Scroll to top

Usi din Sticla – Avantaje si Dezavantaje


Transparent Design - aprilie 28, 2017 - 0 comments

Usile din sticla reprezinta o alternativa eleganta ce are numeroase scopuri practice, indiferent ca sunt folosite intr-o locuinta mai mult sau mai putin spatioasa sau chiar in spatiile destinate birourilor.

Daca te gandesti sa le folosesti in noul proiect de amenajare sau pur si simplu ai in plan o schimbare iar usile erau pe lista, acest articol vine la fix.

In primul rand, este bine sa stii ce tipuri de usi din sticla exista pe piata si prin ce anume se diferentiaza acestea ca sa-ti poti face o imagine clara a ceea ce ai nevoie si ti se potriveste.

Usa din sticla sablata

Usile din sticla pot fi de 3 tipuri:

  • Usi batante din sticla – se pot personaliza, se foloseste sticla securizata, iar lipsa ramei le da un aspect modern si atractiv.
  • Usi glisante din sticla – acestea nu au rama, se pot combina cu panouri fixe din sticla securizata si sunt ideale pentru spatiile inguste.

usa din sticla cu sistem glisant

  • Usi din sticla pe toc de aluminiu – datorita balamalelor cu prindere laterala, aceste usi pot avea dimensiuni maxime de 900×2700 mm, iar garniturile de silicon ofera izolare fonica si etansare superioara.

usi din sticla pe toc de aluminiu

 

Avantajele usilor din sticla

  • pot fi folosite in special in incaperile intunecate, astfel lasand lumina naturala sa patrunda mult mai usor creand un spatiu fluid, iar din punct de vedere vizual nu da senzatia de spatiu incarcat;
  • in functie de stilul de amenajare dorit, usile din sticla pot avea diverse culori sau daca optezi pentru linii simple, clasice poti opta pentru sticla simpla, opaca se pot realiza diverse modele pe suprafata sticlei ;
  • usile din sticla pot inlocui absolut orice usa din casa ta, fie ca vorbim despre baie, bucatarie, dormitor, living, hol, camera copiilor, mai ales daca locuiesti intr-un spatiu mic si cauti solutii de optimizare al acestuia;
  • conform specialistiilor, spre deosebire de sistemele usilor clasice si anumle balamalele, care se lasa in timp, datorita greutatii pe care o suporta, sistemele usilor din sticla, mai exact cele batante si glisante, rezista mai mult timp;
  • intretinerea acestor tipuri de usi este foarte usoara: ai nevoie de o laveta si o solutie cu alcool, iar curatenia este rapida si usoara. Usile din sticla sunt proiectate pentru a face fata socurilor si nu se pateaza. Pentru a evita zgarieturile, este recomandat sa se utilizeze solutii non-abrazive.

Usa sticla

Dezavantaje

Nu ca am vrea sa ne laudam sau sa parem subiectivi, dar usile din sticla sunt o investitie pe termen lung, iar lista dezavantajelor acestora e limitata si vorbeste de la sine:

  • se murdarersc relativ usor si urmele sunt vizibile, mai ales daca sunt usi folosite foarte des sau daca in casa sunt copii, dar in acelasi timp curatarea acestora se face foarte usor;
  • poate aparea fenomenul de spargere spontana  ( atunci cand usa este montata gresit sau este lovita puternic in cant). Pentru a compensa acest risc, pentru executia usilor se poate utiliza sticla laminata si securizata, datorita proprietatilor sale de siguranta: in momentul spargerii fragmentele de sticla raman lipite prin intermediul foliei de la interior, eliminand riscul de ranire al persoanelor.

 

Echipa Transparent Design iti sta la dispozitie pentru mai multe detalii, iar daca usile de sticla fac parte din noul tau proiect poti conta pe noi.

 

Şoseaua Olteniţei 208
Popești-Leordeni 077160
L - V: 8.00 – 17.00
S - D: Inchis