Scroll to top

Principalele avantaje ale peretilor din sticla


Transparent Design - ianuarie 31, 2022 - 0 comments

avantaje pereti din sticla

Sursa: Pinterest

O alternativa moderna la clasicii pereti din caramida, BCA sau lemn, o reprezinta peretii din sticla. Utilizarea peretilor din sticla atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare va fi solutia ideala pentru crearea unui spatiu practic, contemporan si modern, care va acorda personalitatea necesara oricarei incaperi, fie el rezidential, fie comercial sau de birouri. 

Daca intr-un articol anterior am discutat despre modurile in care peretii din sticla pot fi integrati in amenajarile interioare, dar si exterioare, in randurile urmatoare iti vom prezenta principalele avantaje ale peretilor din sticla pentru a putea face cea mai buna alegere pentru proiectul tau. 

Care sunt principalele avantaje ale peretilor din sticla?

  • ESTETIC. Cel mai des intalnit motiv pentru folosirea peretilor de sticla in amenajari este farmecul aparte oferit, din punct de vedere estetic. Peretii din sticla amplasati fie la exterior, fie la interior, aduc un aer modern, contemporan. 
avantaje pereti din sticla

Sursa: Pinterest

  • LUMINOZITATE. Peretii din sticla au rolul de a lasa lumina naturala sa patrunda in incaperi, astfel, acestea devenind mult mai luminoase, mai spatioase. Pe termen lung, lumina naturala poate ajuta la economisirea banilor pentru facturile de energie electrica, iar in plus, ofera multiple alte beneficii: ajuta la stimularea productivitatii si a starii de spirit, creeaza un mediu propice pentru un ciclu de somn mai bun, poate creste nivelul de serotonina din organism si ajuta organismul la producerea vitaminei D.
avantaje pereti din sticla

Sursa: Pinterest 

  • FUNCTIONALITATE. Pe langa avantajele oferite din punct de vedere estetic, peretii din sticla au si numeroase avantaje functionale. Datorita conductivitatii termice reduse ofera o buna protectie impotriva excesului de caldura si frig. In plus, peretii din sticla pot fi folositi ca un truc pentru a deschide si a extinde vizual spatiul, de aceea, designerii de interior aleg aceasta solutie in mod frecvent pentru diferite spatii rezidentiale sau de birouri.
  • FLEXIBILITATE.  Peretii din sticla ofera flexibilitate privind extinderea spatiului util. Acestia pot fi folositi pentru contopirea spatiului exterior sau pentru impartirea unui spatiului interior. Spre exemplu, intr-o garsoniera, prin utilizarea peretiilor din sticla poti separa spatiul de zi, de cel de noapte. Cu cat ai la dispozitie mai mult spatiu cu atat poti gandi modalitati creative pentru a utiliza peretii din sticla.
avantaje pereti din sticla

Sursa: Pinterest 

  • ANTIFOC. Desi considerata des un material fragil, in realitate, datorita noilor tehnologii, sticla a devenit mai sigura, mai rezistenta, mai flexibila, putand asigura chiar si protectie impotriva incendiilor. Prin folosirea sticlei termorezistente, pericole ca focul, fumul, precum si gazele emise sa se raspandeasca in caz de incendiu sunt diminuate. 
  • CONFORT FONIC. Contrar asteptarilor, prin folosirea a doua foi de sticla groasa, peretii din sticla pot oferi un confort fonic sporit, o functionalitate extrem de utila in aceasta perioada in care se lucreaza mai mult de acasa.
  • REZISTENTA-Ce se intampla daca se sparge? Este sigura? Cum se poate intretine?” Sunt cateva intrebari pe care probabil ti le pui atunci cand vine vorba de sticla in amenajari. Gratie noilor tehnologii inovative, sticla a devenit unul dintre cele mai cautate materiale datorita rezistentei sporite in timp. Pentru a oferi un grad ridicat de durabilitate, in amenajari sunt folosite sticla laminata si sticla securizata. Ambele variante au o metoda de obtinere, cat si o compozitie diferita, astfel, acestea au avantaje diferite, precum si moduri de utilizari diferite. In functie de necesitate, se va alege sticla potrivita, fie securizata, fie laminata, fie o combinatie intre cele doua. Citeste articolul urmator daca iti doresti sa aflii mai multe detalii despre cele doua tipuri de sticla. 
  • PERSONALIZARE. Sticla este un material foarte versatil, astfel, chiar si peretii din sticla pot fi usor personalizati, se poate opta pentru sticla curbata, sticla colorata sau sablata. Daca esti curios de ce metode de personalizare dispunem la Transparent Design, te invitam sa citesti articolul urmator
avantaje pereti din sticla

Sursa: Pinterest

  • APROAPE DE NATURA. Prin folosirea peretilor din sticla la exterior, te poti apropria mai mult de natura. Spre exemplu, poti opta pentru pereti pliabili pentru a conecta zona de zi de gradina sau de terasa, peretii de sticla dovedindu-se o alegere extrem de inspirata daca locuiesti la casa sau daca ai de gand sa-ti construiesti o casa si nu stii ce sa alegi pentru un design modern si un grad inalt de functionalitate.
avantaje pereti din sticla

Sursa: Pinterest

Daca iti doresti o astfel de amenajare in care sa utilizezi pereti de sticla, poti apela cu increde la fabrica noastra de sticla si visul tau va deveni realitate. Orice idee ai avea, echipa noastra o va pune in practica. 

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat romanesc ce isi propune inca din 2015 sa impuna pe piata sticlei din Romania o alta abordare a relatiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor si respectarea cu strictete a termenelor de productie si montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticla plana din Romania, executand intreaga gama de prelucrari cu utilaje proprii: taiere sticla, prelucrare sticla CNC, emailare sticla si print ceramic, laminare sticla si securizare sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis