Scroll to top

Tendinte design interior in 2020


Transparent Design - ianuarie 23, 2020 - 0 comments

In anul 2020 starea de bine, confortul, dar si sustenabilitatea trebuie sa primeze in ceea ce tine de amenajarile interioare. Locuinta personala trebuie sa fie vazuta, simtita ca un refugiu in care te poti adaposti atunci cand vrei sa scapi de stresul urban. In acest articol iti prezentam trendurile anului 2020, trenduri pe care le poti intregra cu usurinta in locuinta ta.

tendinte design interior 2020

Sursa: Unsplash

Apropierea de natura

Reconectarea cu natura este importanta pentru o stare de spirit pozitiva. Relatia om-natura este esentiala pentru existenta umana deoarece prin intermediul naturii, omul isi poate gasi linistea, uitand astfel de problemele de zi cu zi si de stresul provocat de acestea. In materie de design interior, unul dintre trendurile acestui an, este reprezentat de materialele naturale, organice. Poti opta pentru materiale precum lemnul sau chiar piatra, dar si pentru tesaturi naturale precum inul, lana sau matasea. 

In plus, un nou trend care te poate apropria de natura este adaugarea plantelor supradimensionate. Pe langa rolul de a aduce un plus estetic decorului, plantele pot contribui si la imbunatatirea calitatii aerului. 

Catifeaua

O revenire spectaculoasa in design-ul interior este catifeaua. Desi aceasta a fost lasata intr-un con de umbra in ultimii ani, designerii de interior au inceput sa apeleze din nou la frumusetea acesteia. Inca de la origini, catifeaua a fost vazuta ca un material nobil, un material al extravagantei. Datorita noilor tehnologii, catifeaua poate fi realizata acum in diverse variante: mata, lucioasa, elastica, groasa sau subtire. In acest fel, aceasta a devenit pretabila pentru diferite elemente. Cel mai des, catifeaua se regaseste in obiecte precum fotolii, paturi sau canapele, dar si piese de decor. 

canapea din catifea tendinte design interior 2020

Sursa: Unsplash

Lumina naturala

Lumina naturala are o importanta majora in ceea ce priveste mediul inconjurator, cat si sanatatea mintala si cea fizica. In plus, lumina naturala este necesara in procesul de reglare al ceasului biologic, rolul acesteia fiind de a ne face odihniti dimineata si obositi seara. Tot lumina naturala este cea care poate influenta starea noastra, dispozitia, dar si performanta. Prin urmare, aceasta este foarte importanta in lucrarile de amenajare interioara, aceasta oferind senzatia de spatialitate, claritate, dar si de prospetime. Tinand cont de faptul ca sustenabilitatea primeaza in acest an, este recomandata folosirea luminii naturale in detrimentul celei artificiale.

Compartimentarea spatiului

Desi “open-space”-ul nu se mai afla printre principalele tendinte ale acestui ani, exista solutii care pot oferi in continuare senzatia de spatiu deschis, un spatiu care permite luminii naturale sa patrunda in toate incaperile. Una dintre acestea sunt peretii despartitori din sticla transparenta. Peretii din sticla permit luminii naturale sa patrunda in interior, asigurand in acelasi timp, pe langa transparenta, solutii flexibile de delimitare a spatiului. Peretii de sticla nu sunt numai versatili si estetici, ei permit designerilor de interior sa creeze spatii indraznete, luminoase si prietenoase cu mediul care reflecta arhitectura moderna, dar si trend-urile de lifestyle contemporan. Pe langa faptul ca au proprietatea de a crea senzatia de spatiu marit, peretii de sticla de interior sau exterior ofera posibilitatea ventilarii naturale, sunt ideali pentru familiile cu copii mici, intrucat acestia pot fi usor supravegheati, ofera o conexiune permanenta cu natura, lucru care ofera multiple beneficii. In plus, utilizarea peretilor exteriori de sticla in arhitectura casei tale poate oferi o mai buna experienta de viata, mai ales daca spatiul dvs. se afla intr-o locatie cu priveliste.

compartimentare sticla

Coloristica

Intr-un articol anterior, v-am prezentat culoarea anului 2020, culoare aleasa de Institutul Pantone, autoritatea internationala in domeniul culorilor si a sistemelor de culori. De ce “Classic Blue”? Din punct de vedere vizual, albastrul are menirea de a te induce intr-o stare de relaxare, de destindere. Albastrul stimuleaza senzatia de calm, reverie si instaureaza linistea interioara. Tinand cont de faptul ca in materie de design interior, anul 2020 va fi caracterizat de senzatia unui refugiu, a unei stari de liniste, “classic blue” va fi alegerea ideala. 

tendinte design interior

Sursa: Unsplash

Indiferent de tendintele anului, specialistii de la Transparent Design te vor ajuta sa dai o nuanta persoana caminului tau. Contacteaza-ne si iti vom sta la dispozitie cu sfaturi utile si creative. 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis