Scroll to top
© 2021, Transparent Design

Laminare sticla

Vrei un partener de incredere pentru proiectul tau?

LAMINAREA STICLEI reprezinta unificarea la cald a doua sau mai multe foi de geam de diverse grosimi introducandu-se intre ele o folie elastica tip EVA. Produsul finit astfel obtinut se numeste sticla laminata sau stratificata, cu intrebuintari diverse datorita proprietatilor sale sporite de siguranta, concomitent cu capacitatea de a raspunde cerintelor arhitecturale actuale.

FOLIA folosita poate fi:

  • Transparenta
  • Mata
  • Colorata

UTILAJELE NOASTRE

Transparent Design detine un cuptor de laminare de ultima generatie:

  • Cuptor laminare sticla PUJOL – dim. 6000×3200 mm (2021), cu o capacitate de cca. 200 mp/ zi

AVANTAJE

  • Siguranta;
  • Claritatea produsului finit ;
  • Grad ridicat de durabilitate in timp.

SIGURANTA SI REZISTENTA STICLEI LAMINATE

Sticla laminata se foloseste la executarea pardoselilor, copertinelor , treptelor si a balustradelor din sticla, datorita proprietatilor sale de siguranta: in momentul spargerii fragmentele de sticla raman lipite prin intermediul foliei de la interior, eliminand riscul de ranire al persoanelor.

Un alt aspect important in viata de zi cu zi il reprezinta protectia impotriva vandalismului si efractiei in spatiile publice si rezidentiale. In caz de impact, ferestrele, vitrajele sau peretii de sticla ce au in componenenta sa geam laminat raman pe pozitie si pot reprezenta o solutie daca se alege o sticla laminata adecvata. Grosimea si structura sticlei antiefractie este data de gradul de securitate cerut de normativele in vigoare.

Sticla laminata sta si la baza executiei geamului antiglont sau a geamului rezistent in caz de explozii.

STRUCTURA STICLEI LAMINATE

Numarul si grosimea foilor de sticla, precum si numarul foliilor EVA intercalate sunt stabilite in functie de dimeniunea geamului laminat, utilitatea si rezistenta in caz de impact sau greutatea pe care trebuie sa o sustina. Gradul de siguranta creste proportional cu numarul de folii utilizate. Mai mult, geamurile pot fi securizate inainte de laminare in cazul in care se folosesc prinderi mecanice (gauri, decupaje), crescand astfel rezistenta sticlei laminate finite.

Pe langa proprietatile sale de rezistenta si siguranta, sticla laminata cu folie raspunde si cerintelor actuale arhitecturale si de design. Astfel, pot fi laminate geamuri de diverse grosimi sau colorat in masa; pot fi introduse intre geamuri diverse tesaturi, printuri speciale , folii colorate pentru crearea unor multiple efecte. Doua foi de sticla colorata ( emailate in orice culoare RAL) pot fi laminate cu vopseaua la interior pentru a avea culoare si opacitate pe ambele parti, pastrandu-se in acelasi timp stralucirea sticlei la exterior. Pot fi astfel executate usi, pereti din sticla, balustrade, cabine de dus.

Transparent Design va propune sticla laminata cu folie mata la interior in locul geamului sablat mecanic, deoarece este mult mai usor de intretinut datorita eliminarii riscului de patare in timp a sablajului.

Galerie imagini

Lasa-te inspirat

Ce este sticla laminata?

Sticla laminata, numita si sticla stratificata, este un tip de sticla folosita des atat...

Transparent Design mai 31, 2022

Tendinte in Amenajari Interioare in 2022

Anul 2022 a venit cu serie de schimbari in ceea ce priveste tendintele in...

Transparent Design februarie 25, 2022

Principalele avantaje ale peretilor din sticla

Sursa: Pinterest O alternativa moderna la clasicii pereti din caramida, BCA sau lemn, o...

Transparent Design ianuarie 31, 2022

Despre noi

Sticla a devenit un element din ce in ce mai prezent in designul interior. Eleganta si luminoasa, sticla ramane o solutie perfecta in cazul proiectelor rezidentiale, dar si pentru amenajarile tip ‘office’, dand spatiului un aer mai sofisticat , mai nou, deosebit.

Pereti mari din sticla, usi sticla, oglinzi gigantice, cabine de dus, placari cu sticla colorata, pardoseli, scari cu trepte si balustrada din geam laminat, sunt doar cateva propuneri dintr-o gama variata de produse pe care le putem realiza.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis