Scroll to top

Tendinte in Designul Interior pentru 2019


Transparent Design - noiembrie 22, 2018 - 0 comments

In aceasta perioada a anului fiecare dintre noi este cu gandul la planuri de viitor: de la vacante, cadouri, la amenajari interioare. Va prezentam tendintelele anului care bate la usa, astfel incat sa va inspirati si sa va asigurati ca luati cele mai bune decizii.

dormitor in nuante de maro si mobilier din lemn masiv

Materiale si nuante

In fiecare an, vedem progrese remarcabile in ceea ce priveste utilizarea materialelor si modul in care sunt produse. In anul ce urmeaza lemnul natural va fi la putere, in special pentru mobilierul de bucatarie. Cat despre nuante, nuantele pamantului se reintorc in forta, dand senzatia de cald, liniste si relaxare.

Stilul Boho se intoarce

amenajare in stil Boho

Stilul Boho nu a disparut niciodata complet, dar impactul sau asupra lumii a avut ultima aparitie cu aproximativ un deceniu in urma si pentru un motiv bun. Acest stil bogat nu a reusit sa tina pasul cu vremurile care s-au indreptat catre un stil de design expresiv.

Este o surpiza placuta ca acest stil se reintoarce in 2019 si este bine cotat, fiind considerat o abordare sigura prin care sa-ti pui casa in evidenta si pentru a-i da o nota de originalitate.

Placile Terrazzo

Cu popularitatea durabila a designului modern din secolul al XVIII-lea, care nu prezinta semne de imbatranire, nu este deloc surprinzator faptul ca suprafetele Terrazzo si extrasurile decorative au avut un impact mare asupra prognozelor de design privind 2019 in tendintele de design interior.

Terrazzo este un material compozit compus din marmura, cuart, granit si sticla. De-a lungul vremii placile Terrazzo au fost folosite in diverse modalitati, dand mereu un aer proaspat amenajarii, fiind folosite pentru podele, lampi si nu numai.

podea cu placi terrazzo

Mobilier curbat

Popular in anii ’60 si ridiculizat de atunci, mobilierul curbat a avut un impact destul de mare asupra proiectelor recente de design, asadar a fost readus la viata.

Mobilerul cu taieturi curbe va fi popular in 2019. Asa ca, daca aveti in plan sa achizitionati canapelele, fotolii, scaune luati acest aspect in considerare.

Plafoane “Statement”

incapere cu plafon statement

De cele mai multe ori se vorbeste de pereti si podele, dar mai putin de plafoane. In 2019 plafoanele vor fi in centrul atentiei. Un plafon reimaginat (imbracat in tapet, lemn si nu numai) poate face ca o camera sa para mai mare, mai stralucitoare si sa se remarce.

Amprente geometrice si tribale

In timp ce modelele geometrice aproape ca nu ies din stil, datorita armoniei lor, amprentele etnice si tribale, par sa revina la fiecare 10-15 ani, ori cand vremurile si gusturile se schimba.

Suna interesant, dar totusi nu este atat de atragator? Sau va este teama sa incercati un stil atat de “greu” intr-o incapere? Este suficient sa folositi acest tip de amprente pentru diverse obiecte de decor: perne de decor, vaze etc.

Cel mai important trend ramane amprenta personala. Toate aceste recomandari sunt surse de inspiratie pentru fiecare dintre noi si acestea pot fi combinate cu succes cu ideile proprii. Chiar daca sticla este mai putin prezenta pe lista tendintelor de anul viitor, nu inseamna ca nu este in trend si nu poate fi folosita.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis