Scroll to top

Idei Amenajari Interioare – Sticla Imprimata Digital


Transparent Design - iulie 27, 2022 - 0 comments

imprimare sticla digital

Sticla imprimata digital cu cerneala ceramica reprezinta un nou trend in amenajari. Folosind echipamente speciale, pot fi reproduse cu acuratete imagini la o rezolutie ridicata, la dimensiuni mari. Deoarece imaginea poate fi impartita pe mai multe panouri de sticla, se pot acoperi astfel spatii de orice fel, la orice dimensiune, inclusiv fatade de cladiri.

Imprimarea digitala pe sticla poate fi folosit atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare. Imprimarea digitala este la momentul actual unica metoda recomandata pentru printul exterior. Printre principalele beneficii ale imprimarii pe sticla se numara: rezistenta sporita la zgarieturi, raze UV, umezeala sau diferente de temperatura, comparativ cu autocolantul care pierde rapid stralucirea si intensitatea culorilor. 

La fabrica de sticla, Transparent Design, dispunem inca din 2020 de utilajul de print pe sticla VITRO JET FS8, marca TECGLASS SPANIA. VITRO JET FS8 este singurul utilaj din tara ca marime si tehnologie, avand dimensiuni maxime de 6000 X 3000 mm.

Printre principalele avantaje ale acestui utililaj de imprimare se numara:

16 capete de print VARIABLE DROP SIZE (VDS)

ce permit utilajalui adaptarea fluxului de cerneala (7 nivele) in functie de gradul ridicat de opacitate (tipic pentru modele) sau de rezolutia inalta a imaginii.

Sistem de uscare automata

ce permite uscarea sticlei simultan cu imprimarea, reducand astfel timpul de productie. Aceasta tehnologie, unica pe piata printului digital ceramic, reduce substantial riscul contaminarii cu praf a sticlei executate, asigurand un rezultat final de calitate.

Rezolutie 1440dpi

ce reproduce cu acuratete maxima atat fotografii, grafica vectoriala, cat si motive grafice, redarea intensitatii culorilor pe sticla fiind maxima.  

Daca intr-un articolul anterior ti-am prezentat ce este sticla printata ceramic si ce beneficii are aceasta, in randurile urmatoare ti-am pregatit cateva moduri de intrebuintare.

Sticla imprimata digital poate fi folosita pentru:

Cabine de dus la comanda

Cabina de dus realizata la comanda este ideala indeosebi atunci cand spatiul este redus. In plus, un alt avantaj al cabinelor de dus la comanda este posibilitatea de personalizare. In cazul in care pe piata nu gasesti dimensiunile sau forma dorita, este important de stiut ca personalizarea cabinelor de dus poate fi realizata pana in cel mai mic detaliu. Pe langa forma si dimensiuni, poti opta, de asemenea, pentru sticla printata digital.

Usi din sticla

Un trend deja cunoscut in amenajarile interioare sunt usile de sticla, acestea fiind o modalitate moderna de decorare a spatiului din biroul sau locuinta personala. Usile de sticla permit luminii naturale sa patrunda chiar si in incaperile in care aceasta este redusa. Datorita gamei variate de usi de sticla disponibile pe piata, poti opta pentru modele diferite, precum usi batante, usi glisante sau usi pe toc de aluminiu. Astfel, in functie de incapere, poti face alegerea potrivita pentru tine si nevoile tale. In plus, poti opta pentru diverse tipuri de sticla: sticla transparenta, sticla sablata, sticla vopsita conform paletarului RAL sau chiar imprimata ceramic cu orice model dorit.

Partitii sticla

O alternativa moderna la clasicii pereti din caramida, BCA sau lemn, o reprezinta peretii din sticla. Peretii din sticla folositi pentru delimitarea spatiului, permit luminii naturale sa patrunda in interior, asigurand in acelasi timp, pe langa transparenta, solutii flexibile de delimitare a spatiului.

Placari sticla

In bucatarie, sticla printata cermic se poate folosi in locul traditionalei faiante prin placarea peretilor cu sticla, in special intre blat si corpurile suspendate. In plus, peretii pot fi placati cu sticla si in bai, precum si in zonele cu trafic intens din interiorul spatiilor comerciale si cladirilor de birouri ( receptii, holuri, baruri,etc.). Pe langa beneficiile decorative, placarile cu sticla sunt definite si de practicitate, dar si de usurinta montarii datorita numarului redus de rosturi de imbinare ce nu necesita chituire.

Fatade cladiri din sticla

Fatada este primul lucru ce atrage atentia asupra cladirii. Aceasta poate aduce un plus de unicitate si personalitate cladirii. Un trend in continua crestere este folosirea sticlei printate digital, tehnologie care va scoate cu usurinta cladirea in evidenta.

Balustrade din sticla

Balustradele din sticla au numeroase avantaje, acestea fiind un element architectural ce are ca scop atat siguranta, cat si estetica. Potrivite pentru orice tip de spatiu (rezidential, comercial, etc), balustradele din sticla vin in completarea scarilor interioare sau exterioare, dar si pentru inchiderea balcoanelor. Daca iti doresti sa le oferi mai multa personalitate, poti opta pentru personalizarea acestora prin printul ceramic digital.

Daca ai in plan un nou proiect de design interior sau poate un proiect de renovare, ia legatura cu unul dintre specialistii Transparent Design. Acestia iti vor pune dispozitie sfaturi utile si creative.

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce isi propune inca din 2015 sa impuna pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea cu strictete a termenelor de productie si montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticla plana din Romania, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla si print ceramic, laminare sticla si securizare sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis