Scroll to top

Tendinte Cromatice in 2018


Transparent Design - decembrie 18, 2017 - 0 comments

Decembrie a sosit, iar 2018 bate deja la usa. Cu totii avem liste, dorinte, teluri pentru anul ce vine. Cu siguranta, unii dintre voi aveti in plan amenajarea sau reamenajarea locuintei sau a unor incaperi ale acesteia. Daca nu v-ati facut un plan inca, va oferim cateva idei care speram sa va inspire.

Daca esti o persoana care pune accent pe tendintele actuale in materie de design, de culori, atunci acest articol vine la fix cu informatii ce te pot ajuta sa-ti decorezi spatiul intr-un stil unic, cu personalitate, indiferent daca este vorba de piese de mobilier noi sau vechi, decoratiuni sau alte obiecte de prin casa.

Daca anul acesta verdele tropical a fost culoarea predominanta, culoarea anului 2018, conform Institutului Pantone, este ultra violet, nuanta ce transmite un mesaj pozitiv si ofera speranta.

Culoare Pantone a anului 2018

In ceea ce privesc culorile anului viitor in materie de design interior, accentul este pus pe culorile puternice, intense, vibrante, existand 8 palete cromatice de care se va tine cont in 2018.

Negru ca si culoare statement

Negru este si va fi o culoare simpla si eleganta, fie ca vorbim de amenajari interioare, piese de decor sau imbracaminte. In 2018 negrul va fi in trend, specialistii recomanda a se folosi ca si culoare pe pereti, dar si mobilier, corpuri de iluminat sau orice alt obiect ce ar ajuta sa scoata in evidenta incaperea.

Culorile pastelate

Daca negru nu este pe lista ta de culori preferate, atunci poti opta pentru culorile pastelate. Din categoria acestor culori, mentionam verdele menta sau rozul nisipos, culori ce ofera o nota de eleganta si pot fi folosite pe pereti sau pe o piesa de mobilier pentru a o scoate in evidenta.

Rozul va predomina anul 2018

Institutul Pantone prezice ca anul viitor culoarea roz isi va pune serios amprenta: ”Rozul devine mai puternic, mai autentic, se foloseste in mai multe nuante, cred ca 2018 este despre roz.”

Albastru in tonuri calme

Daca nuantele de albastru pastel sunt in atentia ta, sa stii ca anul viitor vor fi in voga. Specialistii recomanda aceasta nuanta deoarece inspira caldura, liniste si relaxare exact e ai nevoie pentru caminul tau.

Culorile metalice

Pentru a alege culori metalice in amenajarea interioara este nevoie de curaj, ar zice unii. Iata ca in 2018 culorile metalice vor fi la moda, iar acest tip de culori puternice pot fi pata de culoare de care are nevoie casa ta.

Culorile anului 2018 pot fi aplicabile si pentru amenajarile din sticla: placari cu sticla colorata in bucatarie, usi din sticla, pereti de sticla si lista poate continua, cu siguranta.

Amenajari din sticla colorata

Acum ca ai toate aceste informatii si ponturi la indemana, nu ramane decat sa iti pui ideile in ordine si in aplicare, desigur. Iar daca viitorul tau proiect implica amenajari din sticla, poti conta pe noi.

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis