Scroll to top

Placari cu Sticla Colorata – Design, Idei, Avantaje


Transparent Design - mai 5, 2016 - 0 comments

Placarile cu sticla colorata reprezinta noul trend in domeniul constructiilor si amenajarilor interioare,atat in spatii rezidentiale (in principiu in bucatarii si bai), cat si in cele comerciale (birouri, mall-uri etc.).

Ca in cazul tuturor amenajarilor din sticla, si prin placarea cu sticla colorata beneficiezi de avantajele universale ale sticlei: nu se pateaza,  se curata mult mai usor  ca peretii normali si este versatila. Nu degeaba este unuldintre materialele preferate ale arhitectilor.

Placare sticla pentru o locuinta de poveste

Alegerea sticlei in locul faiantei din bucatarie este influentata in mare masura de cost, existand atat oferta cat si cerere mare pentru faianta, implicit si preturile sunt mai mici pentru aceastacomparativ cu placarile cu perete sticla printatasticla. Desigur, trebuie subliniat faptul ca investitia in placari sticla depinde in mare masura de dimensiunea sticlei, felul sticlei (sticla ultraclear este putin mai scumpa, dar si reda culorile mai bine in cazul sticlei vopsite) si de elemente de personalizare (sticla printata este mai costisitoare decat sticla vopsita cu o singura culoare).

Desi costul faiantei reprezinta uneori un avantaj pentru aceasta, cu siguranta sunteti familiarizati cu dezavantajul folosirii faiantei in zone de gatit, si anume uleiul si reziduurile se acumuleaza  in rosturi, fiind foarte greu de indepartat, astfel, cu timpul rosturile pot deveni inestetice. Aceasta problema nu se regaseste in cazul placarii cu sticla datorita lipsei rosturilor. In timp ce pentru unii avantajul principal a sticlei vopsite/printate este faptul ca este usor de intretinut, altora le convin optiunile nelimitate de personalizare. Din punct de vedere estetic, totul depinde de creativitatea fiecaruia: in timp ce vopsirea sticlei se face in gama de culori din paletarul RAL, sticla printata poate fi creata folosind orice imagine de rezolutie inalta (300dpi). In astfel de cazuri, vopsirea/imprimarea se face pe spatele sticlei, astfel se asigura ca imaginea/culoarea este protejata de caldura, ulei sau reziduuri, si va fi mentinuta neschimbata timp indelungat.

oglinzi mari si pereti placate cu sticla colorataDesi in ultimul timp placarea cu sticla este de cele mai multe ori folosita in cadrul bucatariilor, se pot placa cu sticla si peretii bailor. Ca si in cazul bucatariei, placarea cu sticla fiind unitara, nu mai trebuie avuta grija rosturilor, si prin urmare se elimina si rosturile neregulate care sunt inestetice din punct de vedere vizual. In plus, adezivul special folosit pentru aplicarea sticlei este mai rezistent la mucegai decat chiturile pentru rosturile faiantei, iar sticla nefiind un material poros(cum e faianta), este mult mai usor de curatat de pete si urme de stropi. Prin urmare o baie placata cu sticla este mai igienica decat una cu faianta. Astfel, pe langa aspectul practic, placarea cu sticla colorata si/sau sticla imprimata a bailor ofera o eleganta unica oricarei bai moderne, iar decorarea cu culori vibrante sau subtile (sau o combinatie a acestora) va fi cu siguranta de efect. Imaginatia si creativitatea este singura limita, iar daca aveti unele indoieli (daca sa folositi o culoare mai indrazneata sau nu?) specialistii in design interior va sfatuiesc sa indrazniti cat mai mult.

Placare sticla pentru spatii comerciale elegante

compartimentare sticla sablataIn cazul spatiilor comerciale, sticla nu este numai folosita pentru fatade impresionante sau compartimentari practice, ci si pentru a placa peretii, ceea ce reda spatiului o eleganta desavarsita.

Sticla colorata este folosita in special in zonele comune de trafic ( precum peretii de la toaleta, zona lifturilor, holurile , etc), insa nu exista limite  in acest sens – orice perete poate fi placat cu sticla, indiferent daca vorbim de spatii de birouri, mall-uri, hoteluri, restaurante sibucatarii profesionale, cabinete medicale/stomatologice si asa mai departe. In plus, placarea cu sticla colorata combinata cu pereti din sticla creaza o atmosfera  sofisticata, care va avea un impact pozitiv si de durata asupra oricarui brand.

Table din sticla colorata

tabla din sticla colorataSticla vopsita se foloseste din ce in ce mai des si in locul tablelor clasice, in principal datorita inlocuirii cretei de scris cu markere. Datorita designului deosebit poate fi utilizata si ca element de decor, sticla putand fi vopsita in orice culoare RAL. Tablele din sticla vopsita pot fi utilizate atat in cladiri de tip office, dar si in scoli, deoarece sticla poate fi securizata, iar colturile rotunjite asigura utilizarea acestora in conditii de maxima siguranta.

Iti place ideea? Vezi mai multe exemple in galeria de poze!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis