Scroll to top

Idei Inspirationale Pentru Amenajarea Diferitelor Incaperi din Locuinta


Transparent Design - ianuarie 30, 2018 - 0 comments

Fiecare incearca sa-si amenajeze locuinta dupa anumite criterii, stiluri, trenduri, dar chiar si asa sunt momente in care simti ca ai face o schimbare, sau iti dai seama ca anumite lucruri puteau fi facute altfel (de exemplu, sa profiti de un anumit colt din casa mai mult, mobila facuta pe alte dimensiuni, iar lista poate continua). Se intampla ca amenajarea initiala sa nu fie atat de practica pe cat ti-ai dori, iar aici intervine nevoia de schimbare, astfel incat sa nu simti ca te impedici de anumite obiecte in propria casa sau ai avea nevoie de mai mult loc de depozitare sau de ce nu, iti dai seama ca mobila mult dorita nu are culoarea practica.

In acest articol venim cu cateva idei inspirationale pentru amenajarea diferitelor incaperi din locuinta:

– Daca te-ai plictisit de mobila pe care o ai sau culoarea nu este una tocmai practica (se vad urmele, praful) poti folosi vopsea decorativa tip chalk paint (vopsea pe baza de apa, formata din pigmeti, cu aspect mat) sau poti imbraca dulapurile, sifonierul cu sticla, iar aceasta din urma va da senzatia de spatiu mai mare.

– Daca ai nevoie de piese de mobilier in plus, cum ar fi o masuta de cafea, de citit sau poate un birou la care sa lucrezi, poti lua in calcul varianta mobilierului din sticla. Unii l-ar numi nonconformist, altii fragil, in schimb acesta poate fi acea piesa de mobilier statement de care are nevoie locuinta ta.

masa dining din sticla (sursa Pinterest)

– Daca stai la casa si aveai de ceva vreme in plan modificarea scarii interioare si doresti sa abordezi un stil mai aparte, atunci balustrada din sticla, cat si treptele din sticla pot fi solutia perfecta. Vor da senzatia de incapere mai spatioasa si vor conferi un aspect modern si elegant.

– O alta propunere face referire la podele. O abordare indrazneata implica pardoseala din sticla, ce poate conferi spatiului un aer de nou, senzatia de mai mult spatiu, iar in ceea ce privesc culorile, imaginatia si creativitatea isi intra in rol.

pardoseala din sticla

– O problema des intalnita de doamne si domnisoare este acel loc al lor in dormitor, o masa de toaleta. De cele mai multe ori, cand se ajunge la amenajarea dormitorului, atentia este canalizata asupra culorilor, a patului, a saltelei si cu siguranta, masa de toaleta este, de obicei, lasata la urma. O alternativa, in acest sens, poate fi renuntarea la una dintre noptiere si in acel spatiu amenajata o masa de toaleta. Si sa nu uitam de oglinda cu becuri supradimensionate!

masa de toaleta cu perete din sticla (sursa Pinterest)

Peretii, fie ai camerelor sau din hol sunt lasati goi de cele mai multe ori. Ramele foto, colajele de fotografii sau de ce nu o oglinda cu o rama aparte pot fi solutii simple, elegante ce vor inveseli locuinta si vor inlatura senzatia de monotonie.

– Sa nu uitam de elementele simple, dar de efect si totodata utile ce pot infrumuseta locuinta si o scot din monotonie. Din aceasta categorie merita mentionat taburetul puf care poate fi folosit ca si taburet, sau masuta este practic si usor de mutat. Daca perdelele nu iti mai sunt pe plac sau este momentul sa faci o schimbare si nu stii catre ce sa te indrepti, o recomandare in acest sens sunt storurile romane.

Spor in tot ce faceti si speram ca ideile noastre sa vina la fix si sa va inspire. Iar daca amenajarea cu sticla este pe lista voastra, puteti apela cu increde la fabrica noasra de sticla.

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis