Prelucrarea cantului implica prelucrarea muchiilor panourilor de sticla cu utilaje de ultima generatie ce confera sticlei pe langa aspectul placut, siguranta in manipulare si functionalitate. Finisarea sticlei este obligatorie, mai ales inaintea procesului de securizare deoarece daca nu este finisata aceasta se sparge in timpul securizarii.

Fabrica noastra de sticla poate executa cant atat pe suprafete drepte, dar si pe suprafete curbe. Cantuirea suprafetelor curbe se face cu ajutorul unui utilaj computerizat -CNC- care asigura acuratetea formelor dorite. Rotunjirea colturilor este absolut necesara in cazul unor produse ca blaturile de masa sau glafurile din motive de siguranta.

Utilajele folosite in cadrul fabricii de sticla pot finisa atat geamul float cu grosimi de 3-30 mm, cat si geam duplex/laminat (trepte, podeste), conferind muchiilor prelucrate aspect mat, lucios sau bizot in functie de cerintele clientului. De exemplu, in cazul executiei de trepte, geamurile sunt supuse initial unei slefuiri individuale a muchiilor, iar dupa laminare treapta de sticla finita este supusa prelucrarii finale in vederea obtinerii luciului si a bizotului. Astfel se creeaza imaginea unui singur cant unitar.

De asemenea masina poate fi reglata in vederea obtinerii unui cant tesit 0-450.

Prelucrare cant

Prelucrare cant