Scroll to top

Idei de amenajare pentru spatii mici


Transparent Design - octombrie 31, 2019 - 0 comments

Stai intr-o locuinta mica? Simti ca lipsa spatiului este o problema? Spatiul restrans nu trebuie sa fie o limitare cand vine vorba de amenajare. Nu lasa lipsa spatiului sa-ti limiteze creativitatea, ci foloseste inteligent spatiul pe care il detii. Deoarece multa lume intampina probleme in amenajarea corecta a spatiilor mici, iata cateva tehnici pe care le poti aplica pentru optimizarea acestora. Alege sa fii in tendinte, dar in acelasi timp, sa respecti si functionalitatea spatiului. 

idei amenajare spatii mici

Sursa: Pinterest

Reflecta lumina

Prin amplasarea inteligenta a oglinzilor, poti lumina incaperea si poti mari vizual spatiul. La fel ca si culoarea alba, oglinzile au capacitatea de a reflecta lumina si de a adauga dimensiune spatiului. Astfel, prin amplasarea inteligenta a acestora, poti crea iluzia unei spatiu marit. La Transparent Design, putem furniza oglinzi la comanda de orice dimensiuni, acestea putand fi: finisate cu cant lucios pe contur, cu fazet, gaurite sau decupate, sablate cu model sau chiar vopsite.

 

idei amenajare spatii mici

Sursa: Pinterest

Pastreaza proportiile

Spatiile mici necesita piese de mobila mici, daca iti doresti sa oferi senzatia de spatiu marit. In loc sa optezi pentru o canapea de dimensiuni mari, poti alege fotolii confortabile. Acestea se vor potrivi excelent intr-un spatiu restrans si vor crea senzatia de deschidere.

 

idei amenajare spatii mici

Sursa: Pinterest

Alege culoarea potrivita

O culoare aleasa potrivit poate face o incapare sa para mai mare decat este in realitate. Desi culorile aprinse sau inchise pot face o incapere sa para mai confortabila, acestea pot face in acelasi timp, incaperea sa para mai mica. Nu, nu trebuie sa alegi neaparat un decor “all-white”, ci poti alege culori pastelate sau chiar nuante reci, dar discrete si deschise.

 

idei amenajare spatii mici

Sursa: Pinterest

Opteaza pentru usi glisante

Cand vine vorba de alegerea usilor potrvite pentru spatiile mici, nu putem scoate din discutie aspectul practic, dar nici cel estetic. Usiile glisante din sticla pot fi folosite indeosebi in incaperile intunecate, acestea avand rolul de a lasa lumina naturala sa inunde incaparea, creand un spartiu fluid. In plus, din punct de vedere vizual, acestea nu ofera o senzatie de spatiu inchis, incarcat. Usa glisanta din sticla poate inlocui cu succes orice tip de usa, in orice tip de incapere, fie ca vorbim despre baie, bucatarie, dormitor, living, hol sau camera copiilor, mai ales daca locuiesti intr-un spatiu mic si cauti solutii de optimizare a acestuia.

 

idei amenajare spatii mici

Sursa: Pinterest

Daca ai in plan un astfel de proiect, Ia legatura cu unul dintre consultantii nostri pentru a-ti oferi solutii creative de amenajare.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis