Scroll to top

Sticla printata ceramic – noul trend in amenajari


Transparent Design - februarie 20, 2020 - 0 comments

Sticla printata digital a intrat in domeniul amenajarilor interioare si exterioare relativ recent datorita tehnologiei de imprimare avansata. Printul digital este o metoda moderna de a personaliza sticla folosita in amenajari care poate imbogati modalitatile de utilizare ale sticlei, creand idei de amenajare estetice si functionale, atat in proiectele de design interior, cat si in cele de exterior.

sticla printata ceramic VITRO JET FS8 TECGLASS SPANIA

Ce este sticla printata ceramic?

 Printarea digitala folosind cerneluri speciale pe baza de ceramica este o noua tehnologie creata special pentru imprimarea sticlei. Sticla printata ceramic poate aduce un plus de creativitate si personalitate in orice spatiu, fie rezidential sau chiar comercial. In plus, sticla printata ceramic va avea o rezistenta sporita si nu va pierde calitatea culorilor, imaginea pastrandu-si chiar si cele mai mici detalii in timp.

Sticla printata cu cerneluri ceramice poate reproduce cu acuratete maxima atat fotografii, grafica vectoriala, cat si motive grafice, redarea intensitatii culorilor pe sticla fiind maxima. Mai mult, atat transparenta, cat si nivelurile de transluciditate si opacitate, dar si alegerea culorilor si rezolutia imaginii pot fi controlate cu precizie datorita acestei noi tehnologii. 

Beneficiile printului ceramic pe sticla

Printul ceramic pe sticla are o rezistenta sporita a culorilor in timp, aceasta tehnologie putand fi folosita atat la amenajarile interioare, cat si exterioare, aceasta fiind unica metoda pentru printul exterior. Printul pe sticla ofera o rezistenta sporita la zgarieturi, raze UV, umezeala sau diferente de temperatura, comparativ cu autocolantul care pierde rapid stralucirea si intensitatea culorilor. 

In plus, printarea digitala a sticlei permite reproducerea oricarui tip de imagine cu rezolutie ridicata, si la dimensiuni mari. Imaginea se imparte pe mai multe panouri de sticla de diverse dimensiuni sau forme, acoperind astfel orice dimensiune sau spatiu. 

sticla printata ceramic digital

Sursa: pinterest.com

Utilizarea printului pe sticla in amenajarile interioare si exterioare

Deoarece sticla printata ceramic poate fi utilizata atat la exterior, cat si la interior, aplicabilitatea acesteia in amenajari poate fi diversa. Printre modurile in care poate fi utilizata sticla printata, se numara:

–         Usi din sticla;

–         Pereti din sticla;

–         Panouri si cabine de dus din sticla;

–         Placari cu sticla;

–         Balustrade din sticla;

–         Blaturi de bucatarie sau mobilier sticla, etc.

sticla printata ceramic

Sursa: pinterest.com

Transparent Design a introdus recent masinaria de print pe sticla VITRO JET FS8 marca TECGLASS SPANIA cu dimensiuni JUMBO 6000X3000 MM, acesta fiind singurul utilaj din tara ca marime si tehnologie. Printre caracteristicile acestui utililaj se numara: 

  • 16 capete de print VARIABLE DROP SIZE (VDS) –  permite utilajalui adaptarea fluxului de cerneala (7 nivele) in functie de gradul ridicat de opacitate (tipic pentru modele) sau de rezolutia inalta a imaginii. 
  • 16.000 duze
  • Rezolutie maxima: 1440 dpi
  • Sistem de uscare automata – permite uscarea sticlei simultan cu imprimarea, reducand astfel timpul de productie.  

partitie cu sticla printata ceramic

Sursa: tecglassdigital.com

Speram ca aceste informatii iti sunt de ajutor, iar daca mai ai si alte intrebari referitoare la printul pe sticla, apeleaza cu incredere la fabrica noastra de sticla, unde personalul nostru iti va oferi raspunsurile de care ai nevoie.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis