Scroll to top

Trepte si Pardoseli din Sticla de la A la Z


Transparent Design - august 4, 2017 - 0 comments

In ciuda faptului ca industria sticlei a luat amploare, treptele si pardoselile confectionate din sticla nu au, inca, in tara noastra, prea multi adepti. Cu toate acestea, ele au o multitudine de avantaje, asa ca, pentru articolul de luna aceasta, ne-am gandit ca e momentul potrivit sa le prezentam asa cum se cuvine.

Fie ca te-ai plictisit de pardoselile clasice de lemn sau pur si simplu doresti sa redecorezi intr-un mod inovativ, amenajarea cu sticla iti este, si in aceasta situatie, un aliat de nadejde in combaterea monotoniei in orice spatiu.

Intainte de orice alta prezentare, trebuie sa spunem ca, diferit de opinia populara sau de aparente, o pardoseala din sticla bine realizata este complet sigura, la fel de rezistenta ca orice podea de lemn sau ciment. Sticla folosita la realizarea unei astfel de pardoseli este sticla laminata (de regula triplex cu grosimi între 28-32 mm).

pardoseala din sticla

Cu pardoselile de sticla, posibilitatile estetice sunt nenumarate:

  • utilizeaza sticla sablata (laminata cu folie mata)
  • poti sa folosesti leduri colorate ce vor oferi un aspect inedit. Lista avantajelor podelelor din sticla nu se limiteaza, insa, doar la estetic
  • daca iti doresti ceva cu totul special, plaseaza o podea de sticla fix sub o fereastra sau o lucarna, pentru a obtine cel mai de efect rezultat
  • inveseleste spatiul cu obiecte decorative, preferabil minimaliste
  • foloseste direct sticla in diverse culori pentru un plus de vitalitate

Treptele de sticla au proprietatea de a filtra lumina, deci sunt ideale pentru a facilita drumul acesteia spre spatiile mai intunecoase, reducand nevoia de iluminat artificial. De asemenea, podelele din acest material sunt foarte usor de curatat, fara a necesita solutii sau unelte speciale, ci doar metodele traditionale de curatare casnica.

 

pardoseala sticla

Mai mult, treptele de sticla au devenit din ce in ce mai populare, atat in locuinte, cat si in birouri si spatii comerciale. Toate acestea se datoreaza lui Peter Brohlin, arhitectul ce se afla in spatele faimoaselor scari de sticla din Magazinul Apple de pe Fifth Avenue, New York. Acest tip de  trepte se potriveste perfect intr-un spatiu cu design minimalist, contemporan, sau chiar ecletic,  intr-o combinatie armonioasa a traditionalului cu modernul.

Scarile din sticla sunt foarte potrivite in spatii intunecoase pentru ca lasa o cantitate maxima de lumina naturala sa ajunga in spatiul in care se afla acestea, in loc sa il umbreasca. La fel ca pentru pardoselile din sticla, exista o varietate de modele, culori si forme dintre care poti alege, odata ce te-ai decis ca treptele de sticla sunt ceea ce va aduce noutatea in spatiul tau. Exista, insa, un aspect structural de care trebuie sa tii cont daca iti doresti ca reamenajarea sa fie un total succes: treptele, fie ele de lemn, ciment, sau sticla, pot fi periculoase daca nu sunt antiderapante.. Exista multe solutii pentru combaterea aceastui inconvenient, dintre care cea mai cunoscuta este folosirea unui tratament special ce confera o suprafata anti-alunecare si elimina pericolul.

trepte sticla multi strat

Daca acum esti convins ca pardoselile si treptele din sticla sunt ceea ce cauti sau ai intrebari despre acestea, poti apela cu incredere la fabrica noastra de sticla, unde vei primi raspunsuri, consliere si siguranta produselor bine lucrate.

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis