spre natura, mare, munte sau chiar catre mediul urban.

camera de zi cu pereti din sticla la exterior

Sursa: pexels.com

 • Conectarea cu spatiul exterior. Cea mai buna solutie pentru a conecta spatiul interior cu cel exterior o reprezinta peretii din sticla. Spre exemplu, prin intermediul unor pereti pliabili poti conecta zona de zi de gradina sau terasa. Daca ai copii, aceasta solutie este ideala, oferindu-ti posibilitatea de a-ti supraveghea copii pe toata durata zilei in timp ce acestia se joaca in gradina.

beneficii pereti din sticla la exterior

Sursa: pexels.com

 • Aspect estetic modern, contemporan.
 • Zgomotul si pericolul incendiului sunt reduse substantial
 • Rezistenta sporita datorita noilor tehnologii. Sticla securizata este ideala pentru petetii din sticla deoarece procesul termic de incalzire a acesteia pana la 700-740 C˚ si de racire rapida pana la temperatura camerei face ca materialul sa devina de 5 ori mai dur.
 • Peretii din sticla permit o personalizare completa. In functie de preferinte, dar si de proiectul arhitectural, se poate opta pentru sticla curbata, sticla colorata sau chiar sablata, acestea din urma oferindu-ti o intimitate sporita.
 • Posibilitatea aerisirii naturale. Ventilare naturala este o probleme deseori trecuta cu vederea. Condensul, mirosul statut, mucegaiul si acarienii sunt semne ale unei ventilatii deficitare care poate duce la probleme grave de sanatate. Peretii din sticla fie pliabili, fie glisanti ofera posibilitatea de a deschide complet interiorul, lasand astfel aerul curat sa patrunda in incaperi.
 • Extinderea spatiului util. Peretii din sticla ofera flexibilitate privind extinderea spatiului util. Peretii din sticla pot fi folositi la incorporarea spatiului exterior sau la impartirea unui spatiu interior. Spre exemplu, un perete din sticla bine plasat poate crea o bucatarie deschisa in una care se poate extinde spre exterior. 
 • Peretii exterior din sticla reprezinta una dintre caracteristicile definitorii pentru un stil arhitectural modern. Acesta este caracterizat printr-o paleta simpla de materiale – otel, lemn, sticla, piatra – si printr-o estetica deschisa, curata, plina de lumina naturala.
 • Peretii de sticla ofera lumina din abundenta, deschid si maresc vizual orice tip de incapare si de cele mai multe ori, elimina nevoia de a adauga elemente decorative suplimentare, pentru un interior mai estetic.
 • Cum stilul modern de arhitectura castiga din ce in ce mai mult teren, incorporarea peretilor de sticla in spatiul tau poate imbunatati valoarea casei tale pe piata, in cazul in care, la un moment dat o vei vinde sau inchiria.

casa de vacanta cu pereti din sticla

Sursa: pexels.com

Specialistii nostri de la Transparent Design executa pereti din sticla cu dimensiuni personalizate, in functie de fiecare proiect in parte. Panourile din sticla sunt realizate in fabrica noastra in baza masuratorilor efectuate la fata locului. Contacteaza-ne astazi pentru mai multe detalii. 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis