Scroll to top

Sticla Colorata in Amenajari Interioare si Exterioare


Transparent Design - martie 19, 2019 - 0 comments

Sticla colorata reprezinta o varianta moderna, inovativa si indrazneata pentru amenajarea locuintei sau chiar a cladirilor de birouri si a spatiilor comerciale sau rezidentiale. Sticla ofera posibilitati nelimitate de personalizare si este disponibila intr-o varietate mare de culori, iar taiarea acesteia se poate face la orice dimensiune, chiar si pe dimensiunile faiantei.

Cladire cu fatada din sticla colorata

Sursa: Pinterest

Avantajele sticlei colorate

Care sunt avantajele sticlei colorate? Pe langa nota de eleganta oferita de luciul specific, sticla poate fi curatata cu usurinta. Spre deosebire de clasica faianta, in cazul placarii cu sticla, nu mai este nevoie de rosturi. Mai mult, in timp ce faianta trebuie amplasata bucata cu bucata, in cazul sticlei, datorita faptului ca taierea acesteia se poate face la orice dimensiune, aceasta poate fi produsa dintr-o singura bucata.

Cum se produce sticla colorata?

Sticla colorata se poate realiza la comanda, folosindu-se sistemul de culori RAL, un sistem care permite alegerea si comunicarea exacta a culorilor selectate in procesul de productie. Pentru fidelitatea culorii alese se recomanda alegerea unei sticle ‘ultraclear’. Aceasta are un continut redus de fier, astfel atenuand-se nuanta verzuie a geamului obisnuit care afecteaza, in special, aspectul culorilor deschise. In functie de amplasarea placilor, grosimea sticlei poate varia intre 4mm si 25mm. Sticla colorata poate fi rezistenta la caldura si cu o duritate crescuta, inainte de securizare si vopsire realizandu-se decupajele si gaurile necesare prizelor, aplicelor sau robinetilor existenti pe perete.

Emailarea si serigrafierea sticlei

Datorita proprietatilor obtinute prin procesul tehnologic, pentru amenajari exterioare, este recomandata utilizarea sticlei emailate/ serigrafiate. Aceasta se obtine prin aplicarea uniforma a unei vopsele ceramice speciale, urmata de procesul de securizare. Astfel, stratul de vopsea se uniformizeaza si isi sporeste rezistenta in timp. In cazul in care se doreste personalizarea cu diverse modele, procesul de personalizare se poate realiza cu site serigrafice.

Cladire placata cu sticla emailata colorata

Sursa: Pinterest

 

Placarea cu sticla colorata a peretilor

Iti doresti o amenajare excentrica? Scapa de monotonie! Prin placarea cu sticla colorata a peretilor din casa, poti renunta la traditionala vopsea lavabila, aceasta metoda putand fi folosita atat in interiorul, cat si in exteriorul casei.

Placa din sticla verde in bucatarie

Sursa: Pinterest

Usi din sticla colorata

Pentru amenajarea spatiului intr-un stil original, modern si futurist, poti opta pentru usi din sticla colorata. Acestea pot fi atat usi batante, glisante, cat si pe toc de aluminiu.  Usile din sticla colorata pot oferi o pata de culoare in caminul tau, cat si in cladiri de birouri si in spatii comerciale.

Usa din sticla mov

Sursa: Pinterest

Sticla colorata in bucataria ta

Bucataria nu mai este considerata un simplu spatiu pentru gatit, in ultimii ani, aceasta devenind o adevarata opera de arta. Te-ai intrebat cum poti folosi sticla colorata in bucatarie? Pentru a da o nota de modernism, in bucatarie, sticla colorata poate fi folosita cu succes pentru a inlocui traditionala faianta sau chiar blaturile. Intr-un articol anterior, ti-am prezentat 7 ponturi pentru amenajarea bucatariei cu sticla colorata. Sunt numeroase zone in care se poate utiliza placarea cu sticla colorata, insa cea mai cautata este placarea zonei dintre dulapurile superioare si cele inferioare.

Bucatarie placa cu sticla colorata turcoaz

Sursa: Pinterest

Sticla colorata pentru o oaza colorata

Transforma-ti baia intr-o oaza colorata. Placarea peretilor cu sticla colorata sau chiar imprimata, va oferi un aspect unic si modern baii tale. Poti opta dintre o mare varietate de culori sau le poti chiar combina, astfel, aspectul vizual va fi, cu siguranta, unul de efect.

Te-ai intrebat vreodata care sunt avantajele placarii cu sticla colorata in baie? Deoarece placarea cu sticla este unitara, nu vei mai intampina probleme cu rosturile neregulate si inestetice. Mai mult, fata de chiturile folosite pentru rosturile faiantei, adezivul utilizat in cazul placarii cu sticla, este mult mai rezistent la mucegai. Daca nu te-am convins, un alt avantaj al placarii cu sticla este curatarea usoara a petelor si a urmelor de stropi.

placari cu sticla colorata - pereti baie

Tie care varianta iti place cel mai mult? Contacteaza-ne sa discutam cum te putem ajuta sa creezi un spatiu uimitor.

 

 

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis