Sa facem cunostinta:

Povestea Transparent Design SRL a inceput in 2005 din dorinta de a aduce pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie - Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea termenelor de productie si montaj.

Initial, Transparent Design se adresa in special proiectelor de amenajari interioare, productia realizata fiind destinata in proportie de 90% proiectelor proprii de montaj. Pentru a putea mentine un standard inalt de calitate al produselor am realizat ca acest lucru implica investitii in utilaje. Asadar nu am facut rabat la calitate si ne-am orientat catre achizitia de utilaje noi si performante, de la furnizori europeni de renume. In acest fel, am ajuns sa crestem capacitatea de productie in permanenta, dar si orientarea catre o mai mare varietate de produse precum sticla laminata si sticla emailata.

fabrica-de-sticla-Transparent-Design

In 2009 am achizitionat primul CNC 4500x2500 mm si odata cu acesta am inceput sa diversificam productia de sticla. Am putut realiza si panouri cu forme diverse ce nu pot fi realizate cu utilajele standard (de exemplu panouri de balustrade in urcare sau forme pe rotund) sau panouri ce necesita o mare precizie in executie (abateri minime).

Odata cu cererea clientilor, am inceput sa fabricam geamuri de tip JUMBO (acestea sunt panouri din sticla securizata ce depasesc dimensiunile foii standard de 2550x 3210 mm). Astfel, in 2015 am achizitionat prima linie de taiere JUMBO cu incarcare automata pentru foi de sticla 6000x3210 mm.  Mai mult, capacitatea noastra de taiere s-a triplat, ajungand la performanta de a prelua comenzi de la alte firme montatoare si sa le executam intr-un termen mai scurt decat alte firme procesatoare de pe piata.  Pentru a tine pasul cu piata, in 2016 ne-am adaptat capacitatea de procesare a panourilor de tip JUMBO, iar pentru acestea am achizitionat un CNC vertical automat ce are ca si principal avantaj executarea mult mai rapida a tuturor operatiilor de finisare (cant, gaurire, decupare) pentru panouri de 5 m.

Cererea de sticla colorata a crescut tot mai mult, iar pentru a raspunde cererii am achizitionat o linie de emailare/vopsire profesionala ce include si cuptor de uscare, cu o capacitate de cca. 60 m sticla vopsita/ora. Pentru a reduce timpul de productie, dar si datorita problemelor de calitate pe care le-am intampinat, am decis sa achizitionam si un cuptor de securizare TAMGLASS 5000X2400 mm ce a fost pus in productie in 2016.

Cat despre materia prima, lucram numai cu sticla de cea mai buna calitate de la producatori precum SAINT GOBAIN, AGC si avem intodeauna pe stoc sticle speciale pe stoc: sticla ultraclara, sticla colorata in masa (bronz, gri, gri inchis) sau Matelux (mata).

Fabrica de sticla se intinde pe o suprafata de cca. 3000 m2 si benefeciaza de personal calificat, cu o experienta solida in prelucrarea sticlei plane.

Tehnologii noi si precizie

Transparent Design devine astfel cel mai mare procesator de sticla plana din ROMANIA, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla, laminare sticla si securizare sticla

Utilajele si echipamentele de prelucrare folosite

Mai jos poti gasi o scurta descriere a principalelor utilaje si echipamente folosite in prelucrarea sticlei:

ECHIPAMENTE TAIERE STICLA

 • Doua linii JUMBO BOTTERO Germania cu incarcare automata pentru foi de dimensiune 6000x3210 mm atat pentru sticla float, cat si pentru sticla duplex (2015 & 2018).

ECHIPAMENTE PRELUCRARE CANT STICLA

 • Echipamentele BAVELLONI Italia ne permit executia a cca. 500 ml cant bizotat / ora; bazinele cu de oxid de ceriu impreuna cu alte 4 perii speciale ale utilajlui dau cantului un luciu suplimentar;
 • Linie automata BAVELLONI VE 500 – V10 ce permite realizarea cantului la unghi variabil 0-45 grade (2018);
 • Linie automata de prelucrare cant bilaterala BAVELLONI HE500 ce realizeaza dintr-o singura trecerea cantul panourilor de sticla, ceea ce reduce semnificativ timpii de executie (2019).

ECHIPAMENTE PRELUCRARE STICLA CNC

 • Centru de prelucrare automat in coordonte BAVELLONI (CNC ALPHA 450 -4N) destinat prelucrarii cu acuratete a panourilor de sticla cu forme si decupaje deosebite, ce are dimensiune de 4500 x 2500 MM;
 • CNC vertical de ultima generatie CMS-Profile 5128 – Italia (2016) 5000x2800 mm – utilaj ce prelucraza automat panouri complexe, inclusiv de dimensiuni jumbo si forme, executand toate procedeele necesare: prelucrare cant, executie gauri si decupaje;
 • CNC vertical CMS ITALIA (2018) ce executa automat gauri si decupaje.\

prelucrare-sticla-cnc

LINII EXECUTIE STICLA LAMINATA

 • Cuptor PUJOL de laminat sticla cu dimensiune 5000x2400 mm (2015), cu o capacitate de cca. 180 mp/ zi; In septembrie 2019 – cuptorul de laminat va fi inlocuit cu alt cuptor de ultima generatie PUJOL 100 FAST CURING cu dimensiune 5500x3000, ce va creste capacitatea de productie la cca. 540 m2 pe zi;
 • Cuptor de securizare Glaston (TAMGLASS) RC 200 VORTEX PLUS (dim. 4800x2400 mm) - 2016;

Cuptor-securizare-sticla-Glaston

 • Linie completa ROLLMAC pentru emailare cu vopsea ceramica / vopsire sticla la rece orice RAL (cca. 60 mp/ora);
 • In septembrie 2019 va fi instalata o masina de print VITRO JET FC4 marca TECGLASS Spania leader in domeniu, cu dimensiuni JUMBO 6000X3000 MM, singurul utilaj din tara ca marime si tehnologie. Acesta va printa pe sticla modele, poze cu cerneluri ceramice. Sticla printata va fi introdusa ulterior in cuptorul de securizare, beneficiind astfel de rezistenta sporita la zgarieturi, raze UV sau diferente de temperatura. Datorita acestor proprietati sticla printata ceramic poate fi utilizata in amenajari interioare, dar si la exterior pe fatadele cladirilor sau in componenta geamurilor termopan.

sticla-printata

Astfel, Transparent Design devine cel mai mare procesator de sticla plana din Romania.