Sticla sablata a aparut din dorinta de a beneficia de avantajele oferite de amenajarile din sticla, dar totodata de a oferi anumitor incaperi confidentialitatea necesara, pe care sticla plana transparenta nu o ofera.
Avantajele sticlei sablate
Cum am mentionat si anterior, ofera mai multa intimitate decat sticla transparenta, difuzand luminozitatea si reducand lumina excesiva.In plus, fiind o sticla opaca, sticla sablata confera mai multa caldura incaperii decat sticla transparenta.
Din punct de vedete estetic poate fi folosita in multe elemente decorative, de exemplu pot fi create partitii de sticla inedite cu modele variate, totul depinzand de creativitatea arhitectului sau a designerului de interior.
Sticla sablata este folosita atat in cadrul locuintelor cat si al birourilor si spatiilor comerciale. In locuinte este folosita in special datorita versatilitatii pe care o ofera, fiind potrivita oricarui stil si decor, iar in cadrul birourilor sticla sablata ofera un aspect profesional impresionant potrivit unui mediu contemporan, si totodata conferind un sentiment de deschidere si confidentialitate. Aditional, sticla sablata poate fi personalizata cu sigle si/sau moto-uri.
Din punct de vedere estetic este important de mentionat si faptul ca sticla sablata poate avea un efect de la mat usor, pana la mat intens, alegerea fiind in totalitatea clientului.
Procedeele de obtinere a sticlei sablate
Sticla sablata (sau efectul de sticla sablata) se poate obtine prin mai multe procedee, fiecare proces venind cu cateva avantaje si dezavantaje.
- Sablarea mecanica este prima tehnologie folosita pentru a obtine sticla cu aspect ’inghetat’. Prin acest procedeu sticla este matuita prin propulsarea cu o viteza mare a particulelor fine de nisip pe suprafata
sticlei. Prin sablarea mecanica se obtin sticle ornamentale cu modele simple, precum cele geografice sau florale. Geamul sablat mecanic este mai sensibil in exploatare (se pateaza mai usor) si se poate proteja anti pata daca este tratat cu o solutie speciala in acest scop.
- Sablarea chimica este facuta prin folosirea acizilor pe suprafata sticlei. Acest fel de sablare reda un produs final cu un aspect fin si omogen – sticla MATELUX -, sticla sablata chimic fiind adeseori folosita la compartimentari de sticla, nu numai datorita aspectului estetic, ci si pentru ca sticla poate fi securizata si laminata.
- O alta metoda pentru a obtine sticla cu aspect inghetat, este folosirea foliei autoadezive ce imita sablajul. Se pot obtine modele complexe cu ajutorul masinilor cutter-ploter, iar avantajul este ca geamul colantat este mai usor de intretinut si nu se pateaza ca cel sablat mecanic. De aceea, este des utilizat in cazul partitiilor din sticla tip „office”, putand fi aplicat la fata locului partial sau pe toata suprafata peretelui.
- Aditional noi va propunem si sticla laminata cu folie mata la interior in locul geamului sablat mecanic, deoarece este lucios pe ambele parti si mult mai usor de intretinut datorita eliminarii riscului de patare in timp a sablajului. Poate fi utilizat atat la compartimentari, dar si la balustrade, trepte si pardoseli.
Amenajari din sticla sablata
Sticla sablata poate fi folosita pentru a obtine amenajari din sticla inedite:
– Pereti si compartimentari cu sticla
– Balustrade din sticla
– Trepte si pardoseli din sticla
– Usi de sticla
– Cabine de dus la comanda
– Plafoane din sticla
– Mobilier din sticla
– Obiecte promotionale personalizate
Aveti intrebari despre sticla sablata sau vreti sa cereti o oferta de pret pentru sablare sticla? Contactati-ne!