Scroll to top
© 2021, Transparent Design

Laminare sticla

Vrei un partener de incredere pentru proiectul tau?

LAMINAREA STICLEI reprezinta unificarea la cald a doua sau mai multe foi de geam de diverse grosimi introducandu-se intre ele o folie elastica tip EVA. Produsul finit astfel obtinut se numeste sticla laminata sau stratificata, cu intrebuintari diverse datorita proprietatilor sale sporite de siguranta, concomitent cu capacitatea de a raspunde cerintelor arhitecturale actuale.

FOLIA folosita poate fi:

  • Transparenta
  • Mata
  • Colorata

UTILAJELE NOASTRE

Transparent Design detine doua cuptoare de laminare de ultima generatie:

  • cuptor PUJOL (2015) de laminat sticla cu dimensiune 5000 x 2400 mm care are o capacitate de cca. 180 mp./ zi.
  • cuptor JUMBO PUJOL HLH/4-5 de laminat sticla cu dimensiune 6000×3200 mm (2021), cu o capacitate de cca. 200 mp/ zi
laminated-glass

AVANTAJE

  • Siguranta;
  • Claritatea produsului finit ;
  • Grad ridicat de durabilitate in timp.

SIGURANTA SI REZISTENTA STICLEI LAMINATE

Sticla laminata se foloseste la executarea pardoselilor, copertinelor , treptelor si a balustradelor din sticla, datorita proprietatilor sale de siguranta: in momentul spargerii fragmentele de sticla raman lipite prin intermediul foliei de la interior, eliminand riscul de ranire al persoanelor.

Un alt aspect important in viata de zi cu zi il reprezinta protectia impotriva vandalismului si efractiei in spatiile publice si rezidentiale. In caz de impact, ferestrele, vitrajele sau peretii de sticla ce au in componenenta sa geam laminat raman pe pozitie si pot reprezenta o solutie daca se alege o sticla laminata adecvata. Grosimea si structura sticlei antiefractie este data de gradul de securitate cerut de normativele in vigoare.

Sticla laminata sta si la baza executiei geamului antiglont sau a geamului rezistent in caz de explozii.

STRUCTURA STICLEI LAMINATE

Numarul si grosimea foilor de sticla, precum si numarul foliilor EVA intercalate sunt stabilite in functie de dimeniunea geamului laminat, utilitatea si rezistenta in caz de impact sau greutatea pe care trebuie sa o sustina. Gradul de siguranta creste proportional cu numarul de folii utilizate. Mai mult, geamurile pot fi securizate inainte de laminare in cazul in care se folosesc prinderi mecanice (gauri, decupaje), crescand astfel rezistenta sticlei laminate finite.

Pe langa proprietatile sale de rezistenta si siguranta, sticla laminata cu folie raspunde si cerintelor actuale arhitecturale si de design. Astfel, pot fi laminate geamuri de diverse grosimi sau colorat in masa; pot fi introduse intre geamuri diverse tesaturi, printuri speciale , folii colorate pentru crearea unor multiple efecte. Doua foi de sticla colorata ( emailate in orice culoare RAL) pot fi laminate cu vopseaua la interior pentru a avea culoare si opacitate pe ambele parti, pastrandu-se in acelasi timp stralucirea sticlei la exterior. Pot fi astfel executate usi, pereti din sticla, balustrade, cabine de dus.

Transparent Design va propune sticla laminata cu folie mata la interior in locul geamului sablat mecanic, deoarece este mult mai usor de intretinut datorita eliminarii riscului de patare in timp a sablajului.

Galerie imagini

Lasa-te inspirat

Culoarea anului 2022 in Amenajari Interioare - Very Peri

Noul an vine cu o  noua nuanta in materie de amenajari interioare, si nu...

Transparent Design decembrie 28, 2021

Metode de personalizare a sticlei

Prin personalizarea sticlei vei putea alege oricand un design care sa te te reprezinte in totalitate. In urmatoarele randuri iti vom prezenta ce metode de personalizare…

Transparent Design octombrie 29, 2021

De ce sa optezi pentru usi din sticla?

O oportunitate perfecta pentru a-ti imbunatati starea generala este prin amenajarea locuintei tale. Amenajarea...

Transparent Design septembrie 29, 2021

Despre noi

Sticla a devenit un element din ce in ce mai prezent in designul interior. Eleganta si luminoasa, sticla ramane o solutie perfecta in cazul proiectelor rezidentiale, dar si pentru amenajarile tip ‘office’, dand spatiului un aer mai sofisticat , mai nou, deosebit.

Pereti mari din sticla, usi sticla, oglinzi gigantice, cabine de dus, placari cu sticla colorata, pardoseli, scari cu trepte si balustrada din geam laminat, sunt doar cateva propuneri dintr-o gama variata de produse pe care le putem realiza.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis