Scroll to top
© 2021, Transparent Design

Securizare sticla

Vrei un partener de incredere pentru proiectul tau?

Securizarea sticlei reprezinta procesul termic de incalzire a acesteia pana la 700-740 C˚ si de racire rapida pana la temperatura camerei – prin intermediul caruia materialul devine de 5 ori mai dur, fara a-si pierde elasticitatea. O calitate importanta a sticlei securizate este comportamentul acesteia in momentul spargerii; in comparatie cu sticla normala, sticla securizata se sparge in bucatele mici si nu in bucati mari si ascutite. Aceasta este folosita atunci cand se doreste rezistenta la socuri mecanice, rezistenta termica si protectie impotriva riscului de spargere. Un element esential in vederea reducerii probabilitatii ca sticla sa se sparga in momentul procesului de securizare o reprezinta atenta prelucare a muchiilor sticlei. Este recunoscut faptul ca prelucrarea defectuasa a cantului sticlei ce va fi supusa securizarii afecteaza in egala masura atat calitatea cat si proprietatile mecanice ale produsului finit.

Sticla securizata este folosita la pereti de sticla, geamuri termopan sau geamuri laminate, etc. – in special pentru aplicatii ce necesita urmatoarele:

  • O mai buna rezistenta la socurile mecanice (usi de sticla, panouri de sticla fixate in puncte precum balustradele de sticla, etc.).
  • O mai buna rezistenta stresul termic (sticla supusa razelor intense solare sau sunt montate in apropierea unor surse de caldura precum placarile cu sticla colorata, etc.).
  • O mai buna protectie impotriva riscului de spargere, respectiv reducerea riscului de ranire.

Cu toate acestea exista insa inca un risc al sticlei securizate, respectiv riscul de spargere accidentala sau spontana a geamului fara a fi supus unor socuri externe. Acest risc poate fi eliminat prin un test denumit HEAT-SOAK TREATMENT. Incluziunile de sulfid de nichel continute in mod normal de orice sticla isi maresc volumul in prezenta temperaturilor inalte. Echilibrul de tensiuni din interiorul sticlei securizate se modifica in aceste locuri si se produc asa numitele spargeri spontane. Pentru minimizarea acestui risc se recomanda – in cazul geamurilor cu aplicatii cu un potential crescut de pericol pentru oameni – tratarea suplimentara prin testul ‘heat soak’. Astfel, dupa securizarea sticlei, aceasta este introdusa in cuptor si pastrata la o temperatura medie constanta de cca. 290 grade C timp de 4-8 ore, perioada in care geamul cu risc se sparge.

Pentru a putea obtine produse de calitate, Transparent Design investeste in utilaje moderne, produse de catre profesionisti cu renume in domeniu. Astfel, in 2016 fabrica noastra de sticla a achizitionat un cuptor de securizare european RC 200 VORTEX PLUS, marca TAMGLASS – leader mondial in domeniu. Cuptorul beneficiaza de o tehnologie noua de incalzire uniforma si controlata a sticlei, respectiv un sistem performant de convectie care se reflecta atat in calitatea sticlei securizate (plana si fara pete), cat si in productivitatea cuptorului, in cazul securizarii atat a sticlei float, cat si a sticlei lowe 0.04/0.02 sau ultraclare.

Tehnologia de securizare a sticlei respecta standardele europene EN 12150 si EN 1863 care asigura prelucrarea sticlei float cu grosimi intre 4 si 19 mm si de dimensiuni 4800×2400 mm, precum si a geamului special cum ar fi Low-E si reflexiv.

In luna Mai 2020, Transparent Design a primit certificarea BSI Kitemark™ BS EN 12150 – sticla securizata termic:

Galerie imagini

Lasa-te inspirat

De ce sa optezi pentru usi din sticla?

O oportunitate perfecta pentru a-ti imbunatati starea generala este prin amenajarea locuintei tale. Amenajarea...

Transparent Design septembrie 29, 2021

Ce este si unde se utilizeaza sticla rezistenta la foc?

Datorita multiplelor avantaje pe care le ofera, sticla este un material esential in constructii....

Transparent Design august 27, 2021

Avantajele inchiderii balconului cu sticla

Cu totii ne dorim sa ne bucuram de natura, de mediul exterior, cateodata insa...

Transparent Design iulie 30, 2021

Despre noi

Sticla a devenit un element din ce in ce mai prezent in designul interior. Eleganta si luminoasa, sticla ramane o solutie perfecta in cazul proiectelor rezidentiale, dar si pentru amenajarile tip ‘office’, dand spatiului un aer mai sofisticat , mai nou, deosebit.

Pereti mari din sticla, usi sticla, oglinzi gigantice, cabine de dus, placari cu sticla colorata, pardoseli, scari cu trepte si balustrada din geam laminat, sunt doar cateva propuneri dintr-o gama variata de produse pe care le putem realiza.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis