Scroll to top

Idei Amenajari Interioare: garderoba cu usi din sticla


Transparent Design - noiembrie 26, 2021 - 0 comments

In amenajarile interioare punctul cheie este organizarea, precum si valorificarea spatiului. Amenajarea spatiului trebuie sa fie atat functionala – valorificand spatiul, calitativa – rezistenta in timp, cat si estetica – elementele imbinandu-se armonios. 

O componenta deseori uitata in amenajari, dar esentiala, este garderoba. In acest articol iti vom prezenta cateva idei de amenajari pentru garderobe, cat si sfaturi practice pentru organizarea acesteia. 

Idei Amenajari Interioare: garderoba cu usi din sticla

Tipuri de garderobe

Garderoba de tip walk-in

Dressing-ul de tip walk-in este o incapere separata, special amenajata pentru a depozita articolele vestimentare. Acest tip este in general recomandat celor care dispun de suficient spatiu in locuinta, dar nu numai, deoarece un dressing nu trebuie sa aiba neaparat aceeasi dimensiune precum o camera obisnuita. 

Deseori, acest tip de garderoba este amplasat in dormitor, insa, in functie de spatiu, aceste poate fi amplasat atat pe hol, sub scari, cat si in debara, mansarda, beci sau prin construirea din start a unei incaperi dedicate. Unul dintre materialele cel mai des intalnite pentru amenajarea dressing-ului walk-in este sticla

Printre avantajele garderobei de tip walk-in se numara: intimitatea oferita, fiind o incapere separata, vei avea parte de intimitatea necesara. In plus, vei putea folosi spatiul la maximum, rafturile putand fi montate pana la orice inaltime, chiar si pana in tavan, sau poti opta chiar pentru compartimente deschise, care sunt mai usor de instalat si mai practic de utilizat. 

Dressing-ul de tip walk-in ofera posibilitati multiple, in functie de spatiu, permitand o amenajare mai detaliata, accesorizata si cu alte piese de mobilier, precum: canapea, fotolii, masa pentru machiaj si bijuterii, etc. Aditional, poti adauga chiar si elemente decorative, precum: tablouri si vaze cu flori, transformand spatiul intr-un luxos, elegant. 

Dulap incastrat in perete 

Valorificarea spatiului este fundamentala mai ales atunci cand vorbim de incaperi mici.  Atunci cand locuiesti intr-un apartament sau casa cu o suprafata redusa, amenajarea inteligenta a spatiului are intaietate. Astfel, o solutie frecvent intalnita este incastrarea dulapului in perete, acesta suprafata putand fi amenajata cu bare pentru umerase, sertare si rafturi, in functie de necesitati. 

Pentru a inchide spatiul, poti opta pentru usi glisante din sticla, mdf sau chiar lemn masiv. Daca iti doresti o garderoba functionala, dar si cu un aspect estetic placut, usile glisante din sticla pot fi alegerea perfecta. Poti opta atat pentru sticla transparenta, oglinzi, dar si pentru personalizarea usilor cu sticla sablata, vopsita sau printata ceramic cu orice model dorit. 

Printre avantajele dulapului incastrat in perete se numara faptul ca acesta poate fi realizat la comanda, iar astfel, nu vei fi  limitat de dimensiunile unui dulap clasic. Din punct de vedere estetic, acesta nu va “sufoca incaperea”, iar privind valorificarea spatiului, dulapul incastrat in perete poate fi amenajat la maxim atat in lung, cat si in lat.

Sfaturi pentru organizarea practica a garderobei:

  • Fii generos cu rafturile si sertarele – Construieste-ti un sistem de organizare eficient, astfel vei beneficia de suficient spatiu pentru toate imbracamintea si incaltamintea.
  • Oglinzi – In dressing-urile de tip walk-in amplaseaza strategic cateva oglinzi care te vor ajuta sa iluminezi spatiul, sa ii dai un aspect aerisit, dar si sa il maresti vizual. 
  • Lumina – Un aspect important este iluminarea. Daca ai optat pentru usi glisante din sticla, vei putea profita de lumina naturala in decursul zilei, iar pe timp de noapte, poti amplasa spoturi sau lampi.
  • El si ea – Daca dispui de suficient spatiu, poti imparti garderoba in doua zone: una pentru ea, una pentru el, necesitatile de depozitarea fiind diferite. 
  • Ordine – Puteti depozita totul la vedere, in locul potrivit si mereu la indemana, ceea ce va ajuta la mentinerea ordinii. Totul este la locul lui si usor de gasit. 
  • Spatii dedicate – Spre exemplu, pentru incaltaminte poti crea un dulap vertical cu rafturi sau il poti chiar amplasa orizonal, sub haine, intr-un spatiu de depozitare separat. 

Daca iei in considerare amenajarea cu sticla a unui spatiu dedicat articolelor tale vestimentare, specialistii Transparent Design iti stau la dispozitie cu sfaturi practice si idei inovative. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii. 

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce isi propune inca din 2015 sa impuna pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea cu strictete a termenelor de productie si montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticla plana din Romania, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla si print ceramic, laminare sticla si securizare sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis