Scroll to top

Gradini Interioare cu Pereti de Sticla


Transparent Design - aprilie 24, 2019 - 0 comments

Spatiile moderne au inceput sa devina din ce in ce mai mult, o interactiune intre structura, peisaj si cei care locuiesc in ele. Sunt spatii libere care faciliteaza o relatie armonioasa cu natura. Casa moderna actuala este o combinatie reusita intre personal, estetic si natural. O optiune excelenta pentru a indeplini acest deziderat il reprezinta peretii de sticla, element de design extrem de versatil.

pereti sticla

Sursa: Pinterest

Peretii de sticla in amenajari interioare si exterioare

Mare parte din proiectele de design interior contemporan cuprind sectiuni realizate integral din sticla, din pereti de sticla transparenta sau colorata, din usi glisante sau mobile de sticla. Este cunoscut faptul ca sticla este un material incredibil de versatil, ceea ce permite folosirea ei in nenumarate feluri. Compartimentarile din sticla lasa loc luminii naturale sa patrunda in interior, oferind idei elegante, creative si functionale pentru a pune in valoare designul de interior sau pentru a infrumuseta peretii exteriori ai casei.

Beneficiile utilizarii peretilor de sticla

Spatii interioare pline de lumina naturala – Lumina naturala este buna nu numai pentru starea noastra de spirit, dar si pentru cea financiara si globala.
Prin utilizarea peretilor de sticla, interioarele sunt mult mai sanatos luminate pentru mai mult timp, ceea ce pe termen lung inseamna o scadere considerabila a facturii la electricitate, contribuind astfel la un mod de viata sustenabil, care face bine planetei. Acest lucru este aplicabil atat spatiilor rezidentiale, cat si spatiilor comerciale.

casa cu pereti din sticla

Sursa: Pinterest

Reconectarea cu natura – Legatura dintre interiorul si exteriorul spatiului tau de locuit este esentiala pentru un mod de viata sanatos. Sunt studii stiintifice care atesta acest lucru, iar utilizarea unor pereti de sticla de mari dimensiuni care unesc terasa sau gradina de living, dining sau chiar dormitor reprezinta o solutie excelenta. Acelasi lucru este valabil si in cazul compartimentarilor din sticla.

gradina interioara cu pereti din sticla

Sursa: Pinterest

Ventilatie naturala – Acest subiect este extrem de important, dar adesea trecut cu vederea. Cum peretii de sticla exteriori ofera posibilitatea de a deschide complet interiorul si a lasa aerul sa intre, oferind astfel un sistem de ventilatie natural.

gradina interioara cu pereti din sticla transparenta

Sursa: Pinterest

Ideal pentru familii numeroase – Copiilor mici le place sa sa joace afara, mai ales vara, iar ca parinte nu-i poti supraveghea tot timpul. In functie de structura casei si planul propietatii, peretii de sticla sunt o solutie de luat in calcul.

Peretii exteriori de sticla, element de design functional

In timp ce peretii interiori din sticla sunt solutia perfecta pentru crearea senzatiei de spatiu, pentru extinderea vizuala a interiorului, peretii de sticla exteriori reprezinta o solutie cel putin interesanta pentru crearea unor spatii contemporane, moderne si utile, in care natura este lasata sa faca parte din spatiul de locuit.
Amplasat corect, un sistem de perete de sticla poate transforma complet o camera, poate aduce natura inauntru fara a compromite confortul interior.

ferestre inalte din sticla

Sursa: Pinterest

Gradinile interioare si terasele pot fi legate cu usurinta de interiorul casei prin intermediul peretilor mobili din sticla cu sau fara rama, putand admira natura indiferent de momentul zilei sau de anotimp. Pentru claritate si transparenta totala se poate utiliza geamul ultraclear, iar pentru a spori senzatia de intimitate si pentru o pata de culoare se pot folosi peretii din sticla colorata in masa.

Utilizarea copertinelor din sticla pentru terasele aflate la etajele superioare dau senzatia de spatiu luminos, marit virtual. Peretii realizati integral din sticla in functie de inaltimea acoperisului, cu accente de lemn in designul interiorului, cu spatii bine ascunse prin mici secrete arhitecturale sunt o alta solutie eficienta pentru spatiile deschise.

partitie din sticla

Sursa: Pinterest

Camera insorita – Sunroom

Pentru a profita de privelistea oferita de zona in care locuiesti si pentru a aduce natura in casa ta, o camera insorita realizata cu pereti de sticla din podea pana in tavan si cu plafoane din sticla poate fi alegerea potrivita pentru tine. Aceasta camera a soarelui este in acelasi timp o camera de zi, un solar, o terasa si poate fi realizata in proportie de 70-90% din sticla, iar locul in care decizi sa o amplasezi determina si tipul de sticla pe care il vei folosi.
O camera insorita realizata din sticla de cea mai buna calitate poate creste valoarea casei tale si se poate dovedi a fi locul favorit pentru intalnirile cu prietenii sau pentru petreceri.

living cu pereti inalti din sticla

Sursa: Pinterest

Inspiratie Japoneza cu Usi de Sticla

Exista nenumarate posibilitati atunci cand alegi sa folosesti peretii exteriori de sticla; de la pereti glisanti care sunt ascunsi in perete, la pereti din sticla pliabila care fac legatura intre living si terasa pana la pereti realizati integral din sticla de la parter pana la etajul superior.
Toate isi au inspiratia in stilul japonez de design interior, caracterizat prin simplitate, minimalism, ordine, liniste si comuniune cu natura. Ecranul sau panoul japonez autentic se numeste Shoji si este un element de design esential in casele japoneze.

amenajari interioare in stil japonez cu pereti din sticla

Sursa: Pinterest

Astfel, dincolo de clasica usa glisanta care se deschide spre terasa sau gradina interioara, exista multe sisteme moderne care folosesc peretii mobili din sticla transparenta, panouri decorative din sticla colorata si compartimentari originale din sticla in multe proiecte de arhitectura, care dau senzatia ca te afli tot timpul in mijlocul naturii.
Daca ai in plan un astfel de proiect, Ia legatura cu unul dintre consultantii nostri pentru a-ti oferi solutii creative de amenajare, folosind peretii de sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis