Scroll to top

Idei de Design Interior: Adopta Stilul Scandinav


Transparent Design - februarie 18, 2019 - 0 comments

Nevoia de relaxare primeaza in acest an. Astfel, nevoia de a petrece tot mai mult timp in confortul propriului camin, creste. Daca te-ai gandit sa iti redecorezi caminul, iti propunem stilul scandinav, un stil definit prin simplitate, confort si functionalitate.

Stilul scandinav poate fi caracterizat cel mai bine de termenul hygge, un termen despre care ti-am povestit mai multe intr-un articol anterior. Hygee exprima sentimentul de multumire si bunastare, a lucrurilor mici din viata noastra care ne aduc bucurie, care, treptat, s-a extins la nivel mondial.

amenajare interioara in stil scandinav

Sursa: Pinterest

Simplitatea, Confortul si Functionalitatea Stilului Scandinav

Principiile care stau la baza stilului scandinav sunt simplitatea, confortul si functionalitatea. Prin adoptarea acestui stil, poti obtine cu usurinta spatii mai luminoase, aerisite, care iti vor transmite o stare de bine, de caldura si te vor apropria tot mai mult de natura. Astfel, in momentul in care vei pasi in caminul tau, vei scapa instant de toate problemele cotidiene si te vei putea bucura de viata, de familie si de caldura oferita de propriul camin.

dormitor amenajat in stil scandinav

Sursa: Pinterest 

Simplitate

Cunoscut prin simplitate, la baza stilului scandinav stau forme organice, inspirate din natura, finisate natural, rotunjite.  Pentru a oferi o senzatie naturala si relaxanta, toate piese de mobilier din stilul scandinav se leaga usor intre ele si ofera o senzatie de continuitate.

Paleta cromatica a stilului scandinav este definita de culori neutre, pornind de la albul imaculat, la ivoire, si la nuante de gri sau chiar de bej. Toate aceste nuante sunt menite sa ofere o senzatie de spatiu si libertate. Deoarece anumite culori ne dau o stare de bine, energie, se pot adauga piese de decor sau mobilier in tonuri de galben, ocru, turcoaz sau chiar fuschia si verde fresh. Insa, nu folosi niciodata mai mult de doua nuante puternice.

paleta culori stilul scandinav

Sursa: Pinterest

Desi este definit prin simplitatea sa, in stilul scandinav nu lipsesc niciodata obiectele decorative. Opteaza pentru decoratiuni cat mai simple, in nuante neutre: rame foto din lemn, tablouri inspirate din natura, covorase din blana si perne decorative. Mai mult, deoarece scandinavii iubesc natura, acestia incearca sa o integreze cat mai mult si in propriul camin, astfel, din casele acestora nu vor lipsi niciodata plantele.

balcon amenajat in stilul scandinav cu plante decorative

Sursa: Pinterest

Confort

Pentru un confort sporit, din cauza temperaturilor neprietenoase din tarile scandinave, in acest stil se regasesc textile calduroase precum: bumbacul, blanuri, inul si lana. Cu siguranta avem cate ceva in comun. In sezonul rece, cand ne relaxam uitandu-ne la un film paturile calduroase fac parte din decor, sporind starea de bine.

dormitor amenajat in stil scandinav cu patura din blana

Sursa: Pinterest 

In stilul scandinav, lumina este foarte importanta. Din cauza lipsei de lumina naturala in lunile friguroase de iarna, in casele scandinave se regasesc multiple surse de iluminare, precum: lumanari, lampadare cu abajururi din panza sau din sticla, etc.

suport de lumanare in stil scandinav cu crengi de brad

Sursa: Pinterest

Functionalitate

Stilul scandinav este definit si prin functionalitate. Foarte des se pot intalni piese modulare, precum canapele multifuncionale, masute modulare. Majoritatea pieselor de mobilier scandinav au o latura ascunsa. Astfel, acestea se pot extinde usor pentru a se adapta tuturor nevoilor si vor ocupa un spatiu minim in locuinta ta, dar in acelasi timp, iti vor oferi un confort maxim. Cu alte cuvinte, mobilierul trebuie sa fie simplu, usor de intretinut si usor de manevrat.

Functionalitatea scandinava nu se refera doar la partea utila, ci si la cea estetica. Datorita modularitatii pieselor, acestea se vor putea transforma oricand intr-o “noua” piesa.

Amenajari din Sticla in Stilul Scandinav

Desi elementul de baza al stilului scandinav este lemnul, acesta poate fi combinat cu sticla sau chiar fier forjat. Poti opta pentru piese de mobilier sau decorative din sticla, precum: masute de cafea, etajere, vaze, etc. In plus, pentru a profita de fiecare raza de soare, lasa-ti caminul sa se inunde cu lumina naturala folosind usi sau chiar pereti din sticla.

amenajare interioara in stil scandinav dormitor cu pereti si usa din sticla

Sursa: Pinterest 

Ce parare ai despre acet stil? L-ai adopta in casa ta? Indiferent de tendine, lasa-ti amprenta personala in decorarea caminului tau, tendintele sunt menite doar sa te inspire si sa te indrume.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis