Scroll to top

Tendinte in Amenajarea Spatiului de Lucru


Transparent Design - martie 1, 2018 - 0 comments

De cele mai multe ori atentia este centralizata asupra locuintei si cum ar trebui aceasta amenajata, insa si spatiul de lucru, unde cei mai multi dintre noi petrecem minim 8 ore pe zi, nu este de neglijat. Daca pana nu demult, atat angajatorul cat si angajatul aveau in vedere pachetele salarilare si bonusurile aferente, in ultimii ani trendul s-a schimbat iar companiile (atat multinationalele, cat si companiile mai mici) acorda tot mai multa atentie bugetelor destinate amenajariilor interioare:

Compartimentari cu sticla pentru spatiul de lucru

(sursa Pinterest)

Acest lucru este benefic angajatilor, in primul rand, deoarece ii motiveaza, le ofera o stare de bine si cu siguranta entuziasmul si avantul este altul. Astfel companiile ajung sa aiba salariati motivati.

Tehnologia este un alt element-cheie ce va juca un rol important in perioada urmatoare, spatiile de lucru dotate cu tehnologie de ultima generatie au un rol esential in a pastra si imbunatati productivitatea angajatilor.

Un alt aspect de luat in calcul cand se doreste amenajarea sau reamenajarea spatiului de lucru sunt angajatii, mai precis ce tip de generatii sunt angajate in companie. Geeneratii tinerele, mai ales generatia Millennials, sunt generatii creative fiind o mina de aur pentru orice tip de companie. Totodata, trebuie luat in considerare faptul ca aceasta generatie tinde sa-si schimbe locul de munca usor, astfel incat retentia acestei generatii ar trebui sa includa un spatiu de lucru amenajat in concordanta, cat mai atractiv.

Daca am stabilit de ce este important ca un birou sa fie amenajat si decorat cu atentie la detalii, acum sa ne concentram atentia pe elementele de design care ar trebui puse in valoare.

Sticla este un element creativ, versatil si joaca un rol strategic in amenajarea spatiilor de lucru, putand fi folosita atat ca si pereti despartitori, pentru trepte, pardoseli din sticla si nu numai.

Tendintele actuale de design in ceea ce privesc spatiul de lucru se axeaza pe zone creative, colorate, in care cablurile si firele dispar, la fel si dulapurile mari, masive in care se tin dosare si alte documente.

Mobilierul, mai exact biroul si scaunul de birou clasic dispar, orientarea fiind catre scaune ergonomice, stabile si mobile care se muleaza dupa nevoia angajatului.

Natura si verdeata este tot mai prezenta in birouri. Daca pana acum, mai zaream o floare, doua pe birouri, acum atentia acordata acestora este mult mai mare atat in interiorul caldirilor (plante in ghiveci, pereti verzi sau gradini verticale), cat si in exteriorul acestora.

Spatiile de relaxare castiga tot mai mult teren si popularitate. Indiferent de domeniul de activitate al firmei, spatiile de relaxare sunt concepute pentru ca angajatul sa se destinda si de ce nu, sa lucreze in aceste incaperi.

perete de verdeata la birou

(sursa Pinterest)

Sala de sedinte devine si ea mai creativa, aparand fotolii, scaun colorate, precum si diverse obiecte de decor.

Pereti din sticla pentru sala de sedinte

(sursa Pinterest)

Motivarea angajatilor si felul in care este amenajat spatiul de lucru sunt interconectate si aduc un mare plus companiei. Asa ca nu mai amanati reamenjarea biroului si puneti totul pe hartie azi! Fabrica noastra de sticla va sta la dispozitie pentru idei creative si ergonomice care implica sticla.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis