Sa facem cunostinta:

Povestea Transparent Design SRL a inceput in 2005 din dorinta de a aduce pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie - Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea termenelor de productie si montaj. Initial, Transparent Design se adresa in special proiectelor de amenajari interioare, productia realizata fiind destinata in proportie de 90% proiectelor proprii de montaj. Pentru a putea mentine un starndard inalt de calitate al produselor am realizat ca acest lucru implica investitii in utilaje. Asadar nu am facut rabat la calitate si ne-am orientat catre achizitia de utilaje noi si performante, de la furnizori europeni de renume. In acest fel, am ajuns sa crestem capacitatea de productie in permanenta, dar si orientarea catre o mai mare varietate de produse ca sticla laminata si sticla emailata. In 2009 am achizitionat primul CNC 4500x2500 mm si odata cu acesta am inceput sa diversificam productia de sticla. Am putut realiza si panouri cu forme diverse ce nu pot fi realizate cu utilajele standard (de exemplu panouri de balustrade in urcare sau forme pe rotund) sau panouri ce necesita o mare precizie in executie (abateri minime). Incercam sa mentinem pasul cu cerinta pietei iar odata cu cererea clientilor, am inceput sa fabricam geamuri de tip JUMBO (acestea sunt geamuri din sticla securizata ce depasesc dimensiunile standard de2550x 3210 mm). Mai mult, capacitatea noastra de taiere s-a triplat, ajungand la performanta de a prelua comenzi de la alte firme montatoare si sa le executam intr-un termen mai scurt decat alte firme procesatoare de pe piata.  Pentru a tine pasul cu piata, in 2016 ne-am adaptat capacitatea de procesare a panourilor de tip JUMBO, iar pentru acestea am achizitionat un CNC vertical automat ce are ca si principal avantaj executarea mult mai rapida a tuturor operatiilor de finisare (cant, gaurire, decupare) pentru panouri de 5 m.

Cererea de sticla colorata a crescut tot mai mult, iar pentru a raspunde cererii am achizitionat o linie de emailare/vopsire profesionala ce include si cuptor de uscare, cu o capacitate de cca. 60 m sticla vopsita/ora. Pentru a reduce timpul de productie, dar si datorita problemelor de calitate pe care le-am intampinat, am decis sa achizitionam si un cuptor de securizare TAMGLASS 5000X2400 mm ce a fost pus in productie in 2016.

Cat despre materia prima, lucram numai cu sticla de cea mai buna calitate de la producatori precum SAINT GOBAIN, AGC si avem intodeauna pe stoc sticle speciale pe stoc: sticla ultraclara, sticla colorata in masa (bronz, gri, gri inchis) sau Matelux (mata).

Fabrica de sticla se intinde pe o suprafata de cca. 2000 m2 si benefeciaza de personal calificat, cu o experienta solida in prelucrarea sticlei plane.

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce a obtinut certificarea sistemului de asigurare a calitatii ISO 9001 in anul 2007. Iar in 2016, fabrica noastra de sticla a fost desemnata "Strongest in Romania 2016", fiind printre cele mai puternice si de incredere firme din mass media romaneasca.

certificare_strongest_in_romania_2016

Tehnologii noi si precizie

An de an investim in calitate si tehnologie, importand utilaje noi, moderne de la firme cu renume in domeniu, atat pentru extinderea capacitatilor de productie, cat si pentru cresterea calitatii sticlei procesate de TRANSPARENT DESIGN.

Utilajele si echipamentele de prelucrare folosite

Mai jos poti gasi o scurta descriere a principalelor utilaje si echipamente folosite in prelucrarea sticlei:

 • Linii de taiere sticla automate BAVELLONI (pentru geam duplex si pentru geam float) dimensiune standard 2550x3210 mm; masa de taiat JUMBO cu incarcare automata ce foloseste  foi de dimensiuni 6000X3210 mm atat pentru foi float, cat si pentru sticla duplex;
 • Echipamente prelucrare cant sticla:
  • 2 linii BAVELLONI ITALIA ce ne permit executia a cca. 500 ml cant bizotat / ora; bazinele cu oxid de ceriu impreuna cu alte 4 perii speciale ale utilajlui dau cantului un luciu suplimentar;
  • 1 linie automata ce permite realizarea cantului la unghi variabil 00 - 45
  • Echipament executie FAZET - BAVELLONI MAX 80 (2015);
 • Linii executie sticla laminata:
  • cuptor de laminat sticla KERRAGLASS ITALIA cu folie EVASAFE pentru executie geam stratificat 3000x1700;
  • in septembrie 2015 a intrat in functiune noul cuptor PUJOL de laminat sticla cu dimensiune 5000x2400 mm, ce va avea o capacitate de cca. 180 mp/ zi;
 • Cuptor de securizare TAMGLASS RC200 Vortex Plus dimensiune 5000 x 2400mm;
 • Centru de prelucrare sticla automat in coordonate BAVELLONI (CNC ALPHA 450 -4N) destinat prelucrarii cu acuratete a panourilor de geam cu forme si decupaje deosebite, ce are dimensiunea de 4500 x 2500 mm;
 • CNC vertical CMS ITALIA PROFILE 5028 SX pentru procesare automata JUMBO 5000x2800 mm;
 • Linie emailare/vopsire si uscare ROLLMAC MULTIGLASS 2600/3  – capacitate cca. 60 m/ora.

Astfel, societatea noastra dispune de o gama completa de utilaje pentru prelucrare geam float si duplex cu grosimi intre 3-25 mm, cat si pentru executia sticlei laminate.

Venim cu solutii pentru ideile voastre. Fabrica noastra de sticla poate executa o varietate larga de produse: usi si pereti despartitori sticla, trepte, balustrade sticla, pardoseli sticla, copertine, cabine de dus la comanda, placari cu sticla vopsita, blaturi, mic mobilier (masute, rafturi, polite). Aici poti gasi  imagini cu produsele oferite.

Daca esti in pana de idei, iti oferm o sursa de inspiratie. Cautam mereu idei si teme noi prin care sa ajutam actualii si viitorii nostri clienti pentru ca ideile lor sa treaca la stadiul de proiect.