Scroll to top

Placarea peretilor cu sticla


Transparent Design - februarie 27, 2021 - 0 comments

Placarea peretilor cu sticla reprezinta o modalitate moderna si ingenioasa de a inlocui clasica faianta sau chiar banalul lavabil. Noile tehnologii permit o personalizare completa a placilor, astfel, pentru a se mula complet nevoilor si ideilor tale de design, poti opta fie pentru sticla colorata, conform paletarului RAL, fie pentru sticla printata ceramic. Daca ai in plan un astfel de proiect, articolul urmator te va ajuta sa intelegi avantajele placarii cu sticla, precum si metodele de personalizare.

De ce placarea cu sticla?

Desi sticla este considerata fragila, in realitate, datorita noilor metode de procesare, sticla a devenit un material pretabil atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare, fiind deseori prima optiune pentru designerii de amenajari. Iar din motive de siguranta, cat si pentru a oferi o rezistenta sporita in timp, au fost inventate doua dintre cele mai folosite tipuri de sticla: sticla laminata si sticla securizata. Ambele variante au o metoda de obtinere, cat si o compozitie diferita, astfel, acestea au avantaje diferite, precum si moduri de utilizari diferite. In functie de necesitate, se va alege sticla potrivita, fie securizata, fie laminata, fie o combinatie intre cele doua. Pentru mai multe detalii legate de diferentele dintre cele doua tipuri de sticla, te invitam sa citesti acest articol.

In ce incaperi se poate opta pentru placarea peretilor cu sticla?

Deoarece sticla are numeroase avantaje, placarea peretilor cu un astfel de material este posibila in orice incapre din locuinta ta (fie bai, bucatarii, zona de zi, zona de noapte, etc.). In plus, placarea se poate face si in zone cu trafic intens din interiorul spatiilor comerciale si cladirilor de birouri (receptii, holuri, baruri,etc.).

Tendinte in Designul Interior in 2021 perete printat cu cerneala ceramica

Care sunt principalele avantaje ale placarii cu sticla?

Nu este de mirare faptul ca sticla este unul dintre materialele preferate ale arhitectilor si a designerilor de interior. La fel ca in cazul altor tipuri de amenajari cu sticla, placarea peretiilor cu sticla vine cu o serie larga de avantaje. Pe langa atributele strict decorative, printre avantajele placarii cu sticla colorata se numara:

  • Sticla nu se pateaza, in plus, este foarte usor de curatat si, prin urmare, foarte igienica. Bacteriile si virusii pot fi indepartati cu usurinta prin folosirea unor solutii speciale. Acesta se curata mult mai usor decat peretii normali, fie lavabili, fie placati cu lambriu sau piatra.
  • Peretii placati cu sticla nu se vor deforma in timp, iar daca se opteaza pentru sticla colorata sau printata ceramic, acestia nu isi vor pierde culoarea.
  • Sticla nu absoarbe umiditatea, astfel, se pot placa cu usurinta peretii din zonele cu umiditate crescuta (bai).
  • Sticla nu retine mirosuri.
  • Sticla este rezistenta atat la temperaturi scazute, cat si foarte ridicate.
  • Placile de sticla se monteaza usor, au un numar redus de rosturi si nu necesita chituire.
  • Peretii pot fi placati cu sticla de diverse grosimi intre 4-10 mm (sticla securizata in cazul in care exista multiple decupaje si gauri).
  • Placarea peretilor cu sticla ofera posibilitati de personalizare multiple, pretabile la orice gusturi si tendinte in design interior.

Care sunt principalele metode de personalizare ale placarii cu sticla?

Placile de sticla se pot mula perfect ideilor tale de amenajari interioare, principalul avantaj al acestora fiind posibilitatile multiple de personalizare.

Sticla printata ceramic

Datorita tehnologiei de imprimare avansata, sticla printata digital a intrat relativ recent in domeniul amenajarilor interioare si exterioare. Aceasta tehnica de personalizare poate imbogati modalitatile de utilizare ale sticlei, creand idei de amenajare estetice si functionale, atat in proiectele de design interior, cat si in cele de exterior. Imprimarea digitala cu cerneluri speciale pe baza de ceramica este o noua tehnologie creata special pentru imprimarea sticlei. Principalele avantaje ale sticlei printate ceramic sunt: rezistenta sporita in timp si pastrarea calitatii si claritatii culorilor, imaginea pastrandu-si chiar si cele mai mici detalii in timp. Mai mult, sticla printata cu cerneluri ceramice poate reproduce cu acuratete maxima atat fotografii, grafica vectoriala, cat si motive grafice, redarea intensitatii culorilor pe sticla fiind maxima. Afla mai multe despre metoda de personalizare prin printul ceramic in acest articol, precum si detalii despre utilajul VITRO JET FS8 (TECGLASS SPANIA) pe care il folosim la Transparent Design pentru imprimarea digitala.

Emailarea sticlei

Procesul de emailarea a sticlei are ca finalitate obtinerea sticlei vopsite/colorate. Acest proces consta in aplicarea uniforma a unei vopsele ceramice speciale, urmata imediat de procesul de securizare al sticlei, stratul de vopsea aplicat devenind astfel mult mai rezistent si uniform. La Transparent Design ne bazam pe linia profesionala de vopsire sticla ROLLMAC MULTIGLASS 2600/3 alcatuita dintr-un ROLLER pentru aplicarea vopselei impreuna cu un cuptor de uscare ce contribuie la cresterea productivitatii, respectiv executia a cca. 60 mp sticla colorata/ora.

Daca ai in vedere placarea peretilor cu sticla, dar si orice alt proiect de amenajari interioare sau exterioare cu sticla, specialistii nostri de la Transparent Design iti stau oricand la dispozitie cu sfaturi utilie si creative.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis