Scroll to top

Idei de Amenajare cu Sticla a Unei Case Nou Construite


Transparent Design - septembrie 7, 2016 - 0 comments

Construirea unei case este, cu siguranta, o provocare. De la gasirea terenului si a zonei dorite, adunarea tuturor documentelor necesare pentru demararea proiectului, gasirea unei echipe de muncitori, pana la constructia propriu-zisa si nu in ultimul rand, amenjarea casei. Procesul este unul complex, insa cu siguranta rezultatul final este pe masura asteptarilor si a efortului depus. Cat despre achizitionarea produselor necesare, se recomanda un studiu atent al pietei, si al produselor oferite, fara a cadea in plasa marilor reduceri sau a asocierii des intalnite: scump este mereu de calitate.

Un alt pas important in proiectul unei case noi este stabilirea stilului. “Cum se alege stilul?”, “De ce anume ar trebui sa se tina cont?” sunt o parte din intrebarile cu care viitori proprietari de case se intalnesc. Cu siguranta, fiecare are in minte o proiectie a casei ideale, iar stilul este de cele mai multe ori influentat de personalitate, de stilul de viata sau de anumite stiluri arthitecturale din lume. Sunt cateva aspecte de care ar trebui sa se tina cont:

-Un prim pas tine de pozitionarea si orientarea casei, in functie de orientare se poate stabili structura casei, implicit aspectul exterior

-Acoperisul este un alt element de exterior esential. Casa cu acoperis drept sau clasic? Este o intrebare frecvent intalnita in ultima vreme. Raspunsul? Tipul de acoperis depinde si de zona geografica in care se construieste. In zonele de munte, acoperisurile drepte ar trebui evitate datorita umezelii, acumularii de apa, respectiv de zapada iarna.

– Pentru a crea continuitate, recomandam ca stilul adoptat la exterior sa se reflecte si in amenajarea interioara. Pana veti ajunge la elemente de decoratiuni, ar trebui sa priviti amenajarea interioara in ansamblu. Pentru aceasta, va puteti folosi de o tehnica des folosita de catre designeri: tehnica 60-30-10.

Propunerea noastra pentru o casa moderna, nou construita, si de ce nu, o casa ce urmeaza a fi renovata, este folosirea sticlei. Intalnim destul de des reticenta folosirii amenajarilor cu sticla, sticla fiind considerata un material rece si sensibil. Insa, va vindem un pont despre sticla: aceasta este destul de populara si des folosita de catre designerii de interior datorita transparentei si a felurilor in care poate fi prelucata si modelata. Iar cel mai mare avantaj al sticlei este faptul ca se potriveste in toate stilurile de amenajare, putand fi foarte usor de combinat cu o varietate de tipuri de materiale.

Urmatoarea intrebare care se va naste in mintea viitorilor proprietari de case, este, mai mult ca sigur, legata de cum poate fi folosita sticla in amenjarile interioare astfel incat sa se poata obtine un design unic, modern, care sa imbine utilul cu placutul? Si cu siguranta ca intrebarile sunt mult mai multe si diverse.

Mai intai de toate, recomandam consultarea cu specialisti ce va pot recomanda exact ce aveti nevoie in functie si de materialele folosite in constructia casei. Totodata, pe langa stil si design, sa nu neglijam calitatea.

Iata cate idei inspirationale pentru a folosi sticla:

-Incepand cu exteriorul casei, copertinele din sticla deasupra usii principale pot fi un element atat de protectie impotriva intemperiilor, cat si de design.

copertina de sticla la intrare

Balustradele din sticla pentru terase sunt un alt element de luat in considerare, facand pereche cu coperina de sticla de la intrare.

balustrada din sticla

-Ajungand la interior, aici variantele de a combina sticla sunt mult mai numeroase. Avantajele? Senzatia de spatiu mai mare, lumina naturala este lasata sa patrunda in interior in mai multe locuri din casa comparativ cu varianta de pereti.

-Daca veti avea o casa pe mai multe nivele, scarile interioare cu balustrade si trepte din sticla pot fi o optiune. Si nu va ganditi la sticla ca fiind doar transparenta.

Sticla colorata poate fi pata de care aveti nevoie. La bucatarie, daca nu doriti sa optati pentru clasica faianta, atunci placarea cu sticla colorata a peretilor poate fi elementul de culoare. Astfel, veti putea imbina utilul cu designul: veti avea o bucatarie in tendinte, iar iar zona destinata gatitului va fi protejata, usor de curatat si intretinut.

fete dulapuri sticla

-Daca tot vorbim de bucatarie, va lansam o intrebare: cum veti amenaja zona bucatarie dining, living? Va fi open space sau doriti sa evitati acest tip de compartimentare? Aici compartimentarea cu sticla poate fi solutia. O abordare simpla, dar eleganta ce creaza o atmosfera autentica si moderna.

Daca v-am inspirat in alegerea materialelor, iar sticla este pe lista dumneavoastra, va recomandam sa o cumparati direct de la fabrica noastra de sticla: veti fi consililiati de catre experti, veti fi siguri ca luati materiale de calitate dintr-o gama variata de modele. Contactati-ne!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis