Scroll to top

Metode de personalizare a sticlei


Transparent Design - octombrie 29, 2021 - 0 comments

Designul personalizat al sticlei poate oferi proiectului de amenajare o senzatie de unicitate, calitate si personalitate. Noile tehnologii de personalizare a sticlei pot permite transformarea acesteia intr-un adevarat obiect de arta, fie ca este vorba despre o piesa de mobilier, o usa din sticla, o cabina de dus sau chiar un perete. Prin personalizarea sticlei vei putea alege oricand un design care sa te te reprezinte in totalitate. In urmatoarele randuri iti vom prezenta ce metode de personalizare a sticlei exista in momentul actual pe piata: 

servicii personalizare sticla

Taierea Sticlei

Taierea sticlei reprezinta primul proces de prelucrare a sticlei. Totodata, taierea sticlei poate fi considerata si un proces de personalizare a acesteia. Taierea se poate face la dimensiuni custom, in functie de necesitatea clientului si in plus, in special prin folosirea noii tehnologii water-jet, se pot realiza decupaje ale sticlei. De exemplu, se pot taia si personaliza intr-o multitudine de feluri, oglinzi, atat pentru casa ta, dar si pentru un spatiu de birouri, HORECA sau industria de wellness.

sticla vopsita taiata water jet

Prelucrarea sticla CNC

Prelucrarea sticlei la CNC presupune efectuarea decupajelor in sticla. Aceste centre de prelucrare cu comanda numerica in coordonate pot efectua automat taierea, prelucrarea cantului, gaurirea, decuparea, precum si gravarea sticlei. Prelucrarea sticlei la CNC este recomandata indeosebi pentru sticla destinata mobilierului, dar si a blaturilor, treptelor, balustradelor, usilor, acestea putand avea forme si decupaje complexe ce necesita precizie si acuratete deosebita.

sticla emailata

Emailarea Sticlei

Emailarea sticlei de obtine prin aplicarea uniforma (de regula cu ajutorul unor echipamente specifice) a unei vopsele ceramice speciale, urmata de procesul de securizare. In acest fel,  stratul de vopsea se uniformizeaza, isi creste rezistenta in timp si se asigura stabilitate garantata culorii. Datorita procesului tehnologic de emailare, sticla poate fi utilizata atat in amenajari interioare, cat si in aplicatii exterioare devenind un element tot mai des utilizat de arhitecti si designeri. 

In situatia in care se doreste personalizarea cu diverse modele, acest procesul de personalizare se poate realiza cu site serigrafice. Sticla emailata se utilizeaza indeosebi pentru fatadele exterioare ale cladirilor, balustrade, placarea peretilor interiori si pentru pereti si usi din sticla.

sticla emailata

Sablarea Sticlei

Procesul de sablare a sticlei consta in “matuirea” acesteia, reprezentand o metoda de realizare a unor imagini discrete sau crearea de modele cu efecte spectaculoase ce imita gheata, precum si pentru a obstructiona vizibilitatea directa in incapere. 

compartimentare sticla sablata

Sticla sablata a aparut din dorinta de a beneficia de avantajele oferite de amenajarile din sticla, dar totodata de a oferi anumitor incaperi confidentialitatea necesara, pe care sticla plana transparenta nu o ofera. Sablarea poate fi atat uniforma, cat si cu model. Sablarea sticlei se poate obtine prin mai multe metode: 

Sablarea mecanica

Prin acest procedeu sticla este matuita prin propulsarea cu o viteza mare a particulelor fine de nisip pe suprafata sticlei. Prin sablarea mecanica se obtin sticle ornamentale cu modele simple, precum cele geografice sau florale. 

Sablarea chimica

Prin folosirea acizilor pe suprafata sticlei. Acest fel de sablare reda un produs final cu un aspect fin si omogen – sticla MATELUX -, sticla sablata chimic fiind adeseori folosita la compartimentari de sticla, nu numai datorita aspectului estetic, ci si pentru ca sticla poate fi securizata si laminata.

Folie autoadeziva 

Se pot obtine modele complexe cu ajutorul masinilor cutter-ploter, iar avantajul este ca geamul colantat este mai usor de intretinut si nu se pateaza ca cel sablat mecanic. De aceea, este des utilizat in cazul partitiilor din sticla tip „office”, putand fi aplicat la fata locului partial sau pe toata suprafata peretelui.

Sticla laminata cu folie mata la interior

Aceasta se foloseste in locul geamului sablat mecanic, deoarece este lucios pe ambele parti si mult mai usor de intretinut datorita eliminarii riscului de patare in timp a sablajului. Poate fi utilizat atat la compartimentari, dar si la balustrade, trepte si pardoseli.

Sticla sablata este folosita deseori pentru pereti si compartimentari cu sticla, balustrade, trepte si pardoseli din sticla, cabine de dus, precum si plafoane, mobilier si obiecte promotionale personalizate.

Sticla Printata

Una dintre cele mai recente inovatii in ceea ce priveste designul de sticla personalizata este sticla imprimata. Sticla printata digital este o metoda moderna de a personaliza sticla folosita in amenajari care poate imbogati modalitatile de utilizare ale sticlei, creand idei de amenajare estetice si functionale, atat in proiectele de design interior, cat si in cele de exterior.

sticla printata ceramic

Acest proces se bazeaza pe cerneluri speciale pe baza de ceramica, acestea putand reproduce cu acuratete maxima, atat fotografii, grafica vectoriala, cat si motive grafice, iar redarea intensitatii culorilor pe sticla fiind maxima. 

Mai mult, atat transparenta, cat si nivelurile de transluciditate si opacitate, dar si alegerea culorilor si rezolutia imaginii pot fi controlate cu precizie datorita acestei noi tehnologii. 

Sticla printata ceramic poate fi utilizata atat la interior, cat si la exterior, cu precadere pentru usi din sticla, pereti, placari cu sticla, cabine de dus la comanda, balustrade, dar si blaturi de bucatarie si mobila din sticla.

Daca esti in cautarea unui serviciu de personalizare a sticlei, fabrica noastra de sticla iti pune la dispozitie personal calificat, echipamente si tehnologii de ultima generatie. Contacteaza-ne astazi pentru mai multe detalii. 

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce isi propune inca din 2015 sa impuna pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea cu strictete a termenelor de productie si montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticla plana din Romania, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla si print ceramic, laminare sticla si securizare sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis