Scroll to top
© 2021, Transparent Design

Sticla rezistenta la foc

Vrei un partener de incredere pentru proiectul tau?

Transparent Design a devenit in 2020 distribuitor autorizat AGC de sticla rezistenta la foc PYROBEL(ITE). Firma noastra detine tehnologia necesara pentru procesarea sticlei antifoc, fiind procesator unic pe piata romaneasca, iar astfel, putem oferi cele mai bune termene de executie si livrare.

Sticla termorezistenta, numita si sticla antifoc sau sticla rezistenta la foc este un tip special de sticla laminata, multistrat, ce are in componenta sa una sau mai multe folii ‘intumescente’. Aceasta are ca scop prevenirea in caz de incendiu, a extinderii fumului, flacarilor si emisiilor de gaze.
In functie de performante, sticla termorezistenta se clasifica in 3 categorii: E, EW si EI, radul de rezistenta fiind dat de timpul (in minute) pentru care se ofera protective:

Sticla rezistenta la foc – E ‘Integritate:

 • Protectie impotriva emisiilor toxice, flacara, fum;
Sticla rezistenta la foc Clasa E

Sticla rezistenta la foc – EW:

 • Protectie impotriva emisiilor toxice, flacara, fum;
 • Transfer redus de caldura pana la 15 kw/m2;
Sticla rezistenta la foc Clasa EW

Sticla rezistenta la foc – EI:

 • Protectie impotriva emisiilor toxice, flacara, fum;
 • Blocheaza transferul de caldura.
Sticla rezistenta la foc Clasa EI

In caz de incendiu, folia intumescenta din interiorul sticlei multistrat se transforma, atunci cand temperatura atinge circa 100 grade C, intr-un ‘scut’ rigid de protectie opac ce impiedica patrunderea flacarilor, si poate reduce sau bloca transmiterea caldurii.

Sticla PYROBELITE

PYROBELITE este cea mai subtire sticla laminata cu folie speciala la interior capabila sa asigure protectie minima la incendiu pentru maxim 60 min. In functie de numarul foilor de sticla, respectiv a numarului de folii interioare, PYROBELITE raspunde criteriilor claselor de siguranta EW30, EW60 si EI20.

UTILIZARE

Cu o grosime intre 7.9-12.3 mm, PYROBELITE este cel mai des utilizata la partitii si usi din sticla cu rezistenta la foc. Feroneria utilizata trebuie, de asemenea, sa fie una speciala, cu grad de protectie impotriva focului.

In caz de incendiu, folia interioara se transforma intr-un ‘scut’ rigid de protectie opac ce impiedica patrunderea flacarilor, si poate reduce transmiterea caldurii. PYROBELITE asigura protectie in ambele directii.

AVANTAJELE STICLEI PYROBELITE:

 • Termene de livrare reduse, fiind posibila prelucrarea in fabrica;
 • Calitate superioara, transparenta;
 • Dimensiuni taiate la cerere;
 • Marcaj CE.

Sticla PYROBEL

PYROBEL este o sticla laminata cu mai multe folii interioare intumescente, cu un grad de protectie ridicat, in functie de structura si grosime. 

PYROBEL asigura protectie impotriva emisiilor toxice si blocheaza transferul de caldura, intre 30 si 120 de minute (EI 30 –EI 120).

UTILIZARE

Cu o grosime intre 17.3 -53 mm, PYROBEL poate fi utilizat in diverse aplicatii interioare, cat si la exterior: partitii si usi, fatade din sticla, geam termoizolator (termopan).

De asemenea, PYROBEL HORIZONTAL poate fi utilizat la executia de pardoseli sau plafoane din sticla, asigurand protectie conform clasei de siguranta EI pentru 30, 45, respectiv 60 de minute.

PYROBEL VISION LINE reprezinta solutia perfecta pentru compartimentari vitrate FULL GLASS (fara montanti verticali), combinand transparenta perfecta a sticlei cu protectia maxima impotriva focului. VISION LINE permite utilizarea mai multor panouri PYROBEL (cu inaltime max. de cca. 2800 mm) interconectate cu un silicon special transparent, obtinand astfel pereti din sticla cu rezistenta la foc de dimensiuni mari, fara profile verticale. Pyrobel fiind o sticla laminata, VISION LINE, are si proprietati acustice ridicate.

AVANTAJELE STICLEI PYROBEL:

 • Termene de livrare reduse, fiind posibila prelucrarea in fabrica;
 • Calitate superioara a sticlei si transparenta totala ;
 • Dimensiuni taiate la cerere;
 • Aplicatii multiple;
 • Marcaj CE

Lasa-te inspirat

Metode de personalizare a sticlei

Prin personalizarea sticlei vei putea alege oricand un design care sa te te reprezinte in totalitate. In urmatoarele randuri iti vom prezenta ce metode de personalizare…

Transparent Design octombrie 29, 2021

De ce sa optezi pentru usi din sticla?

O oportunitate perfecta pentru a-ti imbunatati starea generala este prin amenajarea locuintei tale. Amenajarea...

Transparent Design septembrie 29, 2021

Ce este si unde se utilizeaza sticla rezistenta la foc?

Datorita multiplelor avantaje pe care le ofera, sticla este un material esential in constructii....

Transparent Design august 27, 2021

Despre noi

Sticla a devenit un element din ce in ce mai prezent in designul interior. Eleganta si luminoasa, sticla ramane o solutie perfecta in cazul proiectelor rezidentiale, dar si pentru amenajarile tip ‘office’, dand spatiului un aer mai sofisticat , mai nou, deosebit.

Pereti mari din sticla, usi sticla, oglinzi gigantice, cabine de dus, placari cu sticla colorata, pardoseli, scari cu trepte si balustrada din geam laminat, sunt doar cateva propuneri dintr-o gama variata de produse pe care le putem realiza.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis