Scroll to top

Sticla – un material fara precedent in Amenajarile Interioare si Exterioare


Transparent Design - martie 24, 2020 - 0 comments

Desi sticla este considerata un material dificil, in realitate acesta este un material adaptabil, in special in amenajarile interioare, dar si in cele exterioare. Sticla a devenit recent un material foarte durabil datorita noilor tehnologii de prelucrare tehnica si echipamentelor de ultima generatie. Astfel, sticla a fost transformata intr-un material foarte permisiv pentru diferite tipuri de amenajari. 

Sticla - un material fara precedent in Amenajarile Interioare si Exterioare

Sursa: Unsplah

Care sunt principalele beneficii ale sticlei in amenajarile interioare?

Datorita numeroaselor sale beneficii, nu este de mirare faptul ca designerii de amenajari interioare apeleaza frecvent la acest tip material. Stiind sa lucreze cu instalatii arhitecturale din sticla, designerii au abilitatea de a crea o armonie intre conceptele lor si vitrajul de care dispun. Daca esti un pasionat al amenajarilor interioare, iata principalele beneficii oferite de sticla:

Spatiul interior conectat cu cel exterior

Potentialul de a amenaja spatiul interior prin intermediul sticlei este unul nesfarsit. Sticla faciliteaza conexiunea dintre spatiul interior si cel exterior. Aceasta caracteristica este una imbatabila pentru persoanele care isi doresc sa sporeasca aspectele spatiale in interiorul caminului. 

beneficii sticla in amenajarile interioare

Sursa: Unsplah

Lasa lumina naturala sa patrunda 

Specialistii in design interior pun mare pret pe lumina naturala. In primul rand, lumina naturala este benefica pentru sanatate, aceasta te ajuta atat sa iti reglezi ceasul intern al organismului, creste nivelul de serotonina din organism, dar si ajuta organismul sa produca vitamina D. Pe langa beneficiile legate de sanatate, in designul interior, lumina naturala poate mari vizual dimensiunile camerei, poate crea un spatiu vizibil relaxant si poate scoate in evidenta mobilierul, finisajele, pardoseala si texturile. Sticla transmite pana la 80% din lumina naturala disponibila, care patrunde intr-o incapere, fara decolorari, ingalbeniri sau intreruperi.

beneficii sticla in amenajari

Sursa: Unsplah

Ce produse din sticla sunt pretabile pentru amenajarile interioare?

Exista numeroase tipuri de produse din sticla destinate amenajarilor interioare. Printre acestea se numara: peretii din sticla, usile din sticla, placarile cu sticla, balustradele si treptele din sticla, precum si mobilierul din sticla. 

Pereti din sticla

Peretii din sticla reprezinta o modalitate moderna de a oferi personalitate caminului. Peretii din sticla permit solutionarea mai multor probleme constructive, acestia reprezentand o solutie flexibila de delimitare a spatiului. Mai mult, peretii din sticla vor permite luminii naturale sa patrunda in interiorul casei.

pereti-de-sticla

La Transparent Design executam pereti despartitori sticla cu dimensiuni personalizate, in functie de fiecare proiect in parte. Panourile din sticla sunt realizate in fabrica noastra in baza masuratorilor efectuate la fata locului.

 Usi din sticla

Un trend deja cunoscut in amenajarile interioare sunt usile de sticla, acestea fiind o modalitate moderna de decorare a spatiului din biroul sau locuinta personala. Usile de sticla permit luminii naturale sa patrunda chiar si in incaperile in care aceasta este redusa.

Placari sticla colorata

O alternativa moderna pentru clasica “faianta” este placarea peretilor cu sticla colorata. Pe langa beneficiile decorative, placarile cu sticla sunt definite si de practicitate, dar si de usurinta montarii datorita numarului redus de rosturi de imbinare ce nu necesita chituire.

sticla_emailata

Balustrade din sticla

Balustradele din sticla au numeroase avantaje, acestea fiind un element architectural ce are ca scop atat siguranta, cat si estetica. Balustradele din sticla pot veni in completarea scarilor interioare sau exterioare, dar si pentru inchiderea balcoanelor.

balustrade sticla

Trepte din sticla

Amenajarea interiorului cu trepte din sticla laminata adauga un plus de modernism locuintelor, conferindu-le in acelasi timp un element de unicitate. Acestea sunt proiectate in functie de spatiul existent si pot fi fixate pe structuri metalice/inox sau asezate direct pe scara din beton. 

Mobilier sticla

In amenajarile interioare, sticla are intrebuintari multiple, printre acestea numarandu-se si mobilierul. Mobilierul din sticla este vazut ca un material premium, oferind numeroase avantaje, atat functionale, cat si estetice. Printre piesele de mobilier care se pot realiza din sticla se numara: birouri din sticla, mese din sticla, biblioteca din sticla. Mobilierul din sticla are menirea de a crea o senzatie sporita de spatiu si de a oferi o tenta de modernism. 

mobilier sticla - masuta sticla neagra

Daca ai un plan crearea unui nou proiect de design interior sau poate un proiect de renovare, ia legatura cu unul dintre specialistii Transparent Design, acestia iti vor pune dispozitie sfaturi utile si creative.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis