Scroll to top

Idei de amenajare pentru o baie moderna


Transparent Design - august 26, 2020 - 0 comments

In toate proiectele de amenajari interioare este cuprinsa si amenajarea baii, o incapere care deseori trece neobservata. In plus, amenajarea baii ridica de cele mai multe ori probleme, in principal din cauza spatiului restrans. In acest articol ti-am pregatit cateva idei de amenajare pentru baie care imbina functionalul cu esteticul.

Sursa: Pinterest

O baie moderna nu isi mentine doar functia principala, ci devine un sanctuar, o oaza de liniste si relaxare. Iata cateva tendinte in amenajarea baii:

Efectul de marmura

Una dintre tendintele acestui an este efectul de marmura. Poti opta atat pentru clasica faianta care imita marmura, dar si pentru pereti din sticla printati ceramic. Prezenta marmurei va oferi efectul ‘wow”, dar si un aer modern, indraznet, dar in acelasi timp, contemporan.

 

 

Cimentul 

In cazul in care nu te atrage efectul de marmura, poti opta pentru ciment, un alt nou trend in amenajarea bailor. Acesta va oferi un efect senzational si modern incaperii.  Acest material este inspirat din curentul minimalist prezent, cu precadere, in tarile nordice, fiind un material rezistent, care face parte si din trendul eco. Cimentul, desi un material care te duce cu gandul la industrial ofera multiple variante de compartimentare, diferite grade de finisaje, se poate turna in mulaje care transforma spatiile sau piesele de mobilier.

Iluminatul inteligent

Amenajarea baii consta in eleganta, minimalism si un puternic accent pe functionalitate. In procesul de amenajare va intra si iluminatul baii unde poti opta pentru un iluminat inteligent care va pune accent pe piesele de decor. 

Oglinda, oglinjoara

Lasa imaginatia sa preia controlul asupra formei si marimii oglinzii din baie: opteaza pentru oglinzi la comanda cu o forma geometrica indrazneata, asimetrica, dar si de dimensiuni diferite. Pe langa functionalitatea acestora, oglinziile au si rolul de a mari vizual spatiul, un aspect necesar intr-o baie de dimensiuni reduse. 

Cabina de dus la comanda

Cand spatiul este limitat, amenajarea baii poate reprezenta o problema. Care este solutia pentru a optimiza o baie de mici dimensiuni? Cabinele de dus din sticla. Pe langa functionalitate si abilitatea de a optimiza spatiul, acestea vor oferi in acelasi timp si un aspect elegant bailor. In plus, acestea se vor plia perfect cu stilul de viata alert al omului modern. Intr-un articol anterior ti-am pregatit cateva idei si sfaturi pe care le poti lua in considerare daca iti doresti sa optezi pentru cabinele de dus din sticla. 

Inapoi in natura

Desi baia nu este prima alegere atunci cand vrei sa amplasezi diferite plante, pentru a crea o oaza de liniste si relaxare, poti decora baie cu plante rezistente la o umiditate crescuta si iluminare scazuta. Insa, exista de fapt plante care necesita un asemenea ambient. Printre acestea se numara: bambusul de apartament, crinul pacii, orhideea, begonia si filodendronul.

Sursa: Pinterest

Pereti partial gresiati

In loc sa amplasezi gresia pe toti peretii, poti opta pentru un singur perete sau doar pentru zonele umede, precum: zona chivetei sau a dusului. Aceasta metoda, va oferi un element de design modern si neasteptat. 

Daca ai in vedere un nou proiect de renovare, echipa Transparent Design iti sta la dispozitie cu sfaturi si idei practice pentru amenajarea oricarei incaperi din locuinta ta. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis