Sa facem cunostinta:

Povestea Transparent Design SRL a inceput in 2005 din dorinta de a aduce pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie - Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea termenelor de productie si montaj.

Initial, Transparent Design se adresa in special proiectelor de amenajari interioare, productia realizata fiind destinata in proportie de 90% proiectelor proprii de montaj. Pentru a putea mentine un standard inalt de calitate al produselor am realizat ca acest lucru implica investitii in utilaje. Asadar nu am facut rabat la calitate si ne-am orientat catre achizitia de utilaje noi si performante, de la furnizori europeni de renume. In acest fel, am ajuns sa crestem capacitatea de productie in permanenta, dar si orientarea catre o mai mare varietate de produse precum sticla laminata si sticla emailata.

fabrica-de-sticla-Transparent-Design

In 2009 am achizitionat primul CNC 4500x2500 mm si odata cu acesta am inceput sa diversificam productia de sticla. Am putut realiza si panouri cu forme diverse ce nu pot fi realizate cu utilajele standard (de exemplu panouri de balustrade in urcare sau forme pe rotund) sau panouri ce necesita o mare precizie in executie (abateri minime).

Odata cu cererea clientilor, am inceput sa fabricam geamuri de tip JUMBO (acestea sunt panouri din sticla securizata ce depasesc dimensiunile foii standard de 2550x 3210 mm). Astfel, in 2015 am achizitionat prima linie de taiere JUMBO cu incarcare automata pentru foi de sticla 6000x3210 mm.  Mai mult, capacitatea noastra de taiere s-a triplat, ajungand la performanta de a prelua comenzi de la alte firme montatoare si sa le executam intr-un termen mai scurt decat alte firme procesatoare de pe piata.  Pentru a tine pasul cu piata, in 2016 ne-am adaptat capacitatea de procesare a panourilor de tip JUMBO, iar pentru acestea am achizitionat un CNC vertical automat ce are ca si principal avantaj executarea mult mai rapida a tuturor operatiilor de finisare (cant, gaurire, decupare) pentru panouri de 5 m.

Cererea de sticla colorata a crescut tot mai mult, iar pentru a raspunde cererii am achizitionat o linie de emailare/vopsire profesionala ce include si cuptor de uscare, cu o capacitate de cca. 60 m sticla vopsita/ora. Pentru a reduce timpul de productie, dar si datorita problemelor de calitate pe care le-am intampinat, am decis sa achizitionam si un cuptor de securizare TAMGLASS 5000X2400 mm ce a fost pus in productie in 2016.

Cat despre materia prima, lucram numai cu sticla de cea mai buna calitate de la producatori precum SAINT GOBAIN, AGC si avem intodeauna pe stoc sticle speciale pe stoc: sticla ultraclara, sticla colorata in masa (bronz, gri, gri inchis) sau Matelux (mata).

Fabrica de sticla se intinde pe o suprafata de cca. 3000 m2 si benefeciaza de personal calificat, cu o experienta solida in prelucrarea sticlei plane.

In luna Mai 2020, Transparent Design a primit certificarea BSI Kitemark™ BS EN 12150:

Tehnologii noi si precizie

Transparent Design devine astfel cel mai mare procesator de sticla plana din ROMANIA, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla, laminare sticla si securizare sticla

Utilajele si echipamentele de prelucrare folosite

Mai jos poti gasi o scurta descriere a principalelor utilaje si echipamente folosite in prelucrarea sticlei:

ECHIPAMENTE TAIERE STICLA

 • Doua linii JUMBO BOTTERO Germania cu incarcare automata pentru foi de dimensiune 6000x3210 mm atat pentru sticla float, cat si pentru sticla duplex (2015 & 2018).
 • Prelucrare WATER-JET -  Tehnologia  ‘water-jet’ reprezinta o  metoda facila de taiere, cu ajutorul unei presiuni puternice a jetului de apa&nisip, a mai multor tipuri de materiale :
  • Sticla
  • Piatra
  • Metal

sticla taiata tehnologia water jet

Echipamentul water-jet cu tehnologie de ultima generatie, TECNOCUT EASYLINE IN 5 AXE, a fost achizitionat de la  producatorul italian CMS – leader in productia de utilaje cu control numeric. Cu un sistem inovator si complex de intensificare a presiunii, brevetat de CMS, TECNOCUT asigura o mai mare stabilitate si o presiune constanta a jetului de apa garantand astfel o calitate superioara a procesului de taiere, dar si o productivitate sporita.

CMS TECNOCUT EASYLINE

De fapt, intr-o singura trecere – taiere/decupare, este posibila eliminarea resturilor ascutite, curatarea si netezirea muchiilor sau a marginilor gaurilor. Astfel, utilajul ne ajuta foarte mult in executia rapida  si cu precizie a gaurilor si decupajelor ( fara a avea nevoie de operatiuni suplimentare), dar si a unor panouri cu forme / dimensiuni care nu pot fi executate de CNC-urile traditionale.

CMS TECNOCUT EASYLINE

Beneficiind de 5 axe, TECNOCUT executa cu precizie operatiuni de sanfrenare  si fazetare a sticlei.  

CMS TECNOCUT EASYLINE

ECHIPAMENTE PRELUCRARE CANT STICLA

 • Echipamentele BAVELLONI Italia ne permit executia a cca. 500 ml cant bizotat / ora; bazinele cu de oxid de ceriu impreuna cu alte 4 perii speciale ale utilajlui dau cantului un luciu suplimentar;
 • Linie automata BAVELLONI VE 500 – V10 ce permite realizarea cantului la unghi variabil 0-45 grade (2018);
 • Linie automata de prelucrare cant bilaterala BAVELLONI HE500 ce realizeaza dintr-o singura trecerea cantul panourilor de sticla, ceea ce reduce semnificativ timpii de executie (2019).

ECHIPAMENTE PRELUCRARE STICLA CNC

 • Centru de prelucrare automat in coordonte BAVELLONI (CNC ALPHA 450 -4N) destinat prelucrarii cu acuratete a panourilor de sticla cu forme si decupaje deosebite, ce are dimensiune de 4500 x 2500 MM;
 • CNC vertical de ultima generatie CMS-Profile 5128 – Italia (2016) 5000x2800 mm – utilaj ce prelucraza automat panouri complexe, inclusiv de dimensiuni jumbo si forme, executand toate procedeele necesare: prelucrare cant, executie gauri si decupaje;
 • CNC vertical CMS ITALIA (2018) ce executa automat gauri si decupaje.

prelucrare-sticla-cnc

 • CNC vertical CMS PROFILE 7032 SX (2020)
 • CMS - CNC prelucrare cu jet de apa in 5 axe destinat prelucrarii si decuparii sticlei (tecnocut easyline)

  tecnocut easyline tecnocut easyline

LINII EXECUTIE STICLA LAMINATA

 • Cuptor PUJOL de laminat sticla cu dimensiune 5000x2400 mm (2015), cu o capacitate de cca. 180 mp/ zi; In septembrie 2019 – cuptorul de laminat va fi inlocuit cu alt cuptor de ultima generatie PUJOL 100 FAST CURING cu dimensiune 5500x3000, ce va creste capacitatea de productie la cca. 540 m2 pe zi;
 • Cuptor de securizare Glaston (TAMGLASS) RC 200 VORTEX PLUS (dim. 4800x2400 mm) - 2016;

Cuptor-securizare-sticla-Glaston

 • Linie completa ROLLMAC pentru emailare cu vopsea ceramica / vopsire sticla la rece orice RAL (cca. 60 mp/ora);
 • Masina de print pe sticla VITRO JET FS8 marca TECGLASS SPANIA leader in domeniu – cu dimensiuni JUMBO 6000X3000 MM, singurul utilaj din tara ca marime si tehnologie. Acesta poate printa pe sticla orice design grafic, modele sau fotografii cu cerneluri ceramice. Sticla printata va fi introdusa ulterior in cuptorul de securizare, beneficiind astfel de rezistenta sporita la zgarieturi, raze UV sau diferente de temperatura. Datorita acestor proprietati sticla printata ceramic poate fi utilizata in amenajari interioare, dar si la exterior pe fatadele cladirilor sau in componenta geamurilor termopan.  Printul ceramic pe sticla are o multitudine de utilizari, putand fi folosit atat pe sticla monolit, cat si in constructiile cu sticla laminata si prinderi punctuale.
  • 16 capete de print
  • 16.000 duze
  • Rezolutie maxima: 1440 dpi

VITRO JET FS8 marca TECGLASS SPANIA

HEAT SOAK

 • Heat Soak Test  – In timpul procesului de fabricatie, mixul de materii prime din care se realizeaza sticla plana poate fi contaminat cu particule de nichel (acestea se gasesc, de exemplu, in otelul inoxidabil). Nichelul se combina cu sulful, care este,de asemenea, prezent in acel mix de materii prime si rezulta incluziuni de sulfura de nichel. In timpul procesului de temperare, aceste incluziuni sufera o schimbare a structurii cristaline si exista riscul ca, odata montate in fatade si supuse incalzirii solare, acestea sa se dilate (2-4 procente) si sa determine spargerea panoului de sticla.

HEAT SOAK TEST

 • Prin supunerea panourilor de sticla securizate la testul HEAT SOAK, incluziunile de sulfura de nichel care prezinta predispozitia de a se dilate, se dilata si determina spargerea panoului. Este un test care se efectueaza in fabrica, in cuptoare special destinate acestui procedeu.

 • Standardul european EN 14179-1: 2005 descrie procedura de desfasurare a acestui test: panourile de sticla se incalzesc pana la temperatura de 270 ° C SI se mentin 6-8 ore la acesta temperatura.

 • Testul Heat Soak se recomanda a fi aplicat panourilor de sticla securizata care urmeaza a fi montate in fatade, balustrade, compartimentari unde, datorita spargerii spontate, exista riscul accidentarii oamenilor sau riscul producerii de pagube materiale.

Astfel, Transparent Design devine cel mai mare procesator de sticla plana din Romania.

#ÎmpreunăAvemPutereaSăMergemMaiDeparte 

Enel Romania a demonstrat din nou ca este un partener pe care clientii business se pot baza, indiferent de schimbarile care pot aparea in activitatea lor in contextul pandemiei de coronavirus.