Scroll to top
© 2021, Transparent Design

Sablare sticla

Vrei un partener de incredere pentru proiectul tau?

Sablarea (matuirea) sticlei se poate obtine prin mai multe procedee, cel mai folosit proces fiind cel mecanic.

SABLAREA MECANICA a sticlei se obtine prin bombardarea sticlei cu particule de nisip. Sticla sablata mecanic este mai pretentiosa, de aceea poate fi tratata cu solutii speciale impotriva patarii. Sablarea mecanica este folosita pentru sticle ornamentale, cu modele simple, florale sau geometrice.

O alta metoda este SABLAREA CHIMICA si consta in matuirea geamului cu ajutorul unor substante speciale acide, puternic corozive. Acest procedeu este realizat de producatorii de sticla si este preferat pentru aspectul fin si omogen al matuirii. Sticla astfel sablata este mai usor de intretinut si se pateaza mai greu. De asemenea, acest geam poate fi securizat si laminat. Acest geam este des utilizat la compartimentari sticla sau balustrade.

Fata de variantele clasice de sablare, TRANSPARENT DESIGN executa mai multe tipuri de sticla mata.

Daca vorbim de balustrade, va propunem sticla laminata cu folie mata la interior, deoarece este mult mai usor de intretinut datorita eliminarii riscului de patare in timp a sablajului.

Pentru realizarea unor modele mai sofisticate, sticla poate fi printata obtinandu-se o multitudine modele, imagini, texturi, sigle etc.. Datorita procesului tehnologic (securizarea sticlei se realizeaza dupa ce se aplica modelul), sticla poate fi utilizata atat in amenajari interioare, cat si in aplicatii exterioare devenind un element tot mai des utilizat de arhitecti si designeri . Iata cateva arii de aplicare a sticlei printate:

  • fatadele exterioare ale cladirilor
  • pereti si usi din sticla
  • poate fi folosita ca si componenta a geamurilor termopan sau a sticlei laminate.

Galerie imagini

Lasa-te inspirat

Idei Amenajari Interioare - Sticla Imprimata Digital

Sticla imprimata digital cu cerneala ceramica reprezinta un nou trend in amenajari. Folosind echipamente...

Transparent Design iulie 27, 2022

Ce este sticla laminata?

Sticla laminata, numita si sticla stratificata, este un tip de sticla folosita des atat...

Transparent Design mai 31, 2022

Tendinte in Amenajari Interioare in 2022

Anul 2022 a venit cu serie de schimbari in ceea ce priveste tendintele in...

Transparent Design februarie 25, 2022

Despre noi

Sticla a devenit un element din ce in ce mai prezent in designul interior. Eleganta si luminoasa, sticla ramane o solutie perfecta in cazul proiectelor rezidentiale, dar si pentru amenajarile tip ‘office’, dand spatiului un aer mai sofisticat , mai nou, deosebit.

Pereti mari din sticla, usi sticla, oglinzi gigantice, cabine de dus, placari cu sticla colorata, pardoseli, scari cu trepte si balustrada din geam laminat, sunt doar cateva propuneri dintr-o gama variata de produse pe care le putem realiza.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis