Scroll to top

Taierea profesionala a sticlei


Transparent Design - octombrie 29, 2020 - 0 comments

Procesul de creare al produselor din sticla destinate amenajarile interioare si exterioare incepe cu taierea sticlei. Din cauza fragilitatii sticlei, acest proces necesita o atentie sporita, precizie si utilaje profesionale de ultima generatie.

Taierea profesionala a sticlei

Ce tipuri de utilaje exista?

Pentru taierea sticlei, la Transparent Design, dispunem de doua tipuri de utilaje: TECNOCUT EASYLINE si JUMBO BOTTERO.

Jetul de apa pentru taierea sticlei, rapid si precis

TECNOCUT EASYLINE este cel mai nou utilaj din fabrica noastra. Acest echipament a fost achizitionat de la producatorul italian CMS, leader in productia de utilaje cu control numeric. Acest utilaj ofera o noua tehnologie care faciliteaza procesul de taiere, numita “water-jet”. Prin aceasta tehnologie, cu ajutorul unei presiuni puternice a jetului de apa si nisip, utilajul poate taia mai multe tipuri de materiale: sticla, piatra, dar si metal.

CMS-TECNOCUT-EASYLINE

Prin acest sistem inovator si complex de intensificare a presiunii, brevetat de catre CMS, utilajul TECNOCUT EASYLINE asigura o mai mare stabilitate si o presiune constanta a jetului de apa, ce garanteaza o calitate superioara a procesului de taiere, dar si o productivitate sporita.

Chiar si printr-o singura trecere – taiere/decupare este posibila eliminarea resturilor ascutite, curatarea si netezirea muchiilor sau a marginilor gaurilor. Astfel, utilajul TECNOCUT EASYLINE ajuta la o executie rapida si in acelasi timp cu precizie a gaurilor si decupajelor (fara a avea nevoie de operatiuni suplimentare), dar si a unor panouri cu forme, dimensiuni care nu pot fi executate de CNC-urile traditionale.

tecnocut easyline

Taierea cu jet de apa ofera nenumarate avantaje, printre acestea numarandu-se:

  • Lipsa bavurilor de pe margini si a influentei termice asupra materialului care trebuie taiat;
  • Lipsa unei intretineri periodice a instrumentelor.

In plus, TECNOCUT EASYLINE dispune de 5 axe, astfel, utilajul poate executa cu precizie operatiuni de sanfrenare (a executa, manual sau cu ajutorul unei masini, o fateta oblica la extremitatea unei gauri cilindrice sau la marginea unei suprafete plane, a unei piese, pentru a inlatura muchiile ascutite) si fazetare (fazetarea este procedura de frezare in unghi a perimetrului sau a unei laturi a sticlei/oglinzii. Aceasta se foloseste cel mai des la oglinzi si blaturile de masa, dar este din ce în ce mai folosită si la placarea cu sticla, pentru ca da peretelui placat un aspect 3D) a sticlei.

sticla taiata tehnologia water jet

Mese cu incarcare automata pentru taierea sticlei

Un alt tip de utiliaj folosit este JUMBO BOTTERO, iar la Transparent Design dispunem de doua astfel de linii. Folosind aceste echipamente, putem taia atat sticla float, cat si sticla duplex. Panourile de sticla astfel obtinute, trec apoi apoi la celelalte centre de prelucrare in vederea obtinerii produsului finit, fie o usa din sticla, o balustrada, o piesa de mobilier, etc.

Avantajele meselor automate de taiere sticla, JUMBO BOTTERO, sunt multiple, printre acestea numarandu-se:

  • Cantitatea inalta si viteza de prelucrare a sticlei;
  • Abateri minime in obtinerea cotelor finite;
  • Precizie sporita in taierea panourilor cu forme diverse.

Deoarece la Transparent Design dispunem de numeroase utilaje si o echipa cu experienta, in afara de taierea sticlei putem oferi o gama variata de servicii pentru procesarea sticlei, printre care: laminare sticla, securizare sticla, lipire UV, emailare, vopsire si sablare sticla, finisare cant, si chiar si print ceramic pe sticla.

Pe langa aceste servicii, specialistii nostri creaza produse care stau la baza atat a amenajarilor interioare, cat si cele exterioare, precum: usi din sticla, balustrade din sticla, pereti si panouri de protectie din sticla, dar si multe altele.

Pentru orice tip de serviciu sau produs de care ai avea nevoie, echipa Transparent Design iti sta oricand la dispozitie cu idei, sfaturi si solutii inovative pentru proiectul tau. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis