Scroll to top

Hygge si Bucuria de a fi Acasa


Transparent Design - septembrie 19, 2018 - 0 comments

Hygge este un termen care a ajuns sa fie mai mult decat un simplu cuvant, a ajuns sa fie un trend, o stare. Termenul hygge este de origine scandinava, cu o vechime de sute de ani, care a revenit in limbajul actual, referindu-se la stilul de viata. Hygee exprima sentimentul de multumire si bunastare, a lucrurilor mici din viata noastra care ne aduc bucurie, care, treptat, s-a extins la nivel mondial. Editorii dictionarelor Oxford au desemnat acest termen unul dintre cele mai populare cuvinte ale anului 2016, care continua sa fie folosit.

definitia termenului hygge

Ce inseamna Hygge, de fapt?

In primul rand, depinde pe cine intrebi. Fiecare cultura, civilizatie interpreteaza diferit acest trend: pentru unii poate insemna o lectura in fata semineului sau o seara cu prietenii luand cina, povestind, razand si depanand amintiri, iar pentru altii poate fi o dupa-masa petrecuta pe canapea, inveliti cu o patura pufoasa, iar lista poate continua. Pentru fiecare, hygge se exprima, se traieste intr-o alta maniera.

colt dintr-o incapere destinat lecturii

Hygge pentru noi, romanii

Acest trend a ajuns si in Romania si are in centrul atentiei ceea ce inseamna acasa. Aceasta pentru ca noi, romanii, tinem la traditii, la locurile natale, dar si pentru ca avem un simt al proprietatii mai bine dezvoltat fata de alte popoare.

Nicaieri nu e mai bine ca acasa este o vorba des folosita; fie ca mergem in concedii mult visate, sau iesiri cu prietenii, in cele din urma tot acasa este locul in care ne simtim cel mai bine. Asadar, este normal ca atentia sa se concentreze asupra locuintei din dorinta sa fie acasa, acel loc in care ne relaxam, pe care il amenajam astfel incat sa fie primitor, dar si pe gustul nostru.

Bucuria sta in lucrurile mici este o alta vorba celebra des intalnita si care, intr-o oarecare masura, defineste conceptul de hygge. Nu vi s-a intamplat sa doriti sa amenajati un colt de casa chiar daca bataia de cap era prea mare? Iar la sfarsit sa va dati seama ca acel loc, coltisor este cel care va aduce bucurie, relaxare dupa o zi plina si este apreciat de toti membrii familiei? Fie ca vorbim de o mica bibiloteca pentru intreaga familie, sau holul casei amenajat cu poze inramate care pastreaza vii amintirle din vacanta sau de ce nu, un proiect mai mare: camera copiilor, toate acestea aduc satisfactie, bucurii si o stare de bine.  Toate acestea se incadreaza in trendul hygge. Iar daca aveti pe lista o piesa de mobilier, sau un obiect decorativ la care visati de ceva vreme, acum este momentul sa actionati! Iar daca acest articol va da un imbold si va inspira, nu uitati sa luati in calcul amenjarile din sticla: pot fi pata de culoare a incaperii (de la mobilier de sticla, usi glisante la pereti din sticla colorata si nu numai) de care aveti nevoie.

Paravan din sticla colorata

Viata este prea scurta ca sa nu o petrecem frumos, bucurandu-ne de lucrurile mici care ne aduc atata bucurie. Ce va face sa va simtiti hygge? Asteptam cu interes raspunsurile voastre.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis